Dyskusja o balancing patchu
Moderator: Barbarossa
Re: Dyskusja o balancing patchu
My nie walczymy z LT bez działek... My możemy tylko przed nimi s...ię chować za krzakami znaczy...
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Grolshek pisze:My nie walczymy z LT bez działek... My możemy tylko przed nimi s...ię chować za krzakami znaczy...
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Przez ustanowienie DoW podwójnym rarem w WoCh-u będą wystawiane same mengile bez helki... Podoba ci się taka opcja ? To właśnie na celu mieli twórcy tego pomysłu ? W bestiach tak samo...Tandor92 pisze:Już nie przesadzajcie, z tego to czytam to przez stratę 1 działa WoCh stał się najplewniejszą armią, bez dział to nawet czyste ogry mogą im wbić masakrę
A jak chcecie klimatu na stołach i jak działka są dla was aż taka torturą to może poprostu wprowadźcie obowiazek przy wystawieniu dział ich konwensji pod klimat danej armii ? No można prziecież zrobić treemana który załóżny rzuca głazami Albo jakieś chaosowe armaty z jakimiś biczownikami chaosu jako załoga
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Ale smęcicie... WoCh jest tylko nieco poniżej średniej, a WE były jedną z dwóch najlepszych armii poprzedniej edycji. Może macie problemy z LT, ale za to wasze armie mają inne bonusy. Może zaraz jeszcze przyda gracze HE i powiedzą, że dostają wklepy od gunline-ów więc im należy się pogoda z Albionu albo jakieś bonusy?
Zacznijcie składać rozpiski pod konkretne, często spotykane armie, a nie jęczcie jak stare baby pod kościołem.
Zacznijcie składać rozpiski pod konkretne, często spotykane armie, a nie jęczcie jak stare baby pod kościołem.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
juz chyba takich armii nie ma...Grolshek pisze: Ja zapytam inaczej... A co o braku jakiegokolwiek strzelania...
to nie ma problemu widze...W moim przypadku efekt zobaczysz bardzo szybko: zamiast WoCh-u wystawiał będę Lizaki,
Wychodzisz z zalozenia, ze armatki kiedys byly w dow wiec sie mi nalezy i tyle. Dow jest to w zalozeniu uklon w strone osb majacych stare figurki a nie pseudo dziala z skinkami w obsludze tudziez innymi chaosnikami
naucz sie grac nie bedzie problemu. mlody z inkwizytora przeciez gra bez dzialek i to z wynikami...Dokładnie tak jak mówisz... A chcę wreszcie grać WoCh-em... I nie dostawać masek zamiast jak dotąd małych oklepów...
chodzi ci o te wishlisty we i woch?Bezradne to może za daleko idące określenie, ale trudno zaprzeczyć, że potęgą to one nie powalają. Ban ( nawet całkowity ) na działa i mengili przełknął bym bez wahania, gdyby nasze ( tzn. graczy ) propozycje zmian ich ugrywalniajacych nie odbijały by się od muru milczenia.
Widze że nasze kochane LS i inni mją gdzieś zdanie ludzi dla których robią ten swój ,,wspaniały" BP
Nie bo po co dać wieksze ograniczenia PG, po co? Jak można dojebać WE, Woch i jeszcz paru armią ?
Nie bo po co dać wieksze ograniczenia PG, po co? Jak można dojebać WE, Woch i jeszcz paru armią ?
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Moje działka są totalnie "schaosowane" z chd-ecką obsługą, paru mniej ogarniętych graczy pytało nawet czy to helki, Pasiaka działko wszyscy znają... Żaden z nas nie wystawia syfu ze skulpasa ledwo sklejonego...kubon pisze:A jak chcecie klimatu na stołach i jak działka są dla was aż taka torturą to może poprostu wprowadźcie obowiazek przy wystawieniu dział ich konwensji pod klimat danej armii ? No można prziecież zrobić treemana który załóżny rzuca głazami Albo jakieś chaosowe armaty z jakimiś biczownikami chaosu jako załoga
P.S. Nie Shino... Będę takim klimaciarzem jak Ty i na małe punkty nie mogąc wygrywać TK będę wystawiał tak jak Ty wymaksowane do oporu Demony... Mój ty strażniku klimatu...
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Śmieszna sprawa z tym murem milczenia. Napisaliśmy bardzo jasno, że nie będzie żadnych zmian na + w armiach poza OnG i OK. Napisaliśmy czemu.
W zamian opublikowano x wishlistów mniej lub bardziej sensownych.
Napisaliśmy, że zerkniemy jeszcze na kwestię DoW i poprawimy dwa błędy redakcyjne w BP do Ogrów. Teraz.
Od tego czasu jest ze sto postów z bluzgami graczy WoCh i WE. W zasadzie koło 10 tych graczy w sumie, ale swoje zdanie muszą wyrazić po wielokroć, koniecznie ze złośliwościami.
Nazywasz więc naszą reakcję na wishlisty murem milczenia? Powtórzę: LS nie zmieni już wiele do nowej edycji. Naucz się czytać i rozumieć. Nie tylko brakuje woli większości ze strony LS, ale też zasobów i czasu, żeby to zrobić porządnie w kilkunastu armiach. Jeśli damy foresakenom skirmish, to natychmiast wrzask podniosą gracze innych armii, o takiej samej jak Twoja mentalności - czyste oburzenie, że moja armia nie dostała, a tamci dostali. Musiałby być sensowny re-balancing Krasiów, Brety, Woch, WE, Bestii, DoW, pewnie HE i TK (!). I nie daj boże ktoś by dostał o 5% więcej niż reszta, od razy byłyby teorie spiskowe, krzyż i golgota dla autorów. No i za 4 miesiące jest nowa edycja WFB, która może efekty tych prac zmienić w guano.
Druga sprawa: LS nie naprawi wszystkich błędów GW weekendową pracą forumową - taki projekt wymaga dużo realnej dyskusji, playtestingu i wyraźnie ustalonych celów projektu. Chcecie głębokich patchów z przedmiotami i zmianami zasad jednostek, re-balancingu kosztów? Spoko, walcie z tym do LL, żeby założyła specjalny komitet w tym celu i określiła ramy jego działania. Oraz wyraziła entuzjastyczne za, bo potem to się musi przyjąć na turniejach. Ja mogę się podzielić kilkoma pomysłami, jak można by to najmniej boleśnie zrobić, a nawet poprzeć ideę, ale generalnie widzę coraz mniejszy sens w poświęcaniu jakichkolwiek weekendów na kombinowanie, jak w ramach niesłychanie nieproduktywnej formuły demokratycznej wydawać różne dokumenty by zadowolić bandę roszczeniowych dużych dzieci z ADHD
W zamian opublikowano x wishlistów mniej lub bardziej sensownych.
Napisaliśmy, że zerkniemy jeszcze na kwestię DoW i poprawimy dwa błędy redakcyjne w BP do Ogrów. Teraz.
Od tego czasu jest ze sto postów z bluzgami graczy WoCh i WE. W zasadzie koło 10 tych graczy w sumie, ale swoje zdanie muszą wyrazić po wielokroć, koniecznie ze złośliwościami.
Nazywasz więc naszą reakcję na wishlisty murem milczenia? Powtórzę: LS nie zmieni już wiele do nowej edycji. Naucz się czytać i rozumieć. Nie tylko brakuje woli większości ze strony LS, ale też zasobów i czasu, żeby to zrobić porządnie w kilkunastu armiach. Jeśli damy foresakenom skirmish, to natychmiast wrzask podniosą gracze innych armii, o takiej samej jak Twoja mentalności - czyste oburzenie, że moja armia nie dostała, a tamci dostali. Musiałby być sensowny re-balancing Krasiów, Brety, Woch, WE, Bestii, DoW, pewnie HE i TK (!). I nie daj boże ktoś by dostał o 5% więcej niż reszta, od razy byłyby teorie spiskowe, krzyż i golgota dla autorów. No i za 4 miesiące jest nowa edycja WFB, która może efekty tych prac zmienić w guano.
Druga sprawa: LS nie naprawi wszystkich błędów GW weekendową pracą forumową - taki projekt wymaga dużo realnej dyskusji, playtestingu i wyraźnie ustalonych celów projektu. Chcecie głębokich patchów z przedmiotami i zmianami zasad jednostek, re-balancingu kosztów? Spoko, walcie z tym do LL, żeby założyła specjalny komitet w tym celu i określiła ramy jego działania. Oraz wyraziła entuzjastyczne za, bo potem to się musi przyjąć na turniejach. Ja mogę się podzielić kilkoma pomysłami, jak można by to najmniej boleśnie zrobić, a nawet poprzeć ideę, ale generalnie widzę coraz mniejszy sens w poświęcaniu jakichkolwiek weekendów na kombinowanie, jak w ramach niesłychanie nieproduktywnej formuły demokratycznej wydawać różne dokumenty by zadowolić bandę roszczeniowych dużych dzieci z ADHD
Bez przesady z tymi bestiami. Jak mają one 2 Cygory to powinny spokojnie ściągnąć large targeta, o ile są jacyś magowie u przeciwnika na stole a na te punkty zazwyczaj są i to w większej ilości.W bestiach tak samo...
Nawet i bez magów jest szansa.
Uważam, że narzekania graczy WoCh i szczególnie Lizzie są moim zdaniem grubo przesadzone. Problemy z LT? Skinków nie ma? Magii nie ma?
Od razu trzeba Mengili czy armat?
Leniwi się zrobiliście. 2 helleny się nie podobają bo są droższe i tyle.
Gracze Lizaków są tylko zabawni...
Jakoś w poprzedniej edycji skinki i slaan wystarczały...
Jak słyszę "groźby", że teraz już tylko mengile... Pusty śmiech...
Jak jesteście takimi fanami tych 2 unitów, zapraszam do Imperium albo DoW.
Darowalibyście nam widoku Mengili otoczonych śmietnikiem Ungorów.
Od razu trzeba Mengili czy armat?
Leniwi się zrobiliście. 2 helleny się nie podobają bo są droższe i tyle.
Gracze Lizaków są tylko zabawni...
Jakoś w poprzedniej edycji skinki i slaan wystarczały...
Jak słyszę "groźby", że teraz już tylko mengile... Pusty śmiech...
Jak jesteście takimi fanami tych 2 unitów, zapraszam do Imperium albo DoW.
Darowalibyście nam widoku Mengili otoczonych śmietnikiem Ungorów.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami
-
- Masakrator
O ile dobrze pamiętam, zrobiliście sporo dla OnG oraz OK. Pisk był, jednak nie zawahaliście się zmienić OK.Jeśli damy foresakenom skirmish, to natychmiast wrzask podniosą gracze innych armii, o takiej samej jak Twoja mentalności - czyste oburzenie, że moja armia nie dostała, a tamci dostali.
Pamiętam Wasze zdanie dot. braku zmian w innych armiach. Jednak to się trochę gryzie z tym, iż w ogóle zmodyfikowaliście te dwie armie.
Tam zmiany są dość drastyczne, w niektórych Ab zmian tych mogło by być znacznie mniej. Ba, malutko.
I tutaj jest problem, uznajecie postulaty dania Forsaken'om Skirmishu jako wishlist, a OnG i Ok mają się w najlepsze.
Nie, nie traktujcie tego jako jakaś zawiść/zazdrość. Po prostu wygląda to na brak konsekwencji.
Dla Ciebie "śmieszna sprawa" jeszcze raz brawa za Wasze podejście... Jeśli nowe BP ma obowiązywać tylko do sierpnia to po co wam na sam koniec taka awantura ? Trzeba było na te 4 miesiące zboostować ogry, resztę zostawić w spokoju... Myślałem iż elita elit jest ponad jakieś fobie ale widzę że na jakiś odcisk wdepnęliśmy ? Komus z Was rozpadło się 7 rydwanów od jednego strzału z działka WoCh czy zdarzyło się coś równie paskudnego ? Jak wam się cytuję "znudziło' to może czas oddać władzę ludziom którym się jeszcze "chce" ?Barbarossa pisze:...
badz. Popatrz jak czesto grywam demonami a jak czesto innymi armiami. Grywaj rownie czesto lizi i nie rob problemow.Grolshek pisze: P.S. Nie Shino... Będę takim klimaciarzem jak Ty i na małe punkty nie mogąc wygrywać TK będę wystawiał tak jak Ty wymaksowane do oporu Demony... Mój ty strażniku klimatu...
po prostu uwazasz , ze skoro bp polepszylo ogri i orki to mojej armii tez sie nalezy. A to tak nie dzialaI tutaj jest problem, uznajecie postulaty dania Forsaken'om Skirmishu jako wishlist, a OnG i Ok mają się w najlepsze.
Nie, nie traktujcie tego jako jakaś zawiść/zazdrość. Po prostu wygląda to na brak konsekwencji.
Shino pisze:naucz sie grac nie bedzie problemu. mlody z inkwizytora przeciez gra bez dzialek i to z wynikami...
WFB dla elit.
Nie umiesz grać/grasz przeciętnie = bierz demony itp.
nie łap się za słabsze armie które ci się podobają bo je uwalą i powiedzą żebyś się nauczył grać...
Messi gra świetnie w piłkę - skoro tak to mali gracze nie mają żadnych minusów w porównaniu z większymi...
Absolutnie nie uważam żeby średnie armie(jak Woch czy WE) potrzebowały wzmocnienia - nie rozumiem jednak czemu w czymś za ma tą grę balansować nagle pojawia się coś co je osłabia? wyjaśni mi to ktoś???
- Barbarossa
- Mniejsze zło
@ Varinastari
Poprawiliśmy te dwie armie, które były najsłabsze.
@ Grolshek
Ile razy muszę pisać, że wracamy do kwestii DoW, żeby dotarło? Proszę, nie pisz całego posta, podaj tylko liczbę. 10? 15?
Poprawiliśmy te dwie armie, które były najsłabsze.
@ Grolshek
Ile razy muszę pisać, że wracamy do kwestii DoW, żeby dotarło? Proszę, nie pisz całego posta, podaj tylko liczbę. 10? 15?
Nie chodzi o to żebyscie dawali jakieś wywalone w kosmos przedmioty ale zmiana kosmetycznych pierdółek
Chodzi o pierdółki które mogą poprawić komfort i efektywność gry
Chodzi o pierdółki które mogą poprawić komfort i efektywność gry