PAINTED by RAFIX (14.04 SMOK CHAOSU)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Re: PAINTED by RAFIX (1.01.10 BLODZIO NR 2)
Jak dla mnie to przerobione ostrze oryginalnego
ostrze to raczej robota Rafixa... bo przed pomalowaniem bylo bialo zielone
Topór to jest wykonany z pleksy odpowiednio przycietej i wypiłowanej (tylko jedna strona ta wieksza) oraz GS
Rafal looknij na ten temat
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=13&t=20741
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=13&t=20741
Witam wszystkich
Po dłuższej przerwie związanej z modernizacją sprzętu chciałbym wam zaprezentować nowe dzieło SMOK DE
Ludek z WH40k trochę powykrzywiany i opiłowany, skrzydła od blodzia
miłego oglądanie
Po dłuższej przerwie związanej z modernizacją sprzętu chciałbym wam zaprezentować nowe dzieło SMOK DE
Ludek z WH40k trochę powykrzywiany i opiłowany, skrzydła od blodzia
miłego oglądanie
- GraveDigger
- Chuck Norris
zgłoś smoczka na Goblina
http://www.unlimitedcolours.com.pl/
Znajcie chamy swoje miejsce w szeregu
Znajcie chamy swoje miejsce w szeregu
VegaMStudio pisze: bo żaden z was wielcy malarze nie da 300$ za model to raz a po drugie ja wybieram klientów a nie klienci mnie więc raczej byś szans na zamówienie u mnie takiej pracy nie miał bez względu czy masz pieniądze czy nie
UP
malowanie jak zawsze bardzo dobre szczegolnie skrzydla od spodu ale sam model do mnie nie przemawia... tzn super wygladaja skrzydla i bardzo ratuja smoka znacznie poprawiajac jego wyglad... a jezdziec jak dla mnie jest zbyt eldarski... za malo battela za duzo 40k ale coz nie moj wiec to nie mi ma sie podobac koncepcja...
Oplacalo sie dlugo czekac na up ,bo model gniecie jaja.
Super robota, dokladnosc, kolorystyka itd.
Chociaz jezdzca mogles rzeczywiscie jeszcze troche bardziej uwfbeowic
Super robota, dokladnosc, kolorystyka itd.
Chociaz jezdzca mogles rzeczywiscie jeszcze troche bardziej uwfbeowic
Technicznie najbardziej podoba mi się Eldar za to kolorystycznie zupełnie nie pasuje
ładne są przejścia między łuskami a ciałem (albo to efekt światła )
Ja się nie zgodzę że kolorystycznie fajnie bo przegiąłeś , za dużo fioletowego/różu najgorzej prezentuje się na skrzydłach
o jeden kolor za dużo czerwone kolce zupełnie nie pasują
przez to zestawienie kolorów nie ważne jak technicznie fajnie to nie ma żadnego kontrastu, cały model się zlewa i przestaje być ciekawym bo człowiek zaczyna się skupiać na poszczególnych partiach by zobaczyć gdzie co jest bo ten fioletowy-róż bije po oczach.
jak dla mnie na każdym elemencie brakuje ostatniego akcentu/rozjaśnienia
dałeś światło od góry jak na pozowanych fotkach by uzyskać jaśniej na górze ciemniej na dole ale dałeś za duże to światło od góry a za mało miałeś światła rozbitego na modelu i dziwacznie to wygląda
bardzo słabe fotki , za blisko całość , zbliżenia mogłeś dać pojedynczych elementów , jestem przekonany że model wygląda 3 razy lepiej niż na tych zdjęciach , zrób fotki przy dziennym świetle koniecznie i nie baw się w jakieś oświetlanie sztuczne modelu bo pogarszasz sprawę (przy słabym aparacie i słabej matrycy tylko światło dzienne)
robisz fotki z makro? to koniecznie sprawdź odległość od obiektywu (nie mniej niz15-20cm) przy zwykłych aparatach kompaktowych , jeżeli masz ustawienie ekspozycji zdjęcia to zobacz czy nie lepiej jak obniżysz o -1 , jeżeli możesz ustawić ISO to zadbaj o dobrze oświetlony pokój światłem dziennym i ustaw iso między 100-200 wtedy unikniesz takiego odbitego światła , jeżeli masz możliwość ustawienia pomiaru światła to ustaw na "wielopunktowy"
ładne są przejścia między łuskami a ciałem (albo to efekt światła )
Ja się nie zgodzę że kolorystycznie fajnie bo przegiąłeś , za dużo fioletowego/różu najgorzej prezentuje się na skrzydłach
o jeden kolor za dużo czerwone kolce zupełnie nie pasują
przez to zestawienie kolorów nie ważne jak technicznie fajnie to nie ma żadnego kontrastu, cały model się zlewa i przestaje być ciekawym bo człowiek zaczyna się skupiać na poszczególnych partiach by zobaczyć gdzie co jest bo ten fioletowy-róż bije po oczach.
jak dla mnie na każdym elemencie brakuje ostatniego akcentu/rozjaśnienia
dałeś światło od góry jak na pozowanych fotkach by uzyskać jaśniej na górze ciemniej na dole ale dałeś za duże to światło od góry a za mało miałeś światła rozbitego na modelu i dziwacznie to wygląda
bardzo słabe fotki , za blisko całość , zbliżenia mogłeś dać pojedynczych elementów , jestem przekonany że model wygląda 3 razy lepiej niż na tych zdjęciach , zrób fotki przy dziennym świetle koniecznie i nie baw się w jakieś oświetlanie sztuczne modelu bo pogarszasz sprawę (przy słabym aparacie i słabej matrycy tylko światło dzienne)
robisz fotki z makro? to koniecznie sprawdź odległość od obiektywu (nie mniej niz15-20cm) przy zwykłych aparatach kompaktowych , jeżeli masz ustawienie ekspozycji zdjęcia to zobacz czy nie lepiej jak obniżysz o -1 , jeżeli możesz ustawić ISO to zadbaj o dobrze oświetlony pokój światłem dziennym i ustaw iso między 100-200 wtedy unikniesz takiego odbitego światła , jeżeli masz możliwość ustawienia pomiaru światła to ustaw na "wielopunktowy"
Malowanie zajebiste (bardzo smakowite cieniowanie), ale kolory jak dla mnie są za mało 'dark'. No i mówcie co chcecie, ale jak dla mnie to czerwony do purpury czy fuksji ni chu chu nie pasuje.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
Technika - brak zastrzeżeń
Kolory - ok, może troszke za bardzo cukierkowo
Największe zastrzeżenie mam do jeźdźca. Nie dlatego, że mało batlowy ale wg mnie powinien się wyróżniać kolorystycznie. Obecnie zbyt bardzo zlewa się ze skrzydłami. Jak na Ciebie to imo średnio ale to Twoja wina bo poziom innych Twoich prac wysoko ustawił poprzeczke.
Kolory - ok, może troszke za bardzo cukierkowo
Największe zastrzeżenie mam do jeźdźca. Nie dlatego, że mało batlowy ale wg mnie powinien się wyróżniać kolorystycznie. Obecnie zbyt bardzo zlewa się ze skrzydłami. Jak na Ciebie to imo średnio ale to Twoja wina bo poziom innych Twoich prac wysoko ustawił poprzeczke.
- Skavenblight
- Naczelna Prowokatorka
- Kontakt:
rafix o ja pierdziu, właśnie zobaczyłem twoje fotki na cmonie weź to skasuj w cholerę i się odezwij do mnie najlepiej na gg9947914 to coś zrobimy z tymi fotkami bo są koszmarne i po tych na cmonie to bym powiedział ze to twój pierwszy model pomalowany w życiu!
- swieta_barbara
- habydysz
Nie ma WYSYWIG. Prawa lapa lewituje.
Ladny :]
Ladny :]
Dziękuje wszystkim za te złe i dobre słowa
mam nowy aparat i jeszcze go nie opanowałem, inna sprawą jest to ze cholernie trudno się robi zdjęcia dużym modelom
model jest ciemniejszy niż na fotach i kolory a zwłaszcza czerwony tak nie rażą
dzięki za rady co do ustawienia aparatu, na pewno skorzystam
innych zdjęć nie będzie bo model odfruną do właściciela i zostały mi tylko te co zaprezentowałem
@morgan10005 Żaba nie będzie nim latał, może następnym
@jamakot czarny, scorchet brown, german camo medium brown ( MODEL COLOR vallejo) wyciągany do blanchet bone
kolory wybierał właściciel, a ze bardzo lobię klimaty fioletowo/niebiesko/różowe to inna sprawa
A to już następny smok na tapecie tym razem chaosowy jeszcze WIP, myślę że będzie gotowy jakoś pod koniec przyszłego tygodnia( sorry za kiepskie foty)
mam nowy aparat i jeszcze go nie opanowałem, inna sprawą jest to ze cholernie trudno się robi zdjęcia dużym modelom
model jest ciemniejszy niż na fotach i kolory a zwłaszcza czerwony tak nie rażą
dzięki za rady co do ustawienia aparatu, na pewno skorzystam
innych zdjęć nie będzie bo model odfruną do właściciela i zostały mi tylko te co zaprezentowałem
@morgan10005 Żaba nie będzie nim latał, może następnym
@jamakot czarny, scorchet brown, german camo medium brown ( MODEL COLOR vallejo) wyciągany do blanchet bone
kolory wybierał właściciel, a ze bardzo lobię klimaty fioletowo/niebiesko/różowe to inna sprawa
A to już następny smok na tapecie tym razem chaosowy jeszcze WIP, myślę że będzie gotowy jakoś pod koniec przyszłego tygodnia( sorry za kiepskie foty)