wybacz jednak to jest chyba oczywiste, ze nie robisz tego co zasady nie zabraniaja lecz na to co pozwalaja z lekka doza racjonalizmu.Christos pisze:Shino dyskusja z Tobą z konkretów przechodzi w gadke o głupotach, więc jakos nie chce mi sie podejmować tej rękawicy.
Masz zasade, ze nie mozesz celowac w swoich. Znacyz niby zasady nie ma, ale nie ma na to przyzwolenia. Dodatkowo zasada specialna szczurow (life is cheap) pozwala na celowanie do swoich. Zasada Fanatyka Dangerous loonies takze pozwala na celowanie do swojej jednostki. Tak wiec mozna latwo i szybko przejs poprzez analogie, ze skoro te zasady istnieja to generalna raczej by nie zazwalala na strzelani4e do swoich.
Dodatkowo jesli dobrze pamietam przy ruszaniu nie jest sprecyzowane , ze gracz sie rusza w swojej fazie ruchu tylko po prostu w fazie ruchu. Innymi slowy nie jest zabronione ruszanie sie w faqzie ruchu przeciwnika (ale nie pamietam dokladnie... nie mam teraz book a pod reka wiec nie jestem w stanie sprawdzic). Czy uwazasz taki tok rozumowania zxa logiczny i dobry? jesli tak to coz...
@karlee jak dla mnie nie moze rzucic burning heada nawet jesli to bedzie na styku 18" gdyz nie mozesz zranisc wlasnej jednostki.