2 armie
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
2 armie
Ludzie 1 pytanko jakie wy macie 2 armie (jeżeli wogóle macie). Wszyscy wiedzą że krasie nie są zbyt mobilne i szukam właśnie armii którą mógłbym coś zawojować a nie jak przeciwnik pozwoli to dam mu w dupe (jak nie podejdzie to co??). Więc pytam jakie macie drugie armie, bo szukam takiej co by była kompletnym ofem. (wykludzamy demony bo z nimi to jest tylko: jedź, zabij, jedź, zabij, jedź, zabij...)
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
'wykludzamy'. Zgadlem?JarekK pisze:co jest niezrozumiałego w zdaniu:twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:(wykludzamy demony bo z nimi to jest tylko: jedź, zabij, jedź, zabij, jedź, zabij...)
We are the Dwarfs. You will be decapitated. Resistance is futile.
moja druga armia sa chaos dwarfy, bo fajnie je mozna proksowac ze zwyklych dwarfow
a tak na powaznie to rozwazalem tak jak rakso - szczuroludzi
a tak na powaznie to rozwazalem tak jak rakso - szczuroludzi
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
moja druga armia to chaos dwarfy(skonwertowanych mam na jakies 2500 punktow), trzecia jesli bym nie gral w jeszcze pierdylion innych systemow(bo jednak 3 armie do jednej gry to za duzo jak na moj portfel) bylyby skaveny takie mam zboczenie, ze lubie kurduplaste armie
Ja poza Kraśkami mam O&G... Grałem nimi dotychczas małe bitwy i tylko kilka razy(ok.6-7), ale o dziwo wszystkie wygrałem i to na tzw. podręcznikowych zasadach (nie na BP). Gra się tym przyjemnie i inaczej niż krasiami(choć szczerze powiedziawszy wole "zabijać" zielonych niż nimi grać)
ps. Pomyłka... Gwoli ścisłości raz zremisowałem nimi z Wood elfami(na dodatek przyznam, że we wszystkich bitwach miałem sporo szczęścia)...Ba, ze trzy razy wyczyściłem nimi stół co krasnalami chyba nigdy mi się nie zdarzyło
ps. Pomyłka... Gwoli ścisłości raz zremisowałem nimi z Wood elfami(na dodatek przyznam, że we wszystkich bitwach miałem sporo szczęścia)...Ba, ze trzy razy wyczyściłem nimi stół co krasnalami chyba nigdy mi się nie zdarzyło
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 00:14 przez Dźwiedź, łącznie zmieniany 1 raz.
Się pochwalę:
Undead - armia matka, rok 92, wtedy sie wszystko zaczęło..
W obecnej chwili:
VC
TK
Dwarfy
Dogs of War
Empire
Każda armia wystawialna na co najmniej 5k, (przy czym Psy, Dwarfy i VC praktycznie w full metalu) I każdą gra się zajebiście
Rozważam teraz O&G
Pozdrawiam
Undead - armia matka, rok 92, wtedy sie wszystko zaczęło..
W obecnej chwili:
VC
TK
Dwarfy
Dogs of War
Empire
Każda armia wystawialna na co najmniej 5k, (przy czym Psy, Dwarfy i VC praktycznie w full metalu) I każdą gra się zajebiście
Rozważam teraz O&G
Pozdrawiam
Imponująca kolekcja Fluffy - mam nadzieję że pokazałeś swoje armię w galerii (jeśli przegapiłem to sory ). A moją drugą armią są DE. Dobra armia dla kogoś kto ma niezbyt szczęśliwe rzuty w kościach w trakcie walki wręcz (hate do wszystkich sporo pomaga). Wbrew pozorom jest to armia dość uniwersalna - owszem nastawiona głównie na atak, ale defens też nią można stworzyć. DE są też moim zdaniem najlepszym sojusznikiem dla dwarfów przy robieniu poronodefensu - bierze się harpie do spowalniania, bolce jako odpowiedź na large targety, black guardów by nie trzeba było brać hamców, kuszników i można pokusić się o kociolek który wzmacniałby black guardów bardzo przyzwoicie.
- Bruenor Battlehammer
- Wodzirej
Zdecydowanie najlepiej jeśli druga będzie ofensem, bo ileż można stać w miejscu i strzelać? Pierwszą i najukochańszą armią były i zawsze będą krasie, a potem przyszły czas na inne i w kolejności:
1. kontyngent Kislevu
2. DoW
3. Ogry
4. Orki
5. Imperium
6. Bestie
O dziwo najlepiej mi się chyba gra Ogrami (z tych pozostałych oczywiście), choć DoW nie testowałem za bardzo jeszcze.
A w domu, tlyko, że we władaniu brata jest jeszcze breta i lizaki, jakby mi się moje znudziły
1. kontyngent Kislevu
2. DoW
3. Ogry
4. Orki
5. Imperium
6. Bestie
O dziwo najlepiej mi się chyba gra Ogrami (z tych pozostałych oczywiście), choć DoW nie testowałem za bardzo jeszcze.
A w domu, tlyko, że we władaniu brata jest jeszcze breta i lizaki, jakby mi się moje znudziły
putoa alasti avantoon!