Wasch domowej roboty
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Wasch domowej roboty
mam pytanie - jakie proporcje zastosować żeby wasch miał odpowiednią konsystencje ( za punkt oparcia weźmy strzywakową podziałke ) i mniejwięcej jakich kolorów użyć żeby uzyskać efekt Ogryn Flesh lub innych . z góry dzieki za rady!
Zrób tak aby miał konsystencję, atramentu możesz nawet rzadszy zrobic.
Robienia washa z farbek, jest jak robienie gorącej czekolady z kakao, jakbyś się nie starał to będzie co innego. Wash poza rozcięczoną farbą(jeśli ją wogólę ma, sam do końca nie wiem) zawiera mnóstwo innych rzeczy(stąd jego dziwny smak ) .
Poza wodą można dodać kropelkę płynu do mycia naczyń, aby zmniejszyć napięcie powieżchniowe wody. Kolor zależy od koloru farbek, ale to raczej oczywistę, sam dokładnie nie wiem jakich użyć, gryphone sepia, delvian mud i ogryn flesh to różnę odcienie brązów z dodatkami, sam popróbój.
Jednak jestem zdania, że warto kupić washe, efekt dobry, bez zbędnego piepszenia się z konsystęcją, a farbki i tak za friko nie są więc i tu, i tu trzeba kasę wydać.
Poza wodą można dodać kropelkę płynu do mycia naczyń, aby zmniejszyć napięcie powieżchniowe wody. Kolor zależy od koloru farbek, ale to raczej oczywistę, sam dokładnie nie wiem jakich użyć, gryphone sepia, delvian mud i ogryn flesh to różnę odcienie brązów z dodatkami, sam popróbój.
Jednak jestem zdania, że warto kupić washe, efekt dobry, bez zbędnego piepszenia się z konsystęcją, a farbki i tak za friko nie są więc i tu, i tu trzeba kasę wydać.
u mnie w mieście nie ma miejsca gdzie mógłbym kupić washe wszystko mussze zamawiać i czasem czekać po ku......wsko długie dni . a kiedy ma sie wene i braknie czegoś to buba bo wena ucieka ale już ładewa - udało mi sie wykombinować coś co przypomina odcieniem brakujące ogniwo miedzi devlan a ogryn taki ciemny ogryn, działa ładnie nawet
Nie wiem czy to coś pomoże ale washe gw maja podobny smak do retardera dla artystów,a przy okazji zapytam czy ktoś używał washy vallejo bo będę zamawiał kilka zwykłych farb vgc i nie wiem czy są tak dobre jak gw.
- mikemayday
- Mudżahedin
Polecam Galeria Flow Improver od Windsor and Newton. Świetne washe z niego wychodzą
Kupiłem zestaw washy vallejo i kolega ma racje że są dobre,a do tego tańsze niż gw i więcej i nie wysychają jak gw.7 zeta za sztukę w agtom.