Bannery w armii Wood Elves
Moderator: Gremlin
Bannery w armii Wood Elves
Czy ktoś wogóle używa jakieś poza War Banner, który notabene jest Commonem.
No i poza Sztandarkiem Arielki, bo ten jest dyskutowany w temacie o BSB.
No na razie nie cieszą się popularnością Może ich przetestuję w jakiejś fanowej grze
Niby fajnie prezentuje się ten z wolniejszą ucieczką wroga (dla piechoty oznacza to raczej wyrok śmierci) oraz ten ze S&S zawsze (tylko kto tak zaryzykuje i da go na klocka łukoli, co pancerza nie mają nawet). Ewentualnie obcinanie marszu w 12 ''
Generalnie sztandary mogą mieć Wildy, Eternale i Łuki. Ci pierwsi stają się zbyt drodzy przez to, ostatnim sztandar średnio jest potrzebny.
A ten z niebrejkowalnością to jakiś bublowaty jest. Niby się fajnie prezentuje, ale z możliwością użycia na bakier (praktycznie włączenie go tylko w walce ma sens).
Niby fajnie prezentuje się ten z wolniejszą ucieczką wroga (dla piechoty oznacza to raczej wyrok śmierci) oraz ten ze S&S zawsze (tylko kto tak zaryzykuje i da go na klocka łukoli, co pancerza nie mają nawet). Ewentualnie obcinanie marszu w 12 ''
Generalnie sztandary mogą mieć Wildy, Eternale i Łuki. Ci pierwsi stają się zbyt drodzy przez to, ostatnim sztandar średnio jest potrzebny.
A ten z niebrejkowalnością to jakiś bublowaty jest. Niby się fajnie prezentuje, ale z możliwością użycia na bakier (praktycznie włączenie go tylko w walce ma sens).
Czasami widywalem w rozpiskach Zenith w malym oddziale Scoutow.
Pomysl moze i fajny, ale jak sie nad tym bardziej zastanowic to sa warci wtedy zbyt duzo VP.
Co do Arielki, to wzmienie, ze nadaje sie tak naprawde tylko w jednej armii: Greckiej Falandze. Ale watpie, zeby taka rozpiska byla jakos szczegolnie fantastyczna wiec nawet o tym nie mysle.
Ogolnie uwazam tak, jak Narożny i nie wykorzystuje w ogole zadnych sztandarow magicznych w moich Asrai (chociaz, gdybym mial punkty wolne pewnie bym wrzucil War Bannera do WR).
Pomysl moze i fajny, ale jak sie nad tym bardziej zastanowic to sa warci wtedy zbyt duzo VP.
Co do Arielki, to wzmienie, ze nadaje sie tak naprawde tylko w jednej armii: Greckiej Falandze. Ale watpie, zeby taka rozpiska byla jakos szczegolnie fantastyczna wiec nawet o tym nie mysle.
Ogolnie uwazam tak, jak Narożny i nie wykorzystuje w ogole zadnych sztandarow magicznych w moich Asrai (chociaz, gdybym mial punkty wolne pewnie bym wrzucil War Bannera do WR).
jedyny sensowny banner w welfach (poza tym watrbannerem) to chyba banner na forum przciez w armi o podstawie minimaxa nie ma sensu dawac drogich bannerow (szczegunie, ze nie ma dobrych )Scimitar pisze:Czy ktoś wogóle używa jakieś poza War Banner, który notabene jest Commonem.
ja używam Banner of Springtide w rocie 20-30 łuczników. Przy tej ilości strzał to zaczyna się opłacać, bo ostatnia salwa przy szarży, z siłą 4, jest w stanie rozstrzelać prawie kazdy regiment
Moim zdaniem najbardziej sensownym wyborem (poza War Bannerem) jest Banner of Zenith. Można go włożyć do skautów albo na orzełka i niektórym armiom może strasznie uprzykrzać życie.
ta... i wtedy masz BSB absolutnie bez niczego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
najwazniejszy to on nie jest ale na orelku i jak ma jeszcze do wroga ot tak sobie podlatywac no to sorki... bez niczego to porazka...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Też tak myślę - podwójny stubborn na drzewcach jest stokroć lepszy niż pojedynczy
Dodam jeszcze że driady stają się o wiele mocniejsze, wildzi mogą od biedy zaszarżować od frontu klocek i ustać 1 turę by w następnych go rozkręcać, tancerze z bsb są strasznie pakerskim oddziałem, o drzewku nawet nie mówię, IMO jest kluczowy dla WE, nie mniej niż dla bretoni.
Myslalem kiedys o Unbreakable...wysuwam do przodu eternali w nastepnej turze go odpalam, szybkie odzialy trzymam nieco z tylu: przeciwnik ma do wyboru - szarzuje badz traci kolejna ture na podejscie pod moje szarze- ale w praktyce nie mam pojecia jak to sie sprawdzi
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Wracając do BSB (spoko o sztandarach też będzie) to stwierdzam że to niezastąpiony "musiszmieć" w armii i oczywiście w wardancerach. Raz że wzmacnia samych tancerzy, a dwa to oczywiście przy dobrym ustawieniu, re-roll brejka dla Treemana, Dryad etc.
Dryady staja sie jeszcze lepszym przytrzymywaczem (altara imperialnego trzymałem z cztery fazy combatu).
A co do sztandaru to chciałem się zapytać co sądzicie o daniu BSB siedzącemu w tancerzach WarBannera?
Plus to oczywiście większy static, ale są dwa minusy: raz że oddział staje się jeszcze droższy, a dwa że BSB jest goły.
Dryady staja sie jeszcze lepszym przytrzymywaczem (altara imperialnego trzymałem z cztery fazy combatu).
A co do sztandaru to chciałem się zapytać co sądzicie o daniu BSB siedzącemu w tancerzach WarBannera?
Plus to oczywiście większy static, ale są dwa minusy: raz że oddział staje się jeszcze droższy, a dwa że BSB jest goły.
wątpie czy tak szybko. Jeśli coś wpadnie w WD to na pewno syzbko, ale jesli dochodzi do takiej sytuacji to znaczy, że ktoś popełnił ogromny błąd, zaś jeśli sami szarżują to nic złego mu się nie powinno stać