8 Edycja Warhammera I
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
Re: 8 Edycja Warhammera
jak dla mnie interaktywne tereny i wiszenie lataczy brzmią super Żyrek by nieco zyskał, podobnie katapulty i działa, no i flamecanon wystrzelony w las pełen driad, elfów, mengili i shadów... ahhh...
Ciekawe, klimatyczne, ale jak dla mnie to jest to informacja wyssana z palca. GW będzie dążyło do uproszczenia, przyspieszenia gry (większe grono odbiorców), a takie zasady tylko ją wydłużą.
@Rakso
Wizja płonącego lasu pełnego elfów jest piękna
@Rakso
Wizja płonącego lasu pełnego elfów jest piękna
WFB: Ogre Kingdoms
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Krasnale z uwagi na wielkie brody i brzuchy wypełnione piwskiem to w ogóle powinny mieć flammable z bazy
No niezłe bo suchary z smokami i lataczami, kiedyś był high fly tylko balans był lekko do dupy ale podpalanie lasu jak najbardziej zajefajne. Co do testu siły to jeśli będą k10 to tak bo debilizmem jest ze 2 x kusznik łucznik czy coś ma tyle siły razem co smok
ADDITIONAL RULES
Dispel Scrolls: These may be used to generate +2 dice to the dispel dice pool once per game. They do not grant an automatic dispel.
Wands of Absorption: These common arcane items may be taken by any wizard. They may be used once per battle and cost 25 points. Used in the magic phase they grant the wielder an automatic dispel against a single successfully cast enemy spell. The wand is used instead of using dispel dice. Roll a D6, on a roll of a 1, the wand’s user suffers the effects of a miscast.
Templates: Weapons using the flame template or large or small blast templates automatically hit any model in contact rather than cause partial hits.
ADDITIONAL RULES
Dispel Scrolls: These may be used to generate +2 dice to the dispel dice pool once per game. They do not grant an automatic dispel.
Wands of Absorption: These common arcane items may be taken by any wizard. They may be used once per battle and cost 25 points. Used in the magic phase they grant the wielder an automatic dispel against a single successfully cast enemy spell. The wand is used instead of using dispel dice. Roll a D6, on a roll of a 1, the wand’s user suffers the effects of a miscast.
Templates: Weapons using the flame template or large or small blast templates automatically hit any model in contact rather than cause partial hits.
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Zamiast przeklejać każdą bzdurę z Warseera, dobrze byłoby chociaż chwilę poświęcić na sprawdzenie źródła. Tak się składa, że to co wkleiłeś jest z rules packa jakiegoś klubu i raczej ciężko uznać to za zapowiedź oficjalnych zasad http://www.tempusfugitives.co.uk/pdf/WF ... Nagash.pdf strona 19MORFI pisze: ADDITIONAL RULES
No fakt mój błąd
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
Chyba natrafiłem na posty tego samego gościa o likaon, zapomniał o czymś takim:
-LT posiadajće ww(czyli nie tank), bez obsługi(czyli nie stedzio) mogą wyprowadzić jeden atak w przelającą w zasięgu 2 cali jednostkę. Jeżeli nabijają chociąz jedną ranę strącają ją, co powoduje że wszystkie modele jednostce ostrzymują trafienie z S k6 bez ochrony pancerza. LT mogą szarżować na modele które wiszą w powietrzu.
Fajne, klimatyczne i logiczne ale kolo zamiast wymyślać ploty powinien sam napisać łatkę dla warhammera.
-LT posiadajće ww(czyli nie tank), bez obsługi(czyli nie stedzio) mogą wyprowadzić jeden atak w przelającą w zasięgu 2 cali jednostkę. Jeżeli nabijają chociąz jedną ranę strącają ją, co powoduje że wszystkie modele jednostce ostrzymują trafienie z S k6 bez ochrony pancerza. LT mogą szarżować na modele które wiszą w powietrzu.
Fajne, klimatyczne i logiczne ale kolo zamiast wymyślać ploty powinien sam napisać łatkę dla warhammera.
Z tym zasięgiem losowym szarż byłoby nieźle zwłaszcza jak będzie "podstawa plus coś", powiedzmy M4 +k6.
Stosowanie i wciągnie w pułapki będzie jeszcze ważniejsze, smoki przestaną straszyć ustawiając się na 19,5cala itp. itd.
Są plusy i minusy, ale myślę że będzie ciekawie, a turlanie nic nie zmienia a jedynie większą niepewność wprowadza. Dobre dobre:)
Jeszcze gdzieś słyszałem, że niby magia ma być pierwsza, potem ruchy, ale nie wiem, ktoś jeszcze gdzieś to widział?
Stosowanie i wciągnie w pułapki będzie jeszcze ważniejsze, smoki przestaną straszyć ustawiając się na 19,5cala itp. itd.
Są plusy i minusy, ale myślę że będzie ciekawie, a turlanie nic nie zmienia a jedynie większą niepewność wprowadza. Dobre dobre:)
Jeszcze gdzieś słyszałem, że niby magia ma być pierwsza, potem ruchy, ale nie wiem, ktoś jeszcze gdzieś to widział?
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council
- Infernal Puppet
- Masakrator
Miło by było też jakby unormalnili nieco pościg/ucieczkę. Na zasadzie k6/2k6+ ruch.
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
pod koniec tego roku pewnie
ja mam tylko takie pobożne życzenie żeby nie wprowadzali tego limitu 25% na herosów bo wtedy w żadnej armii nie zobaczymy już smoka
ja mam tylko takie pobożne życzenie żeby nie wprowadzali tego limitu 25% na herosów bo wtedy w żadnej armii nie zobaczymy już smoka
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
E tam nie przesadzajcie raczej na pewno w tym roku nie wyjdzie
Myśle że najwcześniej w przyszłym roku i to pod koniec
Myśle że najwcześniej w przyszłym roku i to pod koniec
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
25% pkt w bochach to dobry pomysł ale nie wspaniały - wiadomo ze jak ktoś wyda 1000 pkt w bochaterów to ma już na przykład 1000 pkt na jednostki a jak ktoś wywali na bochaterów 500 pkt to na jednostki ma potem 1500 pkt wiec sprawa koncepcji Chociaż taka zasada mogła by dobrze wpłynąć na balans pomiędzy armiami np. mniej przegiętych smoków w armiach. Ale logicznie patrząc to Jednak nasza ukochana firma która robi naszego Warhammera próbuje upraszczać zasady więc nie spodziewam się żeby ta zasada faktycznie znalazła sie w 8 ed.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.