Re: Gromo - Slayer 05.11

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Gromo
Powergamer Rozpiskowy

Re: Gromo - Slayer 05.11

Post autor: Gromo »

Oto kilka moich starań w uzyskaniu porządnego efektu-czekam na racjonalną krytykę :)

Niestety jakość zdjęć trochę pozostawia do życzenia,
zdjęcia poniżej....
Ostatnio zmieniony 5 lis 2010, o 17:25 przez Gromo, łącznie zmieniany 7 razy.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

cześć,
powrzucaj od razu zdjęcia na forum, od klikania palce bolą ;-)

np.
Obrazek

malowanie jak i figurka mi się podobają :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Post autor: Rakso_The_Slayer »

jak wyżej. bardzo chciałbym zobaczyć te krasnoludy ale z zasady nie klikam jak ktoś wystawi 10+ linków ;) tak wiec powklejaj foty żebyśmy mogli podziwiać i oceniac ;)
Pozdro
Obrazek

Gromo
Powergamer Rozpiskowy

Zatem od początku :)
Sztandarowy Zabójców:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Zabójca Trolli :
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Cała ekipa z góry :
Obrazek
Obrazek
w bitwie
Obrazek
Obrazek
Muzyk:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Inny zabójca:
Obrazek ( wersja z płonącą głową trolla - już pomalowany ale jeszcze fotek nie zrobiłem)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Niestety jakość zdjęć trochę pozostawia do życzenia,
Ostatnio zmieniony 31 mar 2010, o 14:33 przez Gromo, łącznie zmieniany 4 razy.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Nadal nie widać, do tagów img musisz wstawiać linki z końcówką ".jpg" ".png" itp.

Awatar użytkownika
Tytanowy88
Wałkarz

Post autor: Tytanowy88 »

Słabe troszkę są niektóre zdjęcia, ale i tak t co ma widać t widać i moja rada jest następująca.
Trochę bardziej rozwadniaj farbę (chodzi mi zielne elementy).

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Sztandarowy i punki na większej podstawie fajnie wyszły,niestety krasnal z pelerynką gorzej się prezentuje.Płaszcz jest nierówny a runy świecące na czerwono słabo wyszły.A kto leży pod nogami,widzę że cuś zielonego ale do końca nie mogę rozpoznać.Ogólnie prezentują się dobrze i czekam na więcej + może lepsze zdjęcie dużej podstawy.

Awatar użytkownika
Bizon
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: Bizon »

Cóż patrząc na zdjęcia mogę powiedzieć tyle. Masz fajną dziewczynę :D Porąbany troll jest średnio widoczny jakoś sie zlewa tak nieco a skoro jest on taki poćwiartowany prosi sie by dodać krwi na topory. Świecące runy nie wyszły najgorzej, wydaje mi sie, że to kwestia zdjęcia choć sadze że jedno rozjaśnienie białym wewnątrz runy (ale takie uber cieniuśkie) dodało by uroku. Sztandarowy chyba najlepszy całkiem przyzwoite NMM choć jesli pójdziesz raz ta drogą to cała armie juz będziesz musiał tak robić bo potem to dziwnie wygląda taki miszmasz. Popracuj nad optymalnym nanoszeniem farby tak by warstwy były cieńsze a było ich za to więcej. Nie masz sie jednak czym przejmować w końcu zaskoczysz jakie proporcje wody i farby trzeba stosować. Reasumując figurasy bardzo fajne nie zwalnia cię to jednak z dalszej pracy! Masz potencjał ćwicz ćwicz!

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

ten pierwszy można by mu topór poprawić
ta pelerynka jak tęcza. jeśli chciałeś rozjaśnić to nie polega to na tym żeby dawać kolory od ciemniejszego do jaśniejszych w ten sposób, tylko np. na zagięciach peleryny.
ogólnie malowanie OK, ale zdjęcia chaotyczne
]arrrr

Awatar użytkownika
Natibak
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Natibak »

Hm... jako twój mentor :) muszę dorzucić kilka słów, pomimo tego, że moje narzekanie już znasz. Tak jak kolega wyżej wspomniał, korzystaj z mokrej palety i popraw runy. No to tyle! Reszta to praktyka. Dodatkowo chciałbym powiedzieć, żebyś się nie cieszył, że mnie prześcigniesz w malowaniu! Właśnie pracuję nad super tajnym i kosmicznym projektem. Nie łatwo ustąpię swego miejsca 8)

Pozdrawiam i trzymaj tak dalej!

PS to co leży na podstawce demonslayera to troll z BfSP.

Gromo
Powergamer Rozpiskowy

Co do peleryny to nie miały to być rozjaśnienia tylko efekt płomienia, co i tak wyszło niezbyt dobrze - nie wyszło jak powinno. No fotki chaotyczne, ale mam nadzieję że następnym razem będzie lepiej.
Co do NMM to zdaję sobie sprawę, że będę musiał robić całą armię w tej konwencji.

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

Gromo pisze: Co do NMM to zdaję sobie sprawę, że będę musiał robić całą armię w tej konwencji.
Nie chcę Cię zniechęcać ale przemyśl to dobrze. Ja swoją armię krasnoludów robię w NMM i zaczynam tego żałować. Gdybym malował w metalikach miałbym już na 4-5k pomalowane, tak mam na 2,5+ k i jak patrze na niektóre modele (np. ironbreakers) to mnie osłabia po prostu ;) No ale jak się już zaczęło to trzeba brnąć dalej z krasnoludzkim uporem. Wiem tylko, że mój WoCH i Lizaki będę już robił metalikami ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Kindol
Wałkarz

Post autor: Kindol »

Rakso_The_Slayer pisze:Nie chcę Cię zniechęcać ale przemyśl to dobrze. Ja swoją armię krasnoludów robię w NMM i zaczynam tego żałować. Gdybym malował w metalikach miałbym już na 4-5k pomalowane, tak mam na 2,5+ k i jak patrze na niektóre modele (np. ironbreakers) to mnie osłabia po prostu ;) No ale jak się już zaczęło to trzeba brnąć dalej z krasnoludzkim uporem. Wiem tylko, że mój WoCH i Lizaki będę już robił metalikami ;)
Rakso dobrze gada, też zacząłem swoje Lizaki malować w NMM, po 2 oddziałach pożałowałem tego (z samym nmm schodziło tyle czasu co z całą resztą modelu) w końcu się zdenerwowałem i przemalowałem używając metalików.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

fanie ci wyszly te "swiecace" na niebiesko runy.
jak je zrobiles?
czy to niebieski -> bialy w srodku -> niebieski wash??

pozatym ten topor zabojcy troli (pierwszy, zolto czerwony) wyglada troche jak tektura
chociaz na tych zdjeciach z daleka wyglada juz calkiem niezle

a jesli chodzi o NMM to moze samych bohaterow? nie wiem jak to bedzie wygladalo w polaczeniu z metalikami na klockach ale to tylko pomysl ;)
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Gromo
Powergamer Rozpiskowy

No wiem że będzie to ciężkie zadanie, ale chyba postawię właśnie na NMM, co do runów to jasny odcień niebieskiego, może być ICE BLUE, później gdy już cała broń była gotowa, mocno rozwodnioną farbką ciemniejszego niebieskiego - REGAL BLUE zrobiłem aure, ale jak już ktoś wcześniej wspomniał pewnie prawie białym poprawię w środku dla spotęgowania efektu.
PS. To samo robił Rakso i jemu chyba to lepiej wyszło, a ja powiedzmy, że skopiowałem swoim sposobem, bo nie wiem dokładnie jak On to zrobił.

Co do efektu NMM i metaliczne razem to chyba wielu się zgodzi, że tego się nie da łączyć.

Gromo
Powergamer Rozpiskowy

Oto moje nowe dzieło, czyli sztandarowy regimentu:
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Rakso_The_Slayer
Postownik Niepospolity
Kontakt:

w sumie całkiem spoko, czysto i schludnie. Co do NMMów to i przy srebrze i przy złocie zaczynaj od ciemniejszych kolorów i jeszcze bardziej rozjaśniaj bo brakuje Ci kontrastów i błysków. Czy on ma róż na hełmie i na obszyciach kolczugi?
Obrazek

Gromo
Powergamer Rozpiskowy

Żona mówi to samo - róż :)
Nie, ten róż miał być brazem - nmm , ale możliwe że trochę mi nie wyszło albo za bardzo rozciągnąłem rozjaśnienie.
Ale czekam na ocenienie tego, jak już wytłumaczyłem o co biega :)

Awatar użytkownika
Robo
Chuck Norris

Post autor: Robo »

Takie pytanko - co muzykowi slayerów wychodzi z trąby?
Figurki bardzo mi się podobają.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

mopżna by poprawić napis na sztandarze ale reszta jest wyśmienita :wink:
]arrrr

ODPOWIEDZ