Ta, ale uważam, że teraz ten lord nie ma takiego przebicia jak kiedyś (nawet z red fury). Może smok teraz nadrabia bo rzeczywiście mocno się bije, ale łatwo schodzi ze strzelania bo T5. Mogli mu dać te 6W chociaż ale już nie będę komentował co bym zmieniałBarbarossa pisze:Przez większość 6 ed. standardem był kloc BK. Pod koniec - dla mnie też nie było gry bez Winged Nightmare'a, nawet na ETC go miałem z lordem.Drwal pisze:W tej edycji nie idzie jedynie grac na kawalerii bo jest wymóg tych 3 unitow piechoty ;/
Nie jedyny furion grał na nightmarze, bo ja też nim grałem i to w dodatku lordem ... No ale taki popularny nie jestem ;D
Z tych samych względów obecnie gram na smoku i polecam to rozwiązanie... taki jest teraz metagame. Natomiast oczywiście kloc GG z warbańcem to podstawa, czy z Drakenhoffem... to już spore pytanie. Duże klocki BK z drakenhoffem uważam za passe... zbyt mało uniwersalne.
Na pewno taki kolos daje satysfakcję z gry no i duzo możliwości taktycznych, ale niestety piechota go spowalnia, na której trzeba grać.