2 armie
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
2 armie
Ludzie 1 pytanko jakie wy macie 2 armie (jeżeli wogóle macie). Wszyscy wiedzą że krasie nie są zbyt mobilne i szukam właśnie armii którą mógłbym coś zawojować a nie jak przeciwnik pozwoli to dam mu w dupe (jak nie podejdzie to co??). Więc pytam jakie macie drugie armie, bo szukam takiej co by była kompletnym ofem. (wykludzamy demony bo z nimi to jest tylko: jedź, zabij, jedź, zabij, jedź, zabij...)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
'wykludzamy'. Zgadlem?JarekK pisze:co jest niezrozumiałego w zdaniu:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:(wykludzamy demony bo z nimi to jest tylko: jedź, zabij, jedź, zabij, jedź, zabij...)
We are the Dwarfs. You will be decapitated. Resistance is futile.
moja druga armia sa chaos dwarfy, bo fajnie je mozna proksowac ze zwyklych dwarfow
a tak na powaznie to rozwazalem tak jak rakso - szczuroludzi![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
a tak na powaznie to rozwazalem tak jak rakso - szczuroludzi
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
moja druga armia to chaos dwarfy(skonwertowanych mam na jakies 2500 punktow), trzecia jesli bym nie gral w jeszcze pierdylion innych systemow(bo jednak 3 armie do jednej gry to za duzo jak na moj portfel) bylyby skaveny
takie mam zboczenie, ze lubie kurduplaste armie ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
![Razz :P](./images/smilies/icon_razz.gif)
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Ja poza Kraśkami mam O&G... Grałem nimi dotychczas małe bitwy i tylko kilka razy(ok.6-7), ale o dziwo wszystkie wygrałem i to na tzw. podręcznikowych zasadach (nie na BP). Gra się tym przyjemnie i inaczej niż krasiami(choć szczerze powiedziawszy wole "zabijać" zielonych niż nimi grać) ![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
ps. Pomyłka... Gwoli ścisłości raz zremisowałem nimi z Wood elfami(na dodatek przyznam, że we wszystkich bitwach miałem sporo szczęścia)...Ba, ze trzy razy wyczyściłem nimi stół co krasnalami chyba nigdy mi się nie zdarzyło![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
ps. Pomyłka... Gwoli ścisłości raz zremisowałem nimi z Wood elfami(na dodatek przyznam, że we wszystkich bitwach miałem sporo szczęścia)...Ba, ze trzy razy wyczyściłem nimi stół co krasnalami chyba nigdy mi się nie zdarzyło
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 00:14 przez Dźwiedź, łącznie zmieniany 1 raz.
Się pochwalę:
Undead - armia matka, rok 92, wtedy sie wszystko zaczęło..
W obecnej chwili:
VC
TK
Dwarfy
Dogs of War
Empire
Każda armia wystawialna na co najmniej 5k, (przy czym Psy, Dwarfy i VC praktycznie w full metalu)
I każdą gra się zajebiście ![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Rozważam teraz O&G
Pozdrawiam
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Undead - armia matka, rok 92, wtedy sie wszystko zaczęło..
W obecnej chwili:
VC
TK
Dwarfy
Dogs of War
Empire
Każda armia wystawialna na co najmniej 5k, (przy czym Psy, Dwarfy i VC praktycznie w full metalu)
Rozważam teraz O&G
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Pozdrawiam
Imponująca kolekcja Fluffy - mam nadzieję że pokazałeś swoje armię w galerii (jeśli przegapiłem to sory
). A moją drugą armią są DE. Dobra armia dla kogoś kto ma niezbyt szczęśliwe rzuty w kościach w trakcie walki wręcz (hate do wszystkich sporo pomaga). Wbrew pozorom jest to armia dość uniwersalna - owszem nastawiona głównie na atak, ale defens też nią można stworzyć. DE są też moim zdaniem najlepszym sojusznikiem dla dwarfów przy robieniu poronodefensu - bierze się harpie do spowalniania, bolce jako odpowiedź na large targety, black guardów by nie trzeba było brać hamców, kuszników i można pokusić się o kociolek który wzmacniałby black guardów bardzo przyzwoicie.
![Wink ;)](./images/smilies/icon_wink.gif)
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Zdecydowanie najlepiej jeśli druga będzie ofensem, bo ileż można stać w miejscu i strzelać?
Pierwszą i najukochańszą armią były i zawsze będą krasie, a potem przyszły czas na inne i w kolejności:
1. kontyngent Kislevu
2. DoW
3. Ogry
4. Orki
5. Imperium
6. Bestie
O dziwo najlepiej mi się chyba gra Ogrami (z tych pozostałych oczywiście), choć DoW nie testowałem za bardzo jeszcze.
A w domu, tlyko, że we władaniu brata jest jeszcze breta i lizaki, jakby mi się moje znudziły![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
1. kontyngent Kislevu
2. DoW
3. Ogry
4. Orki
5. Imperium
6. Bestie
O dziwo najlepiej mi się chyba gra Ogrami (z tych pozostałych oczywiście), choć DoW nie testowałem za bardzo jeszcze.
A w domu, tlyko, że we władaniu brata jest jeszcze breta i lizaki, jakby mi się moje znudziły
putoa alasti avantoon! ![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)