Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
-
- Masakrator
Re: Dyskusja o balancing patchu
Przynajmniej mam 7-mo edycyjny book.
W przeciwieństwie do WE
W przeciwieństwie do WE
Jak mam dostać coś takiego to nie chce nowegoVarinastari pisze:Przynajmniej mam 7-mo edycyjny book.
W przeciwieństwie do WE
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
Dwa razy rar dla DoW [ jeśli tak miało być ] lizakom zmieni to że będzie jedno i dodatkowe skinki.
Mocna zmiana.
Mocna zmiana.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned
Znikną działa z VC oraz jedno działo z Lizzi... Obydwie armie nadal będą piekielnie mocne... Zniknie kombo działko+helenka z mortali: mortale z armii "do bani" awansują do kategorii "do dupy"... Powiedzenie "nie graj armiami spoza LS" nabiera kolorytu... Wasz "balancing patch" nie ma już nic wspólnego z balansem... Chodziło o osłabienie wampirów i jaszczurek bo za mocne są a resztę armii macie w nosie... Poprawcie mnie jeśli się mylę... Po co zabierać dzialka DoW We i WoCh ?
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Ludzie wyluzujcie, nowego BP jeszcze oficjalnie nie ma a wy już już się burzycie i rzucacie pretensjami że wam się należy, że innym nie, albo że wam splewili armie
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Ojeju jeju nic tylko sędziowie myślą o swoim interesie i premiują lizaki i VC. Policz, ile armii VC i Liz w sumie ma LS. Jedną. Moje VC. Tyle samo jest w LS armii WoCH. Lizakami nie gra nikt.. Powiedzenie "nie graj armiami spoza LS" nabiera kolorytu...
Dlatego z takimi cytatami jak powyżej w moich oczach wychodzisz na buca i pieniacza. Sorry geronimo, taka prawda. A działka DoW zostały ograniczone z uwagi na wrzask o klimacie tudzież braku klimatu. Działko DoW czy MMM to dobrze wyważone punktowo jednostki, które mają swoje wyraźne mocne i słabe strony. Balansowanie armii poprzez zakazywanie DoW w TOP5, gdzie rare'y są różnej jakości (W Delfach działek DoW nie uświadczysz, w lizakach 2), to śmiech na sali. Jeśli byśmy już mieli ograniczać Liz/VC, to na pewno nie poprzez ograniczenia DoW. Chcesz rozmawiać na poziomie - przedstawiaj argumenty. Np. dlaczego Lizaki/VC są za mocne? Bo tak uznałeś z kumplem przy piwie? Wyniki turniejów zapodaj, to można gadać. Wrzaski o stronniczości starannie ignorujemy.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Dziś o 22-23. Projekt wisi na tajnym forum LS, czekam jeszcze na ew. korekty.
Nooo... Wreszcie zadziałało... Dlaczego nikt z Was wcześniej się nie wypowiadał na ten temat ? Gram zarówno Lizakami jak i WoCh-em i widzę siłę prezentowana przez jedna i druga armię. Lizakom zabranie jednego działka i dodanie skinków wyjdzie na zdrowie, helka do spółki z działkiem kłuje w oczy. Powiedz mi; co jest grane ? W jakim celu to robicie ? Balancing patch miał za cel wyrównywanie szans wszystkich armii a nie pierwszej piątki, po co robicie zmiane która osłabi armie średnie a mocnym nic nie zabierze ? Czy to ma być balancing patch czy fluffing patch ? Co ma wyrównywanie szans wspólnego z klimatem ? Byłem waszym wielkim zwolennikiem, uwielbiam zmiany na lepsze w naszej ukochanej grze, do dziś naprawialiście błędy których nie ogarniali twórcy AB a teraz co ? Zakłuły działka w Lizakach bo wygrały jakieś turnieje na szczycie i w imię tego dostało sie bogu ducha winnym mortalom i welfom ? Sorki za prowokacje bo na poprzednie posty po prostu nie odpowiadaliście, do Waszego tajnego forum nie mam dostępu, chciałem sprowokować jakąkolwiek dyskusję zamiast obudzić się jutro z ręką w nocniku i figurkami do wywalenia do śmietnika... Jeszcze raz zapraszam do szybkiej dyskusji PRZED opublikowaniem patcha...Barbarossa pisze:Ojeju jeju nic tylko sędziowie myślą o swoim interesie i premiują lizaki i VC. Policz, ile armii VC i Liz w sumie ma LS. Jedną. Moje VC. Tyle samo jest w LS armii WoCH. Lizakami nie gra nikt.. Powiedzenie "nie graj armiami spoza LS" nabiera kolorytu...
Dlatego z takimi cytatami jak powyżej w moich oczach wychodzisz na buca i pieniacza. Sorry geronimo, taka prawda. A działka DoW zostały ograniczone z uwagi na wrzask o klimacie tudzież braku klimatu. Działko DoW czy MMM to dobrze wyważone punktowo jednostki, które mają swoje wyraźne mocne i słabe strony. Balansowanie armii poprzez zakazywanie DoW w TOP5, gdzie rare'y są różnej jakości (W Delfach działek DoW nie uświadczysz, w lizakach 2), to śmiech na sali. Jeśli byśmy już mieli ograniczać Liz/VC, to na pewno nie poprzez ograniczenia DoW. Chcesz rozmawiać na poziomie - przedstawiaj argumenty. Np. dlaczego Lizaki/VC są za mocne? Bo tak uznałeś z kumplem przy piwie? Wyniki turniejów zapodaj, to można gadać. Wrzaski o stronniczości starannie ignorujemy.
IMO działka DoW i Mengile powinny albo zabierać slot rare+hero, albo byc w ogóle zbanowane z nielicznymi wyjątkami (czyli w armiach do których fluffowo pasują). Bo przykro mi, ale mengile w takich lizakach, czy WE to wyglądają strasznie żałośnie, a jeszcze bardziej te działka^
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).
Jesli chodzi o WoC, to uwazam, ze akurat ta armia bardziej skorzysta na braku dzial/mengili.
Akurat oni nie mieli na to kontry (ani na to ani na to)
A sami moga zastapic armaty hellcami.
No i ostatnio coraz wiecej WoCow wystawia rydwany.
Poza tym zauwazcie, ze ostatnio na kazdym Masterze jest ban DoW (na bazylu nie bylo, ale potem tego zalowali). Wychodzimy naprzeciw temu.
Moim zdaniem najbardziej na tej zmianie traca lizaki (cannona, ktorego zawsze wystawialy).
Dla wiekszosci jest to zmiana raczej neutralna (maja inne dobre rare'y) a nie beda grac przeciwko armatom (bilans wychodzi na 0).
Z tym, ze takim WE cannon przeciwnika raczej nie przeszkadzal a takiemu WoCowi raczej tak .
No a na turniejach bedzie bardziej roznorodnie (mengile i cannony jednak ograniczaly roznorodnosc).
Akurat oni nie mieli na to kontry (ani na to ani na to)
A sami moga zastapic armaty hellcami.
No i ostatnio coraz wiecej WoCow wystawia rydwany.
Poza tym zauwazcie, ze ostatnio na kazdym Masterze jest ban DoW (na bazylu nie bylo, ale potem tego zalowali). Wychodzimy naprzeciw temu.
Moim zdaniem najbardziej na tej zmianie traca lizaki (cannona, ktorego zawsze wystawialy).
Dla wiekszosci jest to zmiana raczej neutralna (maja inne dobre rare'y) a nie beda grac przeciwko armatom (bilans wychodzi na 0).
Z tym, ze takim WE cannon przeciwnika raczej nie przeszkadzal a takiemu WoCowi raczej tak .
No a na turniejach bedzie bardziej roznorodnie (mengile i cannony jednak ograniczaly roznorodnosc).