Wielka Inkwizycja Master 24-25.04.2010
Re: Wielka Inkwizycja Master 24-25.04.2010
Witam.
Po świętach wrzucimy wszystkie kwestie organizacyjne, jak i ocenę malarską.
Pozdrawiam serdecznie i WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
Holan
Po świętach wrzucimy wszystkie kwestie organizacyjne, jak i ocenę malarską.
Pozdrawiam serdecznie i WESOŁYCH ŚWIĄT !!!
Holan
- morgan10005
- Falubaz
Założyłem już nowe konto na poczcie, nazwa ta sama.Kędzior pisze:Sorry, ale czy można już zgłoszenia wysyłać, bo mi poczta mówi, że podany adres nie istnieje.
Ciekawe ,czyścili nieaktywne konta?
Już jest OK. Zgłoszenie poszło.morgan10005 pisze:Założyłem już nowe konto na poczcie, nazwa ta sama.Kędzior pisze:Sorry, ale czy można już zgłoszenia wysyłać, bo mi poczta mówi, że podany adres nie istnieje.
Ciekawe ,czyścili nieaktywne konta?
Warhammer to gra wyobraźni. Grajmy karteczkami.
Witam wszystkich.
Chciałbym wyjaśnić kwestię PD, gdyż pojawiły się pytania.
Mianowicie limit 12 PD na armię oznacza iż armię tworzymy tak jak normalną rozpiskę na BP, tzn do limitów wliczamy kości z poola, czyli właściwie każda z armii w sojuszu ma do dyspozycji max 10 PD jeżeli nie wliczamy kości z poola.
Kości Dispela są wspólne.
Pozdrawiam
Holan
Chciałbym wyjaśnić kwestię PD, gdyż pojawiły się pytania.
Mianowicie limit 12 PD na armię oznacza iż armię tworzymy tak jak normalną rozpiskę na BP, tzn do limitów wliczamy kości z poola, czyli właściwie każda z armii w sojuszu ma do dyspozycji max 10 PD jeżeli nie wliczamy kości z poola.
Kości Dispela są wspólne.
Pozdrawiam
Holan
- morgan10005
- Falubaz
Holan pisze: - Wystrzelane/uciekające/złamane jednostki sojusznika nie wzbudzają paniki. Nie można rzucać czarów na sojusznicze jednostki (np. popychaczek, wskrzeszeń itd.) ani wykorzystywać przerzutów itp. czarów rzuconych przez sojusznika. Kości dispel poola i powera są wspólne. Jeżeli któraś z armii ma jakąś specjalną zasadę np.: +1 do dispela z racji bycia magiem wysokich elfów i druga ma +1 z racji staff of sorcery , to wskazuje się który mag dispeluje. Armie mają dwóch generałów (chyba że gra jedna armia wtedy generał wart jest 200 pkt.) i osobne sztandary armijne, bohaterowie nie mogą się dołączać do sojuszników.
- swieta_barbara
- habydysz
Hahahaha!Andrzej pisze:A może by tak bez oceny malowania?
to nie wielki drakon tylko WI
i u nas w klubie sami hobbysci 

To tez tłumaczy tak wysokie ceny wejściówek. Inkwizytor zbiera na farbki dla Rafixa.RAFIX pisze:u nas w klubie sami hobbysci

Swoją drogą gdyby nie to, że mam w tym roku troszkę ciśnienia na ligę, to bym nie grał na WI. Mam wrażenie, że staracie się robić wszystko, żeby przyjechało do was mało osób. Przesadzona ocena malowania, zatłoczona sala i zaporowa cena wejściówki nie są zachęcające, nawet w temacie swojego turnieju na forum jesteście mało aktywni. No ale cóż, życzę wam 60 osób co najmniej i sam się przyczynię do zwiększenia tej liczby o jedną parę.
pozdrawiam
- Shakin' Dudi
- Masakrator
fakt, tym co mnie jedynie przyciaga na tego tura to format. Lepszego jeszcze nie wymyslono 

- swieta_barbara
- habydysz
Macki WojnyShakin' Dudi pisze:fakt, tym co mnie jedynie przyciaga na tego tura to format. Lepszego jeszcze nie wymyslono
Moim zdaniem antypromocja jest w regulaminie.Fisch pisze:nie ma co robić antypromocji!
to ostatni master w sezonie i wypadałoby, żeby ze 100 osób wpadło
mi w tym roku podobają się nawet punkty z hobby bo zamierzam je wymaksować
Zamierzasz wymaksować hobyy? A wiesz jakie kryteria będą brane pod uwagę?
Nie? Ja też nie, a do WI 17 dni.
- morgan10005
- Falubaz
z założenia hobby ma być lżej oceniane niż w tamtym roku (łatwiej będzie zdobyć dużo punktów ale nie maxa)-Kubi zajmuje się oceną malowania.Cosmo pisze:80 punktow generalskich i 30 hobby? Ciekawy stosunek... :/
Co to za lokal? Mozna tam browarka wsiorbac czy bedzie mnie gonil Smiechu z miotla?
Alkohol jest zabroniony, to jest szkoła