8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
a tam..walić M. R. of fear....
jeśli będzie można wstępować na miejsce zabitych modeli ( piechota) i oddawać, to slayerzy staną się ekstra fajni. problem tylko w tym, że nagle wszyscy zaczną ich wystawiac.
jeśli będzie można wstępować na miejsce zabitych modeli ( piechota) i oddawać, to slayerzy staną się ekstra fajni. problem tylko w tym, że nagle wszyscy zaczną ich wystawiac.
Nie ukrywam że plotki na temat 8 edycji napawają mnie optymizmem.
Wprowadzenie "scoring units" to doskonały pomysł na wymuszenia na graczach brania core'ów(w większej ilości niż tylko do wypchania slotów).
Specjalne zasady w zależnosci od rozmiaru jednostki z perspektywy ogrowego gracza męczącego się z tym że wszystko(prócz gnobków) rusza się jak monstra jest radosną wieścią.
Progi procentowe na poszczególne rodzaje jednostek - cudo. Mam nadzieję że zmieni to na tyle możliwości kompozycyjne poszczególnych armii, że powstanie Ravening Hordes 2 (nie śmie nawet zakładać że GW uczyniło by z tego integralną cześć rulebooka - choć miło by było).
Wprowadzenie "scoring units" to doskonały pomysł na wymuszenia na graczach brania core'ów(w większej ilości niż tylko do wypchania slotów).
Specjalne zasady w zależnosci od rozmiaru jednostki z perspektywy ogrowego gracza męczącego się z tym że wszystko(prócz gnobków) rusza się jak monstra jest radosną wieścią.
Progi procentowe na poszczególne rodzaje jednostek - cudo. Mam nadzieję że zmieni to na tyle możliwości kompozycyjne poszczególnych armii, że powstanie Ravening Hordes 2 (nie śmie nawet zakładać że GW uczyniło by z tego integralną cześć rulebooka - choć miło by było).
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
- Master of reality
- Oszukista
nawet jak wprowadzą scoring units to i tak nikt z nimi grać nie będzie.. ![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
![Rolling Eyes :roll:](./images/smilies/icon_rolleyes.gif)
I sold my soul for rock'n roll
-
- Masakrator
Właśnie to urozmaici grę, wprowadzi całkowicie nowy element.
Moim zdaniem, jeśli scenariusze będą obligatoryjne, nie ma powodów, by w nie nie grać.
Moim zdaniem, jeśli scenariusze będą obligatoryjne, nie ma powodów, by w nie nie grać.
TLoS - w 40k jest fajnym i bardzo praktycznym rozwiązaniem(to moja opinia ewentualna polemika na PW żeby tematu nie zaśmiecać). Tym niemniej jak można zrobić true line of sight w krainie gdzie każdy prócz skirmisherów ma upośledzenie widzenia obwodowego i widzi na 90 stopni:P Nie sadzę że zrobią z tego czterdziestkę wszak urok battla polega na klockach:)Ice-T pisze:z tymi scoring units to imo przesada... Niech nie robią z battla 40stki na siłe, bo za niedługo dojedzie do absurdu typu true line of sight
Co do scoringów to obowiązek posiadania sztandaru przez scoringa może sugerować jakieś zmiany zasad sztandarów.
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowieWisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo
ECH TERAZ WOOD ELFY BEDA MIALY JESCZE TRUDNIEJ Z KLOCKAMI.treba bedzie zabic 10 figsow zeby nikt ci nie oddal bo inaczej bedzie bida.choc z drugiej strony podoba mi sie zmiana na % kompozycje armii. nie wiem czy mi sie wydaje ale w jednym z postow gdzie bylo o maagii dostrzeglem sprzecznosc: po 2 nieudanych rzuceniach czarow danego maga miscast a zaraz pozniej bylo napisane ze po nieudanym rzuceniu czaru mag konczy czarowanie
-
- Masakrator
Ludzie, luzik.
Nawet nie mamy RB w ręku a już narzekamy.
Poczekajmy trochę, wiele z tych plotek pewnie się wykruszy.
Jestem pewien jedynie 3:
-One Save to ruin them all.-rzekomo Alessio potwierdził.
-Brak Wheelów i Turnów.
-Scenariusze i wzrost roli corowych oddziałów.
Nawet nie mamy RB w ręku a już narzekamy.
Poczekajmy trochę, wiele z tych plotek pewnie się wykruszy.
Jestem pewien jedynie 3:
-One Save to ruin them all.-rzekomo Alessio potwierdził.
-Brak Wheelów i Turnów.
-Scenariusze i wzrost roli corowych oddziałów.
Diabeł tkwi w szegółach. Ten sam limit na rare i speciale jest wyjątkowo słabym pomysłem. Luzem zmieści się 4-5 maszyn z erek, ale już dwa duże kloce piechoty ze speciali ciężko. Trzy hydry wejdą mi bez problemów, ale dwa duże kloce gwardii nie bardzo. U HE 5 RBT to luz, ale 2xWL już ciężko - kiepsko to widzę.procenty - w podziale na cory/specjale/rary to wcale nie jest zły pomysł (znany z chyba z 4 edycji (odziały / machiny/ herosi)
Za to jeśli potwierdzą się ploty z uderzaniem piechotą bez względu na ilość zabitych, to piechota z dwurakami zacznie mieć sens. Aż się prosi, żeby wystawiać egzekutorów czy WE i przyjmować na klatę bloodthirstery czy abominacje (30 ataków z poisonem i hatred już robi wrażenie..
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
Czy ja wiem. Raczej przyczynie się znaczaco do zwiększenia ilości trupów w bitwach.
Są szanse na zobaczenie Chaos Warriorsów na stołach nie tylko dla funnu
Jak śmiecie nie będą tak blokować piechoty która jeszcze dostanie bosta
Szkoda trochę tej kawalerii ale jakiś oddział się zawsze wciśnie.
Monstery będą mieć wyższego statica ale za to piechota będzie lepiej bić więc się to w miarę równoważy.
Maruderzy khorna z dwurakami mogą się stać całkiem pg jednostką xD
Ciekawy na ile punktów w procentowym systemie wejdzie smok xD Bo przy przykładowym 25% na hero mieści się na 2800 dopiero i to jako jedyny bohater xD
![Mr. Green :mrgreen:](./images/smilies/icon_mrgreen.gif)
Jak śmiecie nie będą tak blokować piechoty która jeszcze dostanie bosta
![Twisted Evil :twisted:](./images/smilies/icon_twisted.gif)
Szkoda trochę tej kawalerii ale jakiś oddział się zawsze wciśnie.
Monstery będą mieć wyższego statica ale za to piechota będzie lepiej bić więc się to w miarę równoważy.
Maruderzy khorna z dwurakami mogą się stać całkiem pg jednostką xD
Ciekawy na ile punktów w procentowym systemie wejdzie smok xD Bo przy przykładowym 25% na hero mieści się na 2800 dopiero i to jako jedyny bohater xD
Hordes of Chaos.... To było to....
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
niekoniecznie bo zależy jaki smok i co damy lordowi na nim siedzącemu. Wesja EKO(sam niemagiczny ekwipunek)
Dark Elfów - 497 pkt
High elf lord - 538 pkt
Więc jeden bohater w zamian za potęgę smoka na 2000 się zmieści. Na 2250 jakiś magiczny ekwipunek wejdzie już.
Dark Elfów - 497 pkt
High elf lord - 538 pkt
Więc jeden bohater w zamian za potęgę smoka na 2000 się zmieści. Na 2250 jakiś magiczny ekwipunek wejdzie już.
Może to i dobrze. Bomusy do statica za monstera, do tego jeżdziec który kosi i mamy samograja ganiającego klocki. A tak naprawdę pojedyńcze potężne jednostki (mam namyśli herosów na monsterach) będą dostępni dopiero przy większtych punktach (wielki i potężny generał który prowadzi do walki swoją armię, będzie występował tylko w epickich bitwach).