Galeria zagłady :D [19.04 - Drugi flameguard]

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Re: Galeria zagłady :D [1.01 - Warpriest wip]

Post autor: ANtY »

Obrazek

Obrazek

Już skończony, ten zielony trochę słabo wyszedł, ale z reszty jestem zadowolony.
Jak na zwykłego szeregowego (czempion oddziału) 3h to i tak troszkę dużo, chociaż przy tak małej ilości modeli w armii można sobie pozwolić na dopieszczenie każdego.

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

ładnie aczkolwiek przydało by się go trochę poprawić
głównie zielony i biały
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Jakieś rady/komentarze? :|

Awatar użytkownika
Tytanowy88
Wałkarz

Post autor: Tytanowy88 »

Ładniutkie złoto na tym czarnym patyku, a tak po za tym to możesz trochę więcej warstw farby dawać no ale oczywiście cieniutkich ;) (rozwodniona farba)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Generalnie ok. Bez fajerwerkow, przyzwoicie. Bardzo ladne zloto na krzyzu , na naramiennikach niestety duzo slabsze - zdecydowanie mniej dokladnie i schludnie, tak troche popackane. Zielony wyglada fajnie. Bialy jest najwiekszym mankamentem figurki - niestety wyglada mocno srednio.
Generalnie najbardzie w figurce brakuje schludnosci i czystosci w malowaniu, popraw to , a bedzie duzo lepiej, choc i teraz nie jest tak zle.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Obrazek

Obrazek

Acoalite skończony, tylko zapomniałem na czarno sznurek od zwoju.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

z całym szacunkiem ale bardzo mi nie podobają sie te czarne kijki :mrgreen:
Za to zwój b. ładny jak dla mnie ;) Krzyż słabej niż poprzednio ale wiem ze potrafił byś go troszkę z upegradować :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Dzięki, po świętach może wezmę się za jakiegoś warjacka :^o

szrama
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: szrama »

Generalnie, skoro chcesz się uczyć, to troszkę szerzej skomentuję.

Szata brązowa wyszła nie-szatowo ;) - przypomina mi bardziej jakiś brązowy brudny marmur. Podobnie wyszła Ci reszta powierzchni. Spróbuj działać tak:
-podkład na całym modelu delikatna warstwa, ale tak, by prawie nie było prześwitów
-warstwy kolorów podstawowych na podkład, postaraj się ponakładać je w miarę dokładnie zostawiając między zagłębieniami wszystkimi cieniutkie paski czarnego (o ile użyłeś czarnego podkładu, jeśli nie to po prostu najciemniejszego odcienia koloru jakim malujesz, przez co rozumiem jakiś Scorched Brown dla brązów czy Adeptus Battlegrey dla bieli)
-nałóż warstwy rozjaśnień, dla brązów wykorzystaj kolory takie jak Calthan Brown czy też Bestial Brown zostawiając tym razem nieco więcej z poprzednich warstw, tak by było widać przejście od czerni, przez ciemny brąz do głównego odcienia
-wykończ cieniowanie jakimś ostrym rozjaśnieniem, dla bieli będzie to oczywiście Skull White, a dla brązów dobrym wyborem jest niedoceniany Tallarn Flesh lub nawet jeszcze jego "podkręcić" kolorem Dheneb Stone, ale to może być już przesada, jeśli chcesz mroczną figurkę.

Po skończeniu nakładania warstw (zakładam, że resztę robisz nieźle, albo moje rady olejesz, więc sprawdź czy warto mnie słuchać po zastosowaniu się do tego ;) ) użyj washa. Jeśli nie masz, rozwodnij 50/50 najciemniejsze odcienie kolorów czyli scorched oraz adeptusa i nałóż je delikatnymi warstwami (tzn. nie tak dużo, żeby aż czarno było w zagłębieniach) kilka razy, a jeśli masz normalny wash do brązu, albo do bieli, to wystarczy pojedyncze nałożenie. Efekt... no ja tego już wiele razy próbowałem i zajmował godzinę raptem cały proces, a model miał praktycznie płynne przejścia :)

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Dzięki szrama, postaram się robić większe cienie, z tym brązowym kubrakiem czy co to tam jest to przy kolejnych akoalitach zaczne od scorched browna, a ten kremowy, czy co to tam jest jeszcze rozjaśnie, ale nie czystym skull whitem bo nie chcę, żeby były tak całkowicie białe te szaty.

Zwolin
Falubaz

znacznie lepiej to wygląda
kolor głowy mi się nieco nie podoba ale o gustach się nie dyskutuje
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

Strasznie fajne modele, dobry dobór kolorów, cieniowanie ujdzie, krzyże można by odwrócić :mrgreen:

Możesz mi powiedzieć, co to za rolki oni mają nad tyłkami?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Przypuszczam, że to jakieś zwoje z manuskryptami i tym podobne bzdury

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

O mamo O_o I chce im się tak to taszczyć?
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

Dla Stwórcy to i tak zbyt małe poświęcenie. :wink:

Fajni chórzyści, ciśnij z malowaniem dalej, bo armia jest przekozacka. :D
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Obrazek
Obrazek

Miałem go wczoraj wrzucić już, ale strasznie dużo czasu zeszło na pokrywanie bleached bonem tego czerwonego, bo z 5 warstw trzeba było walnąć, następnym razem będę bardziej uważał.

UWAGA! w realu ta czerwień ma zupełnie inny odcień, nie taki różowy.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Poprawił bym ten ciemniejszy płaszczyk bo przejścia są za ostre.
Podstawki nie pasują mi do menoth'u.
Reszta ok.
Był nawet tutorial poświęcony pustynnym podstawką.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kefas
Masakrator

Post autor: Kefas »

Sugeruję robić zdjęcia na jednolitym tle! jakoś nie mogę się skoncentrować na figurce gdy nie jest na jednolitym tle, no chyba że jest ona częścią dioramy albo elementu terenu.
Podoba mi się kolor zwojów! Wygląda bardzo naturalnie. Złoty na krzyżu i zwojach też spoko ale już np na naramiennikach już mniej fajnie to samo jeśli chodzi o grot! Co mi się jeszcze nie podoba to szata (ta czerwona) imo powinieneś popracować nad odpowiednim cieniowaniem. No chyba że chciałeś uzyskać ten różowy kolor na krawędziach! Nie widziałem innych Twoich figurek a te w realu pewnie wyglądają jeszcze inaczej. Ale jeśli popracujesz nad szczegółami i starannością to z pewnością osiągniesz wysoki poziom! Czekam na kolejne prace.

Zwolin
Falubaz

eliah91 pisze:Poprawił bym ten ciemniejszy płaszczyk bo przejścia są za ostre.
ok to i ja się dorzucę
wiem, wiem ekspertem nie jestem ale płaszczyk jest strasznie dziwny
z czerwonego do różu ?
widziałeś kiedyś takie przejście na czerwonym w realu ?

pomijając fakt że mógłbyś nieco popracować nad dokładnością przejść to zmień rodzaj przejść - z red gora/scab red'a do blood red'a a jeśli nie posiadasz farbek to zamiast ... psuć - to chyba najlepsze słowo - dobry efekt pracy to po prostu kup i zaczekaj z cieniowaniem

różowy płaszcz wszystko psuje
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz

ODPOWIEDZ