Bannery w armii Wood Elves

Wood Elves

Moderator: Gremlin

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

Bannery w armii Wood Elves

Post autor: Scimitar »

Czy ktoś wogóle używa jakieś poza War Banner, który notabene jest Commonem.

No i poza Sztandarkiem Arielki, bo ten jest dyskutowany w temacie o BSB.

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Sa fajne bannerki jak ten z gonieniem. Tylko kurcze szkoda dawac sztandar za 50 punktow oddzialowi za 150.... (np wildom).

Magiczne banderki sa ok dla eternali, tylko kto ich wystawia?

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

No na razie nie cieszą się popularnością :D Może ich przetestuję w jakiejś fanowej grze :)

Niby fajnie prezentuje się ten z wolniejszą ucieczką wroga (dla piechoty oznacza to raczej wyrok śmierci) oraz ten ze S&S zawsze (tylko kto tak zaryzykuje i da go na klocka łukoli, co pancerza nie mają nawet). Ewentualnie obcinanie marszu w 12 ''

Generalnie sztandary mogą mieć Wildy, Eternale i Łuki. Ci pierwsi stają się zbyt drodzy przez to, ostatnim sztandar średnio jest potrzebny.

A ten z niebrejkowalnością to jakiś bublowaty jest. Niby się fajnie prezentuje, ale z możliwością użycia na bakier (praktycznie włączenie go tylko w walce ma sens).

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

Czasami widywalem w rozpiskach Zenith w malym oddziale Scoutow.
Pomysl moze i fajny, ale jak sie nad tym bardziej zastanowic to sa warci wtedy zbyt duzo VP.
Co do Arielki, to wzmienie, ze nadaje sie tak naprawde tylko w jednej armii: Greckiej Falandze. Ale watpie, zeby taka rozpiska byla jakos szczegolnie fantastyczna wiec nawet o tym nie mysle.
Ogolnie uwazam tak, jak Narożny i nie wykorzystuje w ogole zadnych sztandarow magicznych w moich Asrai (chociaz, gdybym mial punkty wolne pewnie bym wrzucil War Bannera do WR).

Awatar użytkownika
Oskar
Wodzirej

Post autor: Oskar »

Ja tak grałem :D Dawałem skautom banner of Zenith i elegancko spowalniali.
Oddział nie koniecznie totalnie for fun jesli gramy strzelajaca partyzantka , a nie chamskim ofensem na smoku i 2 drzewach .
Beka na maxa

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Scimitar pisze:Czy ktoś wogóle używa jakieś poza War Banner, który notabene jest Commonem.

No i poza Sztandarkiem Arielki, bo ten jest dyskutowany w temacie o BSB.
jedyny sensowny banner w welfach (poza tym watrbannerem) to chyba banner na forum :roll: :roll: przciez w armi o podstawie minimaxa nie ma sensu dawac drogich bannerow (szczegunie, ze nie ma dobrych ;) )

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

ja używam Banner of Springtide w rocie 20-30 łuczników. Przy tej ilości strzał to zaczyna się opłacać, bo ostatnia salwa przy szarży, z siłą 4, jest w stanie rozstrzelać prawie kazdy regiment

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Moim zdaniem najbardziej sensownym wyborem (poza War Bannerem) jest Banner of Zenith. Można go włożyć do skautów albo na orzełka i niektórym armiom może strasznie uprzykrzać życie.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

ta... i wtedy masz BSB absolutnie bez niczego...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Post autor: Leśnik »

Nie ma to jak gdy najważniejszy bohater zostaje goły… :lol: :D :wink:

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

najwazniejszy to on nie jest ale na orelku i jak ma jeszcze do wroga ot tak sobie podlatywac no to sorki... bez niczego to porazka...
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

W mojej armii i przy moim stylu gry jest najważniejszy. :wink:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

Też tak myślę - podwójny stubborn na drzewcach jest stokroć lepszy niż pojedynczy :wink:

Awatar użytkownika
Leśnik
Mudżahedin

Dodam jeszcze że driady stają się o wiele mocniejsze, wildzi mogą od biedy zaszarżować od frontu klocek i ustać 1 turę by w następnych go rozkręcać, tancerze z bsb są strasznie pakerskim oddziałem, o drzewku nawet nie mówię, IMO jest kluczowy dla WE, nie mniej niż dla bretoni.

Awatar użytkownika
Scimitar
Postownik Niepospolity

No z pewnością warto go używać ;)

Ale my tu o bannerkach dyskutujemy :D

Awatar użytkownika
Torres
Wodzirej

Post autor: Torres »

No ale o czym jeszcze mozemy mowic?

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Myslalem kiedys o Unbreakable...wysuwam do przodu eternali w nastepnej turze go odpalam, szybkie odzialy trzymam nieco z tylu: przeciwnik ma do wyboru - szarzuje badz traci kolejna ture na podejscie pod moje szarze- ale w praktyce nie mam pojecia jak to sie sprawdzi

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Wracając do BSB (spoko o sztandarach też będzie) to stwierdzam że to niezastąpiony "musiszmieć" w armii i oczywiście w wardancerach. Raz że wzmacnia samych tancerzy, a dwa to oczywiście przy dobrym ustawieniu, re-roll brejka dla Treemana, Dryad etc.
Dryady staja sie jeszcze lepszym przytrzymywaczem (altara imperialnego trzymałem z cztery fazy combatu).
A co do sztandaru to chciałem się zapytać co sądzicie o daniu BSB siedzącemu w tancerzach WarBannera?
Plus to oczywiście większy static, ale są dwa minusy: raz że oddział staje się jeszcze droższy, a dwa że BSB jest goły.

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

Taki BSB szybko Ci zginie IMO...nieopłacalne

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

wątpie czy tak szybko. Jeśli coś wpadnie w WD to na pewno syzbko, ale jesli dochodzi do takiej sytuacji to znaczy, że ktoś popełnił ogromny błąd, zaś jeśli sami szarżują to nic złego mu się nie powinno stać :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

ODPOWIEDZ