Kila pytan poczatkujacego :P

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Janiszek
Masakrator

Re: Kila pytan poczatkujacego :P

Post autor: Janiszek »

Kozioł pisze:Maszyna nie ma inicjatywy a i tak odrazu ginie od pitki która jej każe tą inicjatywe zdawać- prościej już nie napisze
Dokładnie.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Post autor: mikadorus »

A ja mam pytanie

Lord Alter z netlingami, GW i broszą nieśmiertelności jest dobrym złożeniem na złych facetów na smoku?
Wychodzi szansa na zranienie od ataku smoka 0,092 x ataków smoka + 0,092 x ataków bohatera z S5+. Jak nie mają magicznych ataków.

Alter zadaje
Smok - (t6) Save 3+ no ward, bez regenki - ponad 1,1111W w smoka na turę.

załóżmy 9 ataków z s5+ to daje 0,828W w altera...
Statystycznie Smok z czymś u góry bez magicznej broni zabije altera w 3 tury.
Alter zabije smoka z czymś u góry w ... CONAJMNIEJ 7 tur.

Smok- Alter 2:1
O ile alter nie obleje liderek.

Ma ktoś fajniejsze złożenie? Oprócz Prastarego drzewca?

:mrgreen:

Miecz dusz 0,88W na turę.. no ale efekt może powalić:D O ile... no właśnie.. o ile..
Ostatnio zmieniony 3 kwie 2010, o 14:18 przez mikadorus, łącznie zmieniany 1 raz.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Gremlin
Masakrator
Kontakt:

Post autor: Gremlin »

Życie nauczyło mnie w tej grze jednego - je**c statystyka, bo w tej grze nie istnieje. Badz inaczej - policz sobie teraz do tego odchylenie standardowe w zwykłym przedziale ufności, uwzględniając oczywiście rzut ilością kości adekwatną do liczby ataków danego modelu.

Pozdrawiam

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

mikadorus pisze:A ja mam pytanie

Lord Alter z netlingami, GW, +k6 zatrutych ataków z S2 i broszą nieśmiertelności jest...
...jest nielegalnym złożeniem herosa.
Obrazek

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

nie możesz mieć 2 x spite na elfie

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Racja, poprawiam,. Wtedy.... 1,111W będzie. Ba policzyłem. Nie mam co robić od 3-5 w nocu.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Gremlin pisze:Życie nauczyło mnie w tej grze jednego - je**c statystyka, bo w tej grze nie istnieje. Badz inaczej - policz sobie teraz do tego odchylenie standardowe w zwykłym przedziale ufności, uwzględniając oczywiście rzut ilością kości adekwatną do liczby ataków danego modelu.

Pozdrawiam
Statystyka... Jest jak kobieta. Ubrana w obcisłą mini spódniczkę, krótki top i najlepiej chodząca bez bielizny. Dla jednych zrzuca te resztki ubrania z wielki "hurra!" jak tylko sobie tego zażyczą, a inni, jak zechcieli by choć ją dotknąć, dostaną mocno po pysku. ;) Ot, tak mi się zebrało na epicką metaforę.

Statystyka to bajka. Równie dobrze można powiedzieć, że w naturze wszystko dzieje się "tak samo". G. prawda...
Dlatego liczenie ile ran się wbije jest dobra w teorii i na papierku, wszystko wychodzi w kostkologii stosowanej ;)

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

hmm.. piotras masz dziewczynę :D ?

co do statystyki też jej nie uznaje bo ona sprawdza się 40k, aczkolwiek jak patrzymy na szereg bitew z rzędu to zaczyna być widoczna.

według mnie wystarczy kierować się zdrowym rozsądkiem a kostki same pójdą, oczywiście za którmyś razem się to spierdzieli ale właśnie o to chodzi w warhammerze nie.

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Tak, mam dziewczynę, jakbyś był na PGA to nawet mógłbyś ją poznać, jak np. kalesoner :P
Bo Krzysiu mnie olał i zostawił... :(

Co do statystyki, cóż, to jak wyjasnisz to, że grają lordem magiem w sumie 5 bitew, w każdej miałem minimum 2 miscasty, a przez 5 bitew nie rzuciłem ani jednej ifki? ;) Niby szansa taka sama hehe. No i statystyka to coś, na czym trzeba się opierać, no ale też bez przesady. Zawsze może coś pójść baardzo słabo albo wręcz mozna "przyfarcić". Ale to nie temat na takie dywagacje ;) ;)

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Jak rzucasz na kostkach z wgłębieniami to szansa na ifkę jest większa. :mrgreen: Bo ciężar kostki jest inny. W kasynie była kiedyś awantura o kości i.. uwzględnili to i wymienili na malowane.

Racja, że na statystyce nie można opierać bitew - Wczoraj 6tancerzy(dowódca + szlachcic z ASL dla stykających się z nim przeciwników.) rozkręcili od przodu klocek (20 WL z magiem, wcześniej wpadli w rydwan i też pomogli go zniszczyć..) by spaść od strzału 6 łuczników ;/... (6 trafień !! na daleki.. 5 zranień- 5 ran..) - panika..a że była to 6 tura...

Ale walki poszczególnych jednostek w większości się sprawdzają.

Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Myslałem że tancerze są ITP i nie mogą panikować :mrgreen:
No chyba że sam szlachcic :P
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Szlachcic sam został na ranie :)

Na HE coraz bardziej przekonuje mnie szlachcic z ASL dla przeciwnika stykającego się z nim. I szarża nim najlepiej combo z tancerzami w HE klocek. Dziś znowu zmasakrował kloc i pomógł w walce z wkurzonym po stracie jeźdźca smokiem... Czy smoka można wystawić na 900ptk? Bo lekko się zdziwiłem... 2x Łuki 2x WL+mag + smok z magiem. I jakieś koszty punktowe jakby ktoś znał...

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Tak można. I powinno się to w miarę zmieścić :) taki smok to koło 450 pkt bodajże.

Tak można. I powinno się to w miarę zmieścić :) taki smok to koło 450 pkt bodajże.

edit: licze na herosach full staff: dragon mage: 435, zwykły mag 185, 2x 110 łuki,
No i teraz zostaje ile kosztowali WL...? bo goła 5tka kosztuje 75 pkt. Takze zalezy :P

Pozdro :)

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

2x15 WL

30x15ptk ?

Klops
Falubaz

Post autor: Klops »

Statystyka statystyką, łatwiej wiedzieć jakom mamy wartość oczekiwaną danego zdarzenia i podeprzeć to statystykom, np statystycznie wbijamy 3,5 rany potrzebujemy 2 by wygrać o 1 i możemy wtedy posyłać swoje wojska do walki.
A magia to zupełnie inna bajka (rzucanie przesuwania lasu z lorda na 4 kościach czasami też ma sens).

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

mikadorus pisze:2x15 WL

30x15ptk ?
ano dokładnie tak. I smok min 350 ;)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Sevi »

Piotras pisze:

30x15ptk ?
Smoczy Mag u HE bez przedmiotów to właśnie koszt 350 punktów :)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Pitul
Mudżahedin

Post autor: Pitul »

Bez przedmiotów na magu razem wychodzi około 1020. Więc ciebie trochę zwałkował :mrgreen:
"Aby być niepospolitym graczem, trzeba zacząć od pospolitego grania."

WE 12/13/8
ChD 0/1/0
VC 4/3/2

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Sevi pisze:
Piotras pisze:

30x15ptk ?
Smoczy Mag u HE bez przedmiotów to właśnie koszt 350 punktów :)
Fajnie, że to wiesz kolego, ale nie musisz pisać dwa razy tego co ja, żeby nabić sobie posta..., #-o

Tiaa, troche Cię zwałował. Na pewno graliście na 900 pkt? A nie na 1900? :D

Awatar użytkownika
mikadorus
Mudżahedin

Hmmmm... chyba zacznę sprawdzać rozpiski przed bitwą.... na pewno 900.

ODPOWIEDZ