Wasch domowej roboty

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Wasch domowej roboty

Post autor: wiadrowod »

mam pytanie - jakie proporcje zastosować żeby wasch miał odpowiednią konsystencje ( za punkt oparcia weźmy strzywakową podziałke ) i mniejwięcej jakich kolorów użyć żeby uzyskać efekt Ogryn Flesh lub innych . z góry dzieki za rady!

Awatar użytkownika
puszkin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: puszkin »

Zrób tak aby miał konsystencję, atramentu możesz nawet rzadszy zrobic.

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Robienia washa z farbek, jest jak robienie gorącej czekolady z kakao, jakbyś się nie starał to będzie co innego. Wash poza rozcięczoną farbą(jeśli ją wogólę ma, sam do końca nie wiem) zawiera mnóstwo innych rzeczy(stąd jego dziwny smak :D) .
Poza wodą można dodać kropelkę płynu do mycia naczyń, aby zmniejszyć napięcie powieżchniowe wody. Kolor zależy od koloru farbek, ale to raczej oczywistę, sam dokładnie nie wiem jakich użyć, gryphone sepia, delvian mud i ogryn flesh to różnę odcienie brązów z dodatkami, sam popróbój.
Jednak jestem zdania, że warto kupić washe, efekt dobry, bez zbędnego piepszenia się z konsystęcją, a farbki i tak za friko nie są więc i tu, i tu trzeba kasę wydać.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Ale on chciał, żeby podać miary dokładnie, z podziałki strzykawki, a nie "zrób, żeby było dobrze". :wink:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Aczkolwiek ciężko tak oszacować.

Awatar użytkownika
wiadrowod
Mudżahedin

Post autor: wiadrowod »

u mnie w mieście nie ma miejsca gdzie mógłbym kupić washe :? wszystko mussze zamawiać i czasem czekać po ku......wsko długie dni . a kiedy ma sie wene i braknie czegoś to buba bo wena ucieka :) ale już ładewa - udało mi sie wykombinować coś co przypomina odcieniem brakujące ogniwo miedzi devlan a ogryn :) taki ciemny ogryn, działa ładnie nawet

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Nie wiem czy to coś pomoże ale washe gw maja podobny smak do retardera dla artystów,a przy okazji zapytam czy ktoś używał washy vallejo bo będę zamawiał kilka zwykłych farb vgc i nie wiem czy są tak dobre jak gw.

Awatar użytkownika
saji
Warzywo

Post autor: saji »

Ja jestem w posiadaniu washa Vallejo - Marrow Brown czy jakoś tak , sprawuje sie dobrze , używam go do brudzenia i lekkiego przyrdzewiania zbroi , efekt całkiem fajny.

Awatar użytkownika
Samael
Kradziej

Post autor: Samael »

Ja robie takie proporcje , jakie mi pasują do aktualnie malowanego modelu...czyli chce mieć bardziej pokryte cieniem - daje mniej wody, chce tylko szpary wycieniować - daję więcej i td....
"JOIN OR DIE"

Awatar użytkownika
mikemayday
Mudżahedin

Post autor: mikemayday »

Polecam Galeria Flow Improver od Windsor and Newton. Świetne washe z niego wychodzą :)

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

Kupiłem zestaw washy vallejo i kolega ma racje że są dobre,a do tego tańsze niż gw i więcej i nie wysychają jak gw.7 zeta za sztukę w agtom.

ODPOWIEDZ