kilka pytań początkującego 2
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Re: kilka pytań początkującego 2
Grasz HE i nie wiesz? Jak I jest taka sama, wtedy rozpatrujesz walkę tak jak by nie było ASF.
ok, dzięki
po prostu nie byłem pewien
aaa....
no tak, pomieszało mi się z sytuacją walki po szarży
po prostu nie byłem pewien
aaa....
no tak, pomieszało mi się z sytuacją walki po szarży
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
To teraz może ja się o coś spytam. Są czary niebędącymi RIP, ale działających do kolejnej fazy magii rzucającego. Mam tu na myśli czary takie jak ward 5+ z domeny high magic albo głupota z slanesha
I teraz pojawia się pytanie. Załóżmy, że na oddział z dwoma magami została rzucona głupota. W mojej turze (po zdaniu głupoty) wychodzę obydwom magami z oddziału. Kto ma teraz głupotę?
a) Zarówno magowie, jak i odział
b) Przeciwnik wybiera kto ma głupotę, tak jak to jest z RIP-ami
c) Inaczej (choć raczej nie ma innych opcji niż a i b)
I teraz pojawia się pytanie. Załóżmy, że na oddział z dwoma magami została rzucona głupota. W mojej turze (po zdaniu głupoty) wychodzę obydwom magami z oddziału. Kto ma teraz głupotę?
b) Przeciwnik wybiera kto ma głupotę, tak jak to jest z RIP-ami
c) Inaczej (choć raczej nie ma innych opcji niż a i b)
Interpretacja - Głupota działa nie na oddział ale na jednostki w nim. (wsie modele jakie się w nim znajdują) jeśli zasada nie mówi inaczej.
Tak przynajmniej rozumuję.
Interpretacja - Głupota działa nie na oddział ale na jednostki w nim. (wsie modele jakie się w nim znajdują) jeśli zasada nie mówi inaczej.
Tak przynajmniej rozumuję.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Wg. mnie - Jak wejdziesz magiem (w jednej turze) do 4 różnych oddziałów (czysto abstrakcyjne) to głupocie podlega ten oddział na który rzucono czar i ten w których koniec końców znajduje się mag.
Uprawianie seksu jest dla każdego faceta imperatywem. Kształtowanie wyglądu bez wątpienia służy poprawieniu swej atrakcyjności, a co za tym idzie możności uprawiania seksu. Jeśli robisz to tylko dla siebie, to znaczy, że chcesz uprawiać seks z samym sobą. Jeśli budujesz mięśnie dla siebie, to jesteś pedałem
Właśnie dlatego napisałem, że to czysta abstrakcja;-)
A dlaczego dziwna? Podasz opis czaru?
A dlaczego dziwna? Podasz opis czaru?
Dlaczego Shino? Jak głupota obejmuje modele to magowie wychodzący też ją mają bo są modelami.
Tylko czar działa na oddział, nie na wszystkie modele i każdego z osobna. Był rzucony na 1 oddział i efekt musi być na 1 oddziale - na bohaterze lub jednostce, z której wyszedł. To nie cudowne rozmnożenie.
hmmm..
Więc jak mag wyjdzie z oddziału i do niego wróci to może rzucać czary? Bo wchodzi do "głupiej" jednostki a sam głupcem nie jest.
Więc jak mag wyjdzie z oddziału i do niego wróci to może rzucać czary? Bo wchodzi do "głupiej" jednostki a sam głupcem nie jest.
traktuje sie lasting effect jak ripy.mikadorus pisze:Dlaczego Shino? Jak głupota obejmuje modele to magowie wychodzący też ją mają bo są modelami.
To samo jest z np. kowadlem
jesli by wszedl do oddzialu z glupota a sam jej nie mial to po oblaniu moze rzucac czaryWięc jak mag wyjdzie z oddziału i do niego wróci to może rzucać czary? Bo wchodzi do "głupiej" jednostki a sam głupcem nie jest.
Dzięki.
Shino- Zamierzasz być kiedyś w Bydgoszczy? Bo za takie posty Piwo ci się należy.
Shino- Zamierzasz być kiedyś w Bydgoszczy? Bo za takie posty Piwo ci się należy.
......222222.....................
.....111111.........................
......................................
.......................................
33333.........44444.............
33333.........44444...................
... (nie chce mi sie wiecej ) ...
jedno ustawienie, dwie sytuacje:
- czy mozna zadeklarowac szarze 1 na 3 i 2 na 4?
- uzywam z oddzialu 4 rune of challenge na 1, czy 2 moze nadal deklarowac szarze na 4? (znow przyjmimy dwie sytuacje, ze 1 przyjmuje wyzwanie i druga, ze nie przyjmuje wiec ucieka przez 2)
.....111111.........................
......................................
33333.........44444.............
33333.........44444...................
... (nie chce mi sie wiecej ) ...
jedno ustawienie, dwie sytuacje:
- czy mozna zadeklarowac szarze 1 na 3 i 2 na 4?
- uzywam z oddzialu 4 rune of challenge na 1, czy 2 moze nadal deklarowac szarze na 4? (znow przyjmimy dwie sytuacje, ze 1 przyjmuje wyzwanie i druga, ze nie przyjmuje wiec ucieka przez 2)
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
to ja mam takie pytanie :
czy wampirek z pierścionkiem jak jest społowiony to jest liczony za 1/2 czy za 0 ?
jeśli jest liczony za 1/2 to czy gracz wampirów może rzucić na 2+ i na 1 wampir ginie a na 2+ liczony jest za 0 ?
czy dyskowiec może zaszarżować na domek ?
dysk ma M1"
ile overrun'uje dysk jeśli goni "na piechotę" i czy może ?
czy wampirek z pierścionkiem jak jest społowiony to jest liczony za 1/2 czy za 0 ?
jeśli jest liczony za 1/2 to czy gracz wampirów może rzucić na 2+ i na 1 wampir ginie a na 2+ liczony jest za 0 ?
dysk ma M1"
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
Jak to za 1/2 albo 0? Jak wampir ma 2 rany wbite to jest liczony za połowę jak każdy character. Pierścionka używasz dopiero jak Lord dostanie ostatnią 3 ranę. Wówczas 1 jest dead, 2+ odnawia się, ale nadal mając 1 ranę a nie maks. Więc jeśli to ostatnia tura to liczy się za 1/2. Fakt posiadania Carstein Ring'a nie wypływa na punktowanie postaci.Zwolin pisze:to ja mam takie pytanie :
dysk ma M1"
Co do dysku się nie wypowiadam jak jest piechotą to może, Fell Baty mogą to może i dysk może.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Dyskowiec jest kawalerzystą, ergo nie ma prawa wejść do domku.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
fuck !!!!!!
sorki
ale był wał !!!!
grałem dziś z kolegą i zniszczył mi nim oddział w domku warty 1200 Pts
a tak coś czułem ...
sorki
ale był wał !!!!
grałem dziś z kolegą i zniszczył mi nim oddział w domku warty 1200 Pts
a tak coś czułem ...
Sf(x)= x^2+cx
chciałeś to masz
Proszę o prostą odpowiedź na prosto sformułowane pytanie:
Czy odległość jaką w trakcie wheela pokonał oddział liczy się dla pierwszego szeregu w danym oddziale, czy dla szeregu ostatniego, który de facto przechodzi znacznie większy dystans niż pierwszy szereg? (przykłady: bretońska lanca, oddział w kresce)
Czy odległość jaką w trakcie wheela pokonał oddział liczy się dla pierwszego szeregu w danym oddziale, czy dla szeregu ostatniego, który de facto przechodzi znacznie większy dystans niż pierwszy szereg? (przykłady: bretońska lanca, oddział w kresce)