A tak poza tą primaaprilisową wieścią, są jakiekolwiek plotki o tym, jakoby Bretka miała mieć nowe AB? Nowy Rulebook tuż tuż, a Bretka ma chyba najstarszy podręcznik (a może TK...) i jest tak jakby nieprzystosowana do nowych przesadzeń. Wie ktoś coś?
Według mnie w tym roku raczej nie dostaniemy nowego podręcznika, jak pójdzie dobrze dostaniemy koło stycznia 2011, jak źle lato 2011... Przed nami mogą dostać jeszcze krasnoludy, woodzie, może nawet i łogry.
No właśnie tego się boje że kupiłem dużo a okaże się że połowy nie będę używał... Pomyślałem sobie że skoro długo jeszcze nie będzie AB to nie wiele się zmieni w budowie armii...
To wszystko zależy w jaki sposób GW zunifikuje zasady z nowa edycją. Ja bym się tak na twoim miejscu nie martwił, na grach towarzyskich rycerze mogą imitować innych rycerzy, ludzie w 98% nie wiedzą którzy są którzy. To samo piechota, M@A i pielgrzymi to praktycznie to samo, dasz kilku hand weapony i dawaj. Jedynie pegazy, łuczników i yeomanów jakoś trudno pomylić.
Mam pytanie, czy Trebuszet Gondorczyków nadaje się na alternatywę dla oryginalnego trebuszetu Bretonki? I jak będzie traktowany na turniejach jeśli dam mu ekipę z chłopów , jak prox czy jako konwersja (bo w końcu to model made in GW).
Turnieje w Polsce nie są połączone z GW więc jeżeli będzie wyglądał jak trebusz to będzie ok.
Co do tego czy jest konwersją - hmm, jeżeli nic z nim nie zrobisz to trudno żeby był konwersją...
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.