Przeglądając allegro.

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Re: Przeglądając allegro.

Post autor: Ignis »

Wprawdzie nie z allegro ale z ebaya ale może kogoś zainteresuje (praca pana Vegi) :wink:

http://cgi.ebay.co.uk/Warboss-PRO-Paint ... 27b0b8e45c
Obrazek Obrazek Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

STRASZNA KUPA

Awatar użytkownika
Rabin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rabin »

Przyzwoita robota. Nawet bardzo. Zostań Kefasie lepiej przy swoich kupkach.

Awatar użytkownika
Khunag
Chuck Norris

Post autor: Khunag »

Oj, ja bym był ostrożny z taką aukcją, żeby mu się GW do dupy nie dorwało za przeproszeniem, zaraz się jakiś "życzliwy" donosiciel znajdzie :wink:

A ork od vegi dupy nie urywa, ale zły nie jest, bądźmy obiektywni.
http://trollsforge.com/

i want music that tears itself apart
i need a catchy tune like i need a bullet in the heart

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Rabin pisze:Przyzwoita robota. Nawet bardzo. Zostań Kefasie lepiej przy swoich kupkach.
należysz do fanclubu vegi? to gratuluję! jak chcesz rozwinięcie mojego określenia STRASZNA KUPA co do tej figurki to proszę bardzo:
imo figurka pomalowania niechlujnie! (pomijając fakt, że autorowi chodziło o uzyskanie rdzy, pozdrapywanej farby itd. S
Skóra kiepska mam wrażenie, że jeden pomalowana na jeden kolor + wash, poza tym widać mnóstwo niedociągnięć co w wykonaniu vegi jest nie do pomyślenia bo on przecież maluje jak to sam napisał na światowym poziomie!
I to on wybiera swoich klientów. Btw ciekawe jak on tą selekcję na ebayu robi ;)
Mój post poprzedni w tym temacie może za mocny był, ale to może taki efekt uboczny "szamba" jakiego narobił sobie kolegavega na BP! Wulgaryzmów, przezwisk i bezpodstawnej krytyki nie było końca aż ostatecznie dostał bana na kilku kontach;)! Jeśli to nie jego praca, ale zupełnie kogoś innego! to nadal uważam, że figurka pomalowana średnio! I nie dałbym za nią 25 funtów! Noi suma summarum zostaje przy tych swoich kupkach :> Noi wybacz ale osobiście nie uważam żeby to była nawet bardzo przyzwoita robota! Naprawdę starałem się być bardzo subiektywny w swojej ocenie, może nie do końca (ze wymienionych względów) ale przynajmniej w bardzo dużym stopniu. ;)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Niektórzy za takie modele potrafią dać 25 funtów. Nie w Polsce. Za granicą, owszem.
Nie znam definicji PRO bo nawet na ebayu są różne pojęcia "propainted" - czasem są to figurki lepsze, czasem gorsze (choć rzadko to, co na allegro ;) ). Nie powiedziałabym, że malował to najlepszy malarz na świecie raczej ;) Ale też nie jest to aż jakiś straszny kasztan.

Do fanklubu Vegi tu raczej nikt nie należy, ale gościu potrafi malować przyzwoicie. Inna rzecz, że do funkcjonowania w forumowej społeczności ma zupełny antytalent ;)

Awatar użytkownika
Rabin

Ja rozumiem, że gdy Vega się udzielał, to co niektórzy mieli głowy gorące aż do granic rozsądku (a nawet i bardziej), ale to już jakiś czas minął, wiec zbastuj. W moich oczach to głupawy post był i tyle.

ps. fanem vegi nie jestem, to kolo jakich raczej unikam, ale i nie podnieca mnie niezdrowo. ogarnij się 8)

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

No co Ty, przecież Vega wrócił dziś na BP :)

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Głupawe posty to vega pisał, a może nawet i pisze nadal na bp ;) wkur.... wszystkich po kolei. Pomimo tego jestem bardzo ogarnięty wyobraź sobie i bardzo wyluzowany, nawet (o dziwo) jeśli tego nie widać w postach z tego tematu :D Podniecony niezdrowo też nie jestem ani vegą ani pracą... ale chociaż mogę zobaczyć co ten znamienity malarz sprzedaje ;) Ork kupa za kupną cenę jak na polski rynek ale jak wspomniała Skavenblight na ebaju takie figurki schodzą nawet drożej.
Niech to forum pozostanie bez takich osobników jak vega to będzie dobrze. Koniec offtopu ;) Bez odbioru.

Awatar użytkownika
Rabin

Wszystko pięknie ładnie, a troll wychodowany został na tym właśnie forum. Dokarmiony odpowiednio przez napinaczy różnego rodzaju wymknął się z pod kontroli. Dziwię się tylko, że pamięć o nim tak żywa jeszcze. Ma widać "fanów" wiernych na śmierć i życie.
Pozdro

Awatar użytkownika
Gokish
Księciunio

Post autor: Gokish »

Rabin pisze:Wszystko pięknie ładnie, a troll wychodowany został na tym właśnie forum. Dokarmiony odpowiednio przez napinaczy różnego rodzaju wymknął się z pod kontroli. Dziwię się tylko, że pamięć o nim tak żywa jeszcze. Ma widać "fanów" wiernych na śmierć i życie.
Pozdro

=D> =D> =D> =D>

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Kefas pisze:Głupawe posty to vega pisał, a może nawet i pisze nadal na bp ;) wkur.... wszystkich po kolei. Pomimo tego jestem bardzo ogarnięty wyobraź sobie i bardzo wyluzowany, nawet (o dziwo) jeśli tego nie widać w postach z tego tematu :D Podniecony niezdrowo też nie jestem ani vegą ani pracą... ale chociaż mogę zobaczyć co ten znamienity malarz sprzedaje ;) Ork kupa za kupną cenę jak na polski rynek ale jak wspomniała Skavenblight na ebaju takie figurki schodzą nawet drożej.
Niech to forum pozostanie bez takich osobników jak vega to będzie dobrze. Koniec offtopu ;) Bez odbioru.
Hmm, vega jest na forum, ale nie widziałem, żeby się nietak zachowywał jak trzeba, za to z twojej strony wrodzona niechęć i rozpoczynanie flame'a. Niech na tym forum osobnicy różni będą mieli mniej uprzedzeń to będzie dobrze.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

ANtY pisze: Hmm, vega jest na forum, ale nie widziałem, żeby się nietak zachowywał jak trzeba, za to z twojej strony wrodzona niechęć i rozpoczynanie flame'a. Niech na tym forum osobnicy różni będą mieli mniej uprzedzeń to będzie dobrze.
Wiesz, trudno żeby nie mieć uprzedzeń po tym wszystkim co było, a zachowanie po 2 postach ocenić raczej trudno.
Niemniej rozpoczynanie flejmu jest niewskazane, Vega i tak jest pod obserwacją specjalną, a próbując go sprowokować samemu sobie zaszkodzić można.

anonimbs
Pseudoklimaciarz

Post autor: anonimbs »

Skavenblight pisze: a próbując go sprowokować samemu sobie zaszkodzić można.
zabrzmiało jak Yoda ;p

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

Ja to sie czuje jak biolog, ktory z lupa siedzi nad sloikiem i obserwuje co nowego pasozyt wymysli :D

anonimbs
Pseudoklimaciarz

Raptaparat pisze:Ja to sie czuje jak biolog, ktory z lupa siedzi nad sloikiem i obserwuje co nowego pasozyt wymysli :D
I tobie pojechałem za takie teksty typu "pasożyt" grubo przesadzając o czym wiem i tylko dlatego że uważam że jesteś mistrzem pędzla nie wypowiem się co uważam o twoich komentarzach odnośnie mojej osoby i twojego zachowania

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Skavenblight pisze:No co Ty, przecież Vega wrócił dziś na BP :)
tak? pewnie za chwilę je opuści. jak to zwykle bywa.

kurde, co jak co, ale myślałem, że ktoś kto tak się przechwala, bardziej się postara. na tym forum jest wielu lepszych od niego.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

anonimbs
Pseudoklimaciarz

Mam nadzieję że nie opuszczę forum tak szybko a dzięki ingerencji Skavenblight wiele osób się ogarnęło i po prostu woli nie komentować niż pisać by pisać

co do podawania linków do moich prac w płoty i młoty i próby naśmiewania się ze mnie że maluję kiepsko a wystawiam prace za w przeliczeniu 100zł nie jest fajne bo np praca Bigboss Ork zajęła mi 3 h i wyceniłem ją na tyle a inna praca zajęła mi więcej czasu i wyceniam ją na wyższą kwotę jak np Emperor który sprzeda się 3 razy drożej i nie widzę w tym nic co śmieszy , śmieszą teksty PRO PAINTED jak widzimy model malowany bez podkładu po stoczonych 100 bitwach w walizce bez gąbki ale nie wiem czemu takie oburzenie na widok mojego modelu pomalowanego tak jak jest pomalowany , czasem wolę model kupiony za 10zł pomalować i wystawić za 100 niż np spędzać nad innym modelem 4razy tyle czasu, i nie kumam określenia kupa bo nie sprzedawał bym modelu który uważałbym za kupę.

nawet ktoś ma mój cytat w opisie że nikt z polski nie da 300$ za model, a daleko nie szukając "*****" (co fakt 60% malowania 40% oświetlenie i zdjęcia retuszowane aż chamsko) swoje modele i po 600$ sprzedawał więc nie widzę potrzeby wyceniania malarza bo oceniają go nabywcy
pozdro
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2010, o 13:02 przez anonimbs, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Ja uważam, że figurka jest warta tyle, ile ktoś chce za nią dać.
Ale szkoda, że znów zaczynasz oskarżanie innych malarzy o retuszowanie fotek... konkurencja, jaka by nie była, powinna być uczciwa.

Awatar użytkownika
Ignis
Chuck Norris

Post autor: Ignis »

anonimbs pisze:
co do podawania linków do moich prac w płoty i młoty i próby naśmiewania się ze mnie że maluję kiepsko
Szczerze mówiąc to mnie się te dwie prace które wystawiłeś na ebayu podobają,bardziej emperor niż ork. Moim celem nie było naśmiewanie się z nikogo. Tak jak napisałam przy linku, może kogoś oferta zainteresuje.

Pozdrawiam
Obrazek Obrazek Obrazek

ODPOWIEDZ