Dokładnie.Kozioł pisze:Maszyna nie ma inicjatywy a i tak odrazu ginie od pitki która jej każe tą inicjatywe zdawać- prościej już nie napisze
Kila pytan poczatkujacego :P
Moderator: Gremlin
Re: Kila pytan poczatkujacego :P
A ja mam pytanie
Lord Alter z netlingami, GW i broszą nieśmiertelności jest dobrym złożeniem na złych facetów na smoku?
Wychodzi szansa na zranienie od ataku smoka 0,092 x ataków smoka + 0,092 x ataków bohatera z S5+. Jak nie mają magicznych ataków.
Alter zadaje
Smok - (t6) Save 3+ no ward, bez regenki - ponad 1,1111W w smoka na turę.
załóżmy 9 ataków z s5+ to daje 0,828W w altera...
Statystycznie Smok z czymś u góry bez magicznej broni zabije altera w 3 tury.
Alter zabije smoka z czymś u góry w ... CONAJMNIEJ 7 tur.
Smok- Alter 2:1
O ile alter nie obleje liderek.
Ma ktoś fajniejsze złożenie? Oprócz Prastarego drzewca?
Miecz dusz 0,88W na turę.. no ale efekt może powalić:D O ile... no właśnie.. o ile..
Lord Alter z netlingami, GW i broszą nieśmiertelności jest dobrym złożeniem na złych facetów na smoku?
Wychodzi szansa na zranienie od ataku smoka 0,092 x ataków smoka + 0,092 x ataków bohatera z S5+. Jak nie mają magicznych ataków.
Alter zadaje
Smok - (t6) Save 3+ no ward, bez regenki - ponad 1,1111W w smoka na turę.
załóżmy 9 ataków z s5+ to daje 0,828W w altera...
Statystycznie Smok z czymś u góry bez magicznej broni zabije altera w 3 tury.
Alter zabije smoka z czymś u góry w ... CONAJMNIEJ 7 tur.
Smok- Alter 2:1
O ile alter nie obleje liderek.
Ma ktoś fajniejsze złożenie? Oprócz Prastarego drzewca?
Miecz dusz 0,88W na turę.. no ale efekt może powalić:D O ile... no właśnie.. o ile..
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2010, o 14:18 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Życie nauczyło mnie w tej grze jednego - je**c statystyka, bo w tej grze nie istnieje. Badz inaczej - policz sobie teraz do tego odchylenie standardowe w zwykłym przedziale ufności, uwzględniając oczywiście rzut ilością kości adekwatną do liczby ataków danego modelu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Racja, poprawiam,. Wtedy.... 1,111W będzie. Ba policzyłem. Nie mam co robić od 3-5 w nocu.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Statystyka... Jest jak kobieta. Ubrana w obcisłą mini spódniczkę, krótki top i najlepiej chodząca bez bielizny. Dla jednych zrzuca te resztki ubrania z wielki "hurra!" jak tylko sobie tego zażyczą, a inni, jak zechcieli by choć ją dotknąć, dostaną mocno po pysku. Ot, tak mi się zebrało na epicką metaforę.Gremlin pisze:Życie nauczyło mnie w tej grze jednego - je**c statystyka, bo w tej grze nie istnieje. Badz inaczej - policz sobie teraz do tego odchylenie standardowe w zwykłym przedziale ufności, uwzględniając oczywiście rzut ilością kości adekwatną do liczby ataków danego modelu.
Pozdrawiam
Statystyka to bajka. Równie dobrze można powiedzieć, że w naturze wszystko dzieje się "tak samo". G. prawda...
Dlatego liczenie ile ran się wbije jest dobra w teorii i na papierku, wszystko wychodzi w kostkologii stosowanej
hmm.. piotras masz dziewczynę ?
co do statystyki też jej nie uznaje bo ona sprawdza się 40k, aczkolwiek jak patrzymy na szereg bitew z rzędu to zaczyna być widoczna.
według mnie wystarczy kierować się zdrowym rozsądkiem a kostki same pójdą, oczywiście za którmyś razem się to spierdzieli ale właśnie o to chodzi w warhammerze nie.
co do statystyki też jej nie uznaje bo ona sprawdza się 40k, aczkolwiek jak patrzymy na szereg bitew z rzędu to zaczyna być widoczna.
według mnie wystarczy kierować się zdrowym rozsądkiem a kostki same pójdą, oczywiście za którmyś razem się to spierdzieli ale właśnie o to chodzi w warhammerze nie.
Tak, mam dziewczynę, jakbyś był na PGA to nawet mógłbyś ją poznać, jak np. kalesoner
Bo Krzysiu mnie olał i zostawił...
Co do statystyki, cóż, to jak wyjasnisz to, że grają lordem magiem w sumie 5 bitew, w każdej miałem minimum 2 miscasty, a przez 5 bitew nie rzuciłem ani jednej ifki? Niby szansa taka sama hehe. No i statystyka to coś, na czym trzeba się opierać, no ale też bez przesady. Zawsze może coś pójść baardzo słabo albo wręcz mozna "przyfarcić". Ale to nie temat na takie dywagacje
Bo Krzysiu mnie olał i zostawił...
Co do statystyki, cóż, to jak wyjasnisz to, że grają lordem magiem w sumie 5 bitew, w każdej miałem minimum 2 miscasty, a przez 5 bitew nie rzuciłem ani jednej ifki? Niby szansa taka sama hehe. No i statystyka to coś, na czym trzeba się opierać, no ale też bez przesady. Zawsze może coś pójść baardzo słabo albo wręcz mozna "przyfarcić". Ale to nie temat na takie dywagacje
Jak rzucasz na kostkach z wgłębieniami to szansa na ifkę jest większa. Bo ciężar kostki jest inny. W kasynie była kiedyś awantura o kości i.. uwzględnili to i wymienili na malowane.
Racja, że na statystyce nie można opierać bitew - Wczoraj 6tancerzy(dowódca + szlachcic z ASL dla stykających się z nim przeciwników.) rozkręcili od przodu klocek (20 WL z magiem, wcześniej wpadli w rydwan i też pomogli go zniszczyć..) by spaść od strzału 6 łuczników ;/... (6 trafień !! na daleki.. 5 zranień- 5 ran..) - panika..a że była to 6 tura...
Ale walki poszczególnych jednostek w większości się sprawdzają.
Racja, że na statystyce nie można opierać bitew - Wczoraj 6tancerzy(dowódca + szlachcic z ASL dla stykających się z nim przeciwników.) rozkręcili od przodu klocek (20 WL z magiem, wcześniej wpadli w rydwan i też pomogli go zniszczyć..) by spaść od strzału 6 łuczników ;/... (6 trafień !! na daleki.. 5 zranień- 5 ran..) - panika..a że była to 6 tura...
Ale walki poszczególnych jednostek w większości się sprawdzają.
Szlachcic sam został na ranie
Na HE coraz bardziej przekonuje mnie szlachcic z ASL dla przeciwnika stykającego się z nim. I szarża nim najlepiej combo z tancerzami w HE klocek. Dziś znowu zmasakrował kloc i pomógł w walce z wkurzonym po stracie jeźdźca smokiem... Czy smoka można wystawić na 900ptk? Bo lekko się zdziwiłem... 2x Łuki 2x WL+mag + smok z magiem. I jakieś koszty punktowe jakby ktoś znał...
Na HE coraz bardziej przekonuje mnie szlachcic z ASL dla przeciwnika stykającego się z nim. I szarża nim najlepiej combo z tancerzami w HE klocek. Dziś znowu zmasakrował kloc i pomógł w walce z wkurzonym po stracie jeźdźca smokiem... Czy smoka można wystawić na 900ptk? Bo lekko się zdziwiłem... 2x Łuki 2x WL+mag + smok z magiem. I jakieś koszty punktowe jakby ktoś znał...
Tak można. I powinno się to w miarę zmieścić taki smok to koło 450 pkt bodajże.
edit: licze na herosach full staff: dragon mage: 435, zwykły mag 185, 2x 110 łuki,
No i teraz zostaje ile kosztowali WL...? bo goła 5tka kosztuje 75 pkt. Takze zalezy
Pozdro
edit: licze na herosach full staff: dragon mage: 435, zwykły mag 185, 2x 110 łuki,
No i teraz zostaje ile kosztowali WL...? bo goła 5tka kosztuje 75 pkt. Takze zalezy
Pozdro
2x15 WL
30x15ptk ?
30x15ptk ?
Statystyka statystyką, łatwiej wiedzieć jakom mamy wartość oczekiwaną danego zdarzenia i podeprzeć to statystykom, np statystycznie wbijamy 3,5 rany potrzebujemy 2 by wygrać o 1 i możemy wtedy posyłać swoje wojska do walki.
A magia to zupełnie inna bajka (rzucanie przesuwania lasu z lorda na 4 kościach czasami też ma sens).
A magia to zupełnie inna bajka (rzucanie przesuwania lasu z lorda na 4 kościach czasami też ma sens).
Smoczy Mag u HE bez przedmiotów to właśnie koszt 350 punktówPiotras pisze:ano dokładnie tak. I smok min 350mikadorus pisze:2x15 WL
30x15ptk ?
Wisła Kraków.
Fajnie, że to wiesz kolego, ale nie musisz pisać dwa razy tego co ja, żeby nabić sobie posta...,Sevi pisze:Smoczy Mag u HE bez przedmiotów to właśnie koszt 350 punktówPiotras pisze:ano dokładnie tak. I smok min 350mikadorus pisze:2x15 WL
30x15ptk ?
Tiaa, troche Cię zwałował. Na pewno graliście na 900 pkt? A nie na 1900?
Hmmmm... chyba zacznę sprawdzać rozpiski przed bitwą.... na pewno 900.