Pod czyim sztandarem armia Chaosu podbuje świat?
Moderator: JarekK
Re: Pod czyim sztandarem armia Chaosu podbuje świat?
dla ogrów są bogiem i właściwie do końca nie wiadomo co siedzi w dziurze ale wiadomo że daje magiczną moc ogrom i dosłownie zjada wszysto co do niego wpadnie ale to nie temat do dyskuji o tym czym są przepastne trzewia
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Hehe bardziej widze w tej roli... HashutaRakso_The_Slayer pisze:No dobra, pogodze was. Możecie pisac co tam chcecie ale i tak pewnego dnia powróci Grimnir i skopie wszystkim tyłki
Co ty na to Rakso ??c
A Khain to nie Khorn (chyba juz to ustalismy)
A kapłanki to imo swietny przyklad
Drugi to chociarzby to ze Khain ma swiątnie a Khorn nie
Jest jeszcze sprawa assasynow bo Khorn uznaje śmierć na polu bitwy a nie od tylu cichaczem
Pozatym ostatnio fajnie rozaliłem czempiona khorna w pojedynku (moj lapacz kul armatnich rox!!)
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
co argument to lepszy : ]
stary pogódź się z faktem : ] Khaine jest aspektem Khorne jak Zeus i Jowisz
myślałem że ustaliśmy odwrotnieA Khain to nie Khorn (chyba juz to ustalismy)
Khorne akcpetuje również kapłankiA kapłanki to imo swietny przyklad
Khorne też ma świątynie : ]Drugi to chociażby to ze Khain ma swiątnie a Khorn nie
Khorne popiera każdą śmierć - wiadomo że brutalna na polu bitwy jest najlepszym darem ale każde z nienawiścią morderstwo służy KhornowiJest jeszcze sprawa assasynow bo Khorn uznaje śmierć na polu bitwy a nie od tylu cichaczem
stary pogódź się z faktem : ] Khaine jest aspektem Khorne jak Zeus i Jowisz
T
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Masakrator
Bzdura, Grimnir to pewnie teraz jakiś dopakowany spawn, nic nie mogło przeżyć na Pustkowiach taki kawał czasu i pozostać niewzruszonym przez Chaos.Rakso_The_Slayer napisał(a):
No dobra, pogodze was. Możecie pisac co tam chcecie ale i tak pewnego dnia powróci Grimnir i skopie wszystkim tyłki
Uwielbiam takie argumenty, wykorzystujące przegiętość jednego booka, by udowadniać racje fluffowe.Pozatym ostatnio fajnie rozaliłem czempiona khorna w pojedynku (moj lapacz kul armatnich rox!!)
A ja fajnie zjadałem Emo elfy Dominacją i jakoś Skaveny nie podbiły Naggaroth
Poza tym i tak w końcu Pustkowia pochłoną cały SŚ, prędzej czy później!
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
bogowie i ich inne wcielenia... nic nowego... dziwię się że niektórzy tego nie widzą
to tak jak z sigmarem przecie widać że tzeench sprowadził go z drogi urlyka ( khorna ) i oszukuje całe imperium które w niego wieży, używając ich do niszczenia "braci", głupcy jakich mało... wystarczy wziąć znak tzeencha: oko podobne coś z 2 płomykami i sigmara: kometa z 2 ogonami
wyjaśnienia co do urlyka i khorna, tak samo jak przypadku tzeencha i sigmara, oba znaki są na profilu podkowy tylko jedno jest zaokrąglone a drugie kanciaste... czy upodobania psy vs wilki... oby dwaj uważają magie i strzelanie ( khain, gorka też ) za haniebne i zbędne... aa.. khain to dalej nie khorn? spójrz na sztandar wichek
nurgl to morka i wielka przepastne trzewia to nurgle...
eh... slaanesh się wyłamuje, kiedyś czytałem fajne opowiadanie że on sam się wepchał pomiędzy 3 braci, jako śmiertelnik
bla bla bla... długie to było ale ciekawe, choć niewydane przez GW
to tak jak z sigmarem przecie widać że tzeench sprowadził go z drogi urlyka ( khorna ) i oszukuje całe imperium które w niego wieży, używając ich do niszczenia "braci", głupcy jakich mało... wystarczy wziąć znak tzeencha: oko podobne coś z 2 płomykami i sigmara: kometa z 2 ogonami
wyjaśnienia co do urlyka i khorna, tak samo jak przypadku tzeencha i sigmara, oba znaki są na profilu podkowy tylko jedno jest zaokrąglone a drugie kanciaste... czy upodobania psy vs wilki... oby dwaj uważają magie i strzelanie ( khain, gorka też ) za haniebne i zbędne... aa.. khain to dalej nie khorn? spójrz na sztandar wichek
nurgl to morka i wielka przepastne trzewia to nurgle...
eh... slaanesh się wyłamuje, kiedyś czytałem fajne opowiadanie że on sam się wepchał pomiędzy 3 braci, jako śmiertelnik
bla bla bla... długie to było ale ciekawe, choć niewydane przez GW
-
- Masakrator
A ludzie w USA czczą latającego potwora ze spaghetti. Co nie znaczy, iż takowy istnieje.
-
- Masakrator
Nie, Bogowie Chaosu dają marki swym wyznawcom.
Ktoś widział kiedyś mark Khaine'a? Czy sigmara?
Ktoś widział kiedyś mark Khaine'a? Czy sigmara?
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
przed nadejściem na ten świat ale chaos był pierwszy jako ogółEltharion pisze:Taaaa tylko że elfy czciły juz swoich bogów (Khaina tez) jeszcze przed nadejsciem Chaosu
sigmarowe modlitwy kapłanów i co? takich sztuczek można się nauczyć... ale chodzi o sam sens prawdyEltharion pisze:Sigmara nie wiem
Ale najlepszym dowodem na to że Khain istnieje jes kociol ktory daje buffy
tylko głęboka wiara przezwycięży przekłamania magii dlatego Khorne tak się podoba nie oszukuje swoich wyznawców, nie daje złudną nadzieje czy oferuje niesamowite profity, mówi w prost: i tak wszyscy zginiecie prędzej czy później, czy to będzie za mą chwałę czy przeciwnie, nie obchodzi mię, obchodzi mię tylko przelana krew... proste
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
ma khorn ma swoje kapliczki (odsyłam do Liber chaotica, liber khorne, dział "Shrines" )Eltharion pisze: Drugi to chociarzby to ze Khain ma swiątnie a Khorn nie
+1Rakso_The_Slayer pisze: to proste.. bo Khain to Khorne wiec skoro Khorne daje marki swoim wyznawcom to i biedne, głupie elfiki może zboostowac raz na jakiś czas
Jest też coś takiego jak warshrine khorna (fluffowo zjebane, ale jest:D ) daje bufy
Ogólnie rzecz biorąc bogowie chaosu są czczeni pod różnymi imionami, jednak odnoszącymi się właściwie do tego samego: np bóg mordu i krwii.
Slaanesh na przykład:
niechce mi się wiecej szukać - slaanesha teraz "studiuje" więc najszybciej mogłem znaleźć
-
- Masakrator
Na miejscu Khorna bym się obraził, gdyby czciły mnie jakieś emo z Naggaroth.
- gerald_tarrant
- Masakrator
pogodz się wreszcie ze zgodnie z fluffem khaine to khorne, zamiast spamować na en temat kilkanaście razy, to zaden wsydEltharion pisze:Jak groch o ścianeTaaaa tylko że elfy czciły juz swoich bogów (Khaina tez) jeszcze przed nadejsciem Chaosu
ja tam bym się nie obrażał - przelana krew, to zawsze przelana krewVarinastari pisze:Na miejscu Khorna bym się obraził, gdyby czciły mnie jakieś emo z Naggaroth.
ignorancja elfów to żadna nowość : ]
a przecież to one zdradziły własną rasę na rzecz służenia chaosowi (mroczne elfy) lub uciekli z ojczyzny jak tchórze (leśne elfy)
baa o mało nie doprowadziły świata do zawalenia i przyczynily się do otwarcia szerzej bramy starożytnych
Również żadna nowina że nie potrafią połapać się w zakresie teologii : ] i czczą bogów chaosu, leśne pogańskie bóstwa lub autentycznych bogów elfów (HE)
więc reasumując : kult rozkoszy = sługusy slanesha kult khaine = sługusy khorn'a
Delight: oprócz kapliczek są też prawdziwe świątynie , w jednej z nich Archaond zdobył jakąś część ekwipunku (nie pamiętam koronę albo miecz)
Prawdziwi bogowie dobra przed którymi chaos czuje respekt (można łatwo odzielić od bożków fałszywych) to Asuryan i Grungni.
Sigmar nie bo to ktoś na kształt jezusa - człowiek który dostał wywyższenia, magia sigmara polega na wierze i podstawowej żąglerce wiatrami magii . Natomiast pani jeziora to poprostu wielka ściema wood elfów na bretońców - których tak samo chroni wiara ich własna wiara : ] (która jest wyższa niż u dzikich orków 5+vs6+ )
Nie wiem jak to jest z Gorkiem i Morkiem bo brzydze się orkami i nie mam ochoty wgłębiać się w ich fluff : ]
Co do starożytnych to można się spierać , imo to nie byli bogowie jako tacy tylko zaawansowana technologicznie rasa
a przecież to one zdradziły własną rasę na rzecz służenia chaosowi (mroczne elfy) lub uciekli z ojczyzny jak tchórze (leśne elfy)
baa o mało nie doprowadziły świata do zawalenia i przyczynily się do otwarcia szerzej bramy starożytnych
Również żadna nowina że nie potrafią połapać się w zakresie teologii : ] i czczą bogów chaosu, leśne pogańskie bóstwa lub autentycznych bogów elfów (HE)
więc reasumując : kult rozkoszy = sługusy slanesha kult khaine = sługusy khorn'a
Delight: oprócz kapliczek są też prawdziwe świątynie , w jednej z nich Archaond zdobył jakąś część ekwipunku (nie pamiętam koronę albo miecz)
Prawdziwi bogowie dobra przed którymi chaos czuje respekt (można łatwo odzielić od bożków fałszywych) to Asuryan i Grungni.
Sigmar nie bo to ktoś na kształt jezusa - człowiek który dostał wywyższenia, magia sigmara polega na wierze i podstawowej żąglerce wiatrami magii . Natomiast pani jeziora to poprostu wielka ściema wood elfów na bretońców - których tak samo chroni wiara ich własna wiara : ] (która jest wyższa niż u dzikich orków 5+vs6+ )
Nie wiem jak to jest z Gorkiem i Morkiem bo brzydze się orkami i nie mam ochoty wgłębiać się w ich fluff : ]
Co do starożytnych to można się spierać , imo to nie byli bogowie jako tacy tylko zaawansowana technologicznie rasa
T
Znalazłem cos takiego gdy się nudziłemSila Khorna jest walka. Im ciezsza i trudniejsza walka,
im grozniejszy pokonany przeciwnik tym wieksza radosc
Krwawego Boga. Nienawidzi on natomiast podstepu i zdrady,
nie pozwala takze swym wyznawcom parac sie magia.
Z tego co wiem to czarownice i assasyni mrocznych elfów sa w łaskach Khaina wiec mi tu kitu nie wcisniecie !!
Mówi się trudno i idzie się dalej ...