Dyskusja o balancing patchu

Rozwój i dyskusje na temat rozwiązań przywracających grze balans.

Moderator: Barbarossa

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Re: Dyskusja o balancing patchu

Post autor: Grolshek »

My nie walczymy z LT bez działek... My możemy tylko przed nimi s...ię chować za krzakami znaczy...

Awatar użytkownika
Arbiter Elegancji
Niszczyciel Światów

Post autor: Arbiter Elegancji »

Grolshek pisze:My nie walczymy z LT bez działek... My możemy tylko przed nimi s...ię chować za krzakami znaczy...
:roll:
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..

Tandor92
Chuck Norris

Post autor: Tandor92 »

Już nie przesadzajcie, z tego to czytam to przez stratę 1 działa WoCh stał się najplewniejszą armią, bez dział to nawet czyste ogry mogą im wbić masakrę :roll:

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Tandor92 pisze:Już nie przesadzajcie, z tego to czytam to przez stratę 1 działa WoCh stał się najplewniejszą armią, bez dział to nawet czyste ogry mogą im wbić masakrę :roll:
Przez ustanowienie DoW podwójnym rarem w WoCh-u będą wystawiane same mengile bez helki... Podoba ci się taka opcja ? To właśnie na celu mieli twórcy tego pomysłu ? W bestiach tak samo...

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

A jak chcecie klimatu na stołach i jak działka są dla was aż taka torturą to może poprostu wprowadźcie obowiazek przy wystawieniu dział ich konwensji pod klimat danej armii :roll: ? No można prziecież zrobić treemana który załóżny rzuca głazami :roll: Albo jakieś chaosowe armaty z jakimiś biczownikami chaosu jako załoga ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ale smęcicie... WoCh jest tylko nieco poniżej średniej, a WE były jedną z dwóch najlepszych armii poprzedniej edycji. Może macie problemy z LT, ale za to wasze armie mają inne bonusy. Może zaraz jeszcze przyda gracze HE i powiedzą, że dostają wklepy od gunline-ów więc im należy się pogoda z Albionu albo jakieś bonusy?
Zacznijcie składać rozpiski pod konkretne, często spotykane armie, a nie jęczcie jak stare baby pod kościołem.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Grolshek pisze: Ja zapytam inaczej... A co o braku jakiegokolwiek strzelania...
juz chyba takich armii nie ma...
W moim przypadku efekt zobaczysz bardzo szybko: zamiast WoCh-u wystawiał będę Lizaki,
to nie ma problemu widze...

Wychodzisz z zalozenia, ze armatki kiedys byly w dow wiec sie mi nalezy i tyle. Dow jest to w zalozeniu uklon w strone osb majacych stare figurki a nie pseudo dziala z skinkami w obsludze tudziez innymi chaosnikami
Dokładnie tak jak mówisz... A chcę wreszcie grać WoCh-em... I nie dostawać masek zamiast jak dotąd małych oklepów...
naucz sie grac nie bedzie problemu. mlody z inkwizytora przeciez gra bez dzialek i to z wynikami...

Bezradne to może za daleko idące określenie, ale trudno zaprzeczyć, że potęgą to one nie powalają. Ban ( nawet całkowity ) na działa i mengili przełknął bym bez wahania, gdyby nasze ( tzn. graczy ) propozycje zmian ich ugrywalniajacych nie odbijały by się od muru milczenia.
chodzi ci o te wishlisty we i woch? :lol2: :lol2:

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Widze że nasze kochane LS i inni mją gdzieś zdanie ludzi dla których robią ten swój ,,wspaniały" BP
Nie bo po co dać wieksze ograniczenia PG, po co? Jak można dojebać WE, Woch i jeszcz paru armią ?
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

kubon pisze:A jak chcecie klimatu na stołach i jak działka są dla was aż taka torturą to może poprostu wprowadźcie obowiazek przy wystawieniu dział ich konwensji pod klimat danej armii :roll: ? No można prziecież zrobić treemana który załóżny rzuca głazami :roll: Albo jakieś chaosowe armaty z jakimiś biczownikami chaosu jako załoga ;)
Moje działka są totalnie "schaosowane" z chd-ecką obsługą, paru mniej ogarniętych graczy pytało nawet czy to helki, Pasiaka działko wszyscy znają... Żaden z nas nie wystawia syfu ze skulpasa ledwo sklejonego...

P.S. Nie Shino... Będę takim klimaciarzem jak Ty i na małe punkty nie mogąc wygrywać TK będę wystawiał tak jak Ty wymaksowane do oporu Demony... Mój ty strażniku klimatu...

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Śmieszna sprawa z tym murem milczenia. Napisaliśmy bardzo jasno, że nie będzie żadnych zmian na + w armiach poza OnG i OK. Napisaliśmy czemu.

W zamian opublikowano x wishlistów mniej lub bardziej sensownych.

Napisaliśmy, że zerkniemy jeszcze na kwestię DoW i poprawimy dwa błędy redakcyjne w BP do Ogrów. Teraz.

Od tego czasu jest ze sto postów z bluzgami graczy WoCh i WE. W zasadzie koło 10 tych graczy w sumie, ale swoje zdanie muszą wyrazić po wielokroć, koniecznie ze złośliwościami.

Nazywasz więc naszą reakcję na wishlisty murem milczenia? Powtórzę: LS nie zmieni już wiele do nowej edycji. Naucz się czytać i rozumieć. Nie tylko brakuje woli większości ze strony LS, ale też zasobów i czasu, żeby to zrobić porządnie w kilkunastu armiach. Jeśli damy foresakenom skirmish, to natychmiast wrzask podniosą gracze innych armii, o takiej samej jak Twoja mentalności - czyste oburzenie, że moja armia nie dostała, a tamci dostali. Musiałby być sensowny re-balancing Krasiów, Brety, Woch, WE, Bestii, DoW, pewnie HE i TK (!). I nie daj boże ktoś by dostał o 5% więcej niż reszta, od razy byłyby teorie spiskowe, krzyż i golgota dla autorów. No i za 4 miesiące jest nowa edycja WFB, która może efekty tych prac zmienić w guano.

Druga sprawa: LS nie naprawi wszystkich błędów GW weekendową pracą forumową - taki projekt wymaga dużo realnej dyskusji, playtestingu i wyraźnie ustalonych celów projektu. Chcecie głębokich patchów z przedmiotami i zmianami zasad jednostek, re-balancingu kosztów? Spoko, walcie z tym do LL, żeby założyła specjalny komitet w tym celu i określiła ramy jego działania. Oraz wyraziła entuzjastyczne za, bo potem to się musi przyjąć na turniejach. Ja mogę się podzielić kilkoma pomysłami, jak można by to najmniej boleśnie zrobić, a nawet poprzeć ideę, ale generalnie widzę coraz mniejszy sens w poświęcaniu jakichkolwiek weekendów na kombinowanie, jak w ramach niesłychanie nieproduktywnej formuły demokratycznej wydawać różne dokumenty by zadowolić bandę roszczeniowych dużych dzieci z ADHD :D

Awatar użytkownika
Crane
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Crane »

W bestiach tak samo...
Bez przesady z tymi bestiami. Jak mają one 2 Cygory to powinny spokojnie ściągnąć large targeta, o ile są jacyś magowie u przeciwnika na stole a na te punkty zazwyczaj są i to w większej ilości.

Nawet i bez magów jest szansa.

Awatar użytkownika
JaceK
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: JaceK »

Uważam, że narzekania graczy WoCh i szczególnie Lizzie są moim zdaniem grubo przesadzone. Problemy z LT? Skinków nie ma? Magii nie ma?

Od razu trzeba Mengili czy armat?
Leniwi się zrobiliście. 2 helleny się nie podobają bo są droższe i tyle.
Gracze Lizaków są tylko zabawni...
Jakoś w poprzedniej edycji skinki i slaan wystarczały...

Jak słyszę "groźby", że teraz już tylko mengile... Pusty śmiech...
Jak jesteście takimi fanami tych 2 unitów, zapraszam do Imperium albo DoW.
Darowalibyście nam widoku Mengili otoczonych śmietnikiem Ungorów.
Bearded Unclean 'Un pisze:Fuck, będe miał na pieńku z Drobnymi Wałeczkami :)
Obrazek

symek
Chuck Norris

Post autor: symek »

dajcie mi skinki skirmishowe z plujkami a nawet nie spojrze na te wstrętne działa DoW

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Jeśli damy foresakenom skirmish, to natychmiast wrzask podniosą gracze innych armii, o takiej samej jak Twoja mentalności - czyste oburzenie, że moja armia nie dostała, a tamci dostali.
O ile dobrze pamiętam, zrobiliście sporo dla OnG oraz OK. Pisk był, jednak nie zawahaliście się zmienić OK.
Pamiętam Wasze zdanie dot. braku zmian w innych armiach. Jednak to się trochę gryzie z tym, iż w ogóle zmodyfikowaliście te dwie armie.
Tam zmiany są dość drastyczne, w niektórych Ab zmian tych mogło by być znacznie mniej. Ba, malutko.

I tutaj jest problem, uznajecie postulaty dania Forsaken'om Skirmishu jako wishlist, a OnG i Ok mają się w najlepsze.
Nie, nie traktujcie tego jako jakaś zawiść/zazdrość. Po prostu wygląda to na brak konsekwencji.

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Barbarossa pisze:...
Dla Ciebie "śmieszna sprawa" jeszcze raz brawa za Wasze podejście... Jeśli nowe BP ma obowiązywać tylko do sierpnia to po co wam na sam koniec taka awantura ? Trzeba było na te 4 miesiące zboostować ogry, resztę zostawić w spokoju... Myślałem iż elita elit jest ponad jakieś fobie ale widzę że na jakiś odcisk wdepnęliśmy ? Komus z Was rozpadło się 7 rydwanów od jednego strzału z działka WoCh czy zdarzyło się coś równie paskudnego ? Jak wam się cytuję "znudziło' to może czas oddać władzę ludziom którym się jeszcze "chce" ?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Grolshek pisze: P.S. Nie Shino... Będę takim klimaciarzem jak Ty i na małe punkty nie mogąc wygrywać TK będę wystawiał tak jak Ty wymaksowane do oporu Demony... Mój ty strażniku klimatu...
badz. Popatrz jak czesto grywam demonami a jak czesto innymi armiami. Grywaj rownie czesto lizi i nie rob problemow.
I tutaj jest problem, uznajecie postulaty dania Forsaken'om Skirmishu jako wishlist, a OnG i Ok mają się w najlepsze.
Nie, nie traktujcie tego jako jakaś zawiść/zazdrość. Po prostu wygląda to na brak konsekwencji.
po prostu uwazasz , ze skoro bp polepszylo ogri i orki to mojej armii tez sie nalezy. A to tak nie dziala

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Shino pisze:naucz sie grac nie bedzie problemu. mlody z inkwizytora przeciez gra bez dzialek i to z wynikami...

WFB dla elit.
Nie umiesz grać/grasz przeciętnie = bierz demony itp.
nie łap się za słabsze armie które ci się podobają bo je uwalą i powiedzą żebyś się nauczył grać...

Messi gra świetnie w piłkę - skoro tak to mali gracze nie mają żadnych minusów w porównaniu z większymi...

Absolutnie nie uważam żeby średnie armie(jak Woch czy WE) potrzebowały wzmocnienia - nie rozumiem jednak czemu w czymś za ma tą grę balansować nagle pojawia się coś co je osłabia? wyjaśni mi to ktoś???

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

@ Varinastari
Poprawiliśmy te dwie armie, które były najsłabsze.

@ Grolshek
Ile razy muszę pisać, że wracamy do kwestii DoW, żeby dotarło? Proszę, nie pisz całego posta, podaj tylko liczbę. 10? 15?

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Barbarossa pisze:@ Varinastari
Poprawiliśmy te dwie armie, które były najsłabsze.

@ Grolshek
Ile razy muszę pisać, że wracamy do kwestii DoW, żeby dotarło? Proszę, nie pisz całego posta, podaj tylko liczbę. 10? 15?
Przepraszam.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Nie chodzi o to żebyscie dawali jakieś wywalone w kosmos przedmioty ale zmiana kosmetycznych pierdółek :roll:
Chodzi o pierdółki które mogą poprawić komfort i efektywność gry

ODPOWIEDZ