8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Grazbird »

a tam..walić M. R. of fear....
jeśli będzie można wstępować na miejsce zabitych modeli ( piechota) i oddawać, to slayerzy staną się ekstra fajni. problem tylko w tym, że nagle wszyscy zaczną ich wystawiac.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

po 1 oni już są bardzo fajni

po 2 ci lepsi gracze Dwarfów już ich i tak wystawiają

po 3 jeśli rzeczywiście wraca zasada otaczania to zmieni się ich zastosowanie.

Awatar użytkownika
Brzuchacz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brzuchacz »

Nie ukrywam że plotki na temat 8 edycji napawają mnie optymizmem.
Wprowadzenie "scoring units" to doskonały pomysł na wymuszenia na graczach brania core'ów(w większej ilości niż tylko do wypchania slotów).
Specjalne zasady w zależnosci od rozmiaru jednostki z perspektywy ogrowego gracza męczącego się z tym że wszystko(prócz gnobków) rusza się jak monstra jest radosną wieścią.
Progi procentowe na poszczególne rodzaje jednostek - cudo. Mam nadzieję że zmieni to na tyle możliwości kompozycyjne poszczególnych armii, że powstanie Ravening Hordes 2 (nie śmie nawet zakładać że GW uczyniło by z tego integralną cześć rulebooka - choć miło by było).
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

z tymi scoring units to imo przesada... Niech nie robią z battla 40stki na siłe, bo za niedługo dojedzie do absurdu typu true line of sight

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

nawet jak wprowadzą scoring units to i tak nikt z nimi grać nie będzie.. :roll:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Master of reality pisze:nawet jak wprowadzą scoring units to i tak nikt z nimi grać nie będzie.. :roll:
Skad ta pewnosc?
Obrazek

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Właśnie to urozmaici grę, wprowadzi całkowicie nowy element.

Moim zdaniem, jeśli scenariusze będą obligatoryjne, nie ma powodów, by w nie nie grać.

Awatar użytkownika
Brzuchacz
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brzuchacz »

Ice-T pisze:z tymi scoring units to imo przesada... Niech nie robią z battla 40stki na siłe, bo za niedługo dojedzie do absurdu typu true line of sight
TLoS - w 40k jest fajnym i bardzo praktycznym rozwiązaniem(to moja opinia ewentualna polemika na PW żeby tematu nie zaśmiecać). Tym niemniej jak można zrobić true line of sight w krainie gdzie każdy prócz skirmisherów ma upośledzenie widzenia obwodowego i widzi na 90 stopni:P Nie sadzę że zrobią z tego czterdziestkę wszak urok battla polega na klockach:)

Co do scoringów to obowiązek posiadania sztandaru przez scoringa może sugerować jakieś zmiany zasad sztandarów.
Wisnia pisze:Mamy w Chodzieży jednego Tyranida, więc widziałem na żywo :)
Na Imperatora tyranidzi w Polsce - boltery w dłoń panowie

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

ECH TERAZ WOOD ELFY BEDA MIALY JESCZE TRUDNIEJ Z KLOCKAMI.treba bedzie zabic 10 figsow zeby nikt ci nie oddal bo inaczej bedzie bida.choc z drugiej strony podoba mi sie zmiana na % kompozycje armii. nie wiem czy mi sie wydaje ale w jednym z postow gdzie bylo o maagii dostrzeglem sprzecznosc: po 2 nieudanych rzuceniach czarow danego maga miscast a zaraz pozniej bylo napisane ze po nieudanym rzuceniu czaru mag konczy czarowanie

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Ludzie, luzik.
Nawet nie mamy RB w ręku a już narzekamy.
Poczekajmy trochę, wiele z tych plotek pewnie się wykruszy.

Jestem pewien jedynie 3:
-One Save to ruin them all.-rzekomo Alessio potwierdził.
-Brak Wheelów i Turnów.
-Scenariusze i wzrost roli corowych oddziałów.

Rabsp
Masakrator

Post autor: Rabsp »

Varinastari pisze: -Brak Wheelów i Turnów.
To bedziesz mógł poruszać sie tylko w przód????? :roll:

Bartys
Kradziej

Post autor: Bartys »

tylko i wyłącznie ;)

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

procenty - w podziale na cory/specjale/rary to wcale nie jest zły pomysł (znany z chyba z 4 edycji (odziały / machiny/ herosi)
Diabeł tkwi w szegółach. Ten sam limit na rare i speciale jest wyjątkowo słabym pomysłem. Luzem zmieści się 4-5 maszyn z erek, ale już dwa duże kloce piechoty ze speciali ciężko. Trzy hydry wejdą mi bez problemów, ale dwa duże kloce gwardii nie bardzo. U HE 5 RBT to luz, ale 2xWL już ciężko - kiepsko to widzę.

Za to jeśli potwierdzą się ploty z uderzaniem piechotą bez względu na ilość zabitych, to piechota z dwurakami zacznie mieć sens. Aż się prosi, żeby wystawiać egzekutorów czy WE i przyjmować na klatę bloodthirstery czy abominacje (30 ataków z poisonem i hatred już robi wrażenie..
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Aldean
Kretozord

Post autor: Aldean »

Varinastari pisze: -One Save to ruin them all.-rzekomo Alessio potwierdził.
sam nie wiem co o tym myslec... wydaje sie dosc kontrowersyjne.
"Our weapons cut through them like blade through air!"

"Double or nothing, aim for his cock"

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Czy ja wiem. Raczej przyczynie się znaczaco do zwiększenia ilości trupów w bitwach.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Są szanse na zobaczenie Chaos Warriorsów na stołach nie tylko dla funnu :mrgreen:

Jak śmiecie nie będą tak blokować piechoty która jeszcze dostanie bosta :twisted:
Szkoda trochę tej kawalerii ale jakiś oddział się zawsze wciśnie.
Monstery będą mieć wyższego statica ale za to piechota będzie lepiej bić więc się to w miarę równoważy.
Maruderzy khorna z dwurakami mogą się stać całkiem pg jednostką xD

Ciekawy na ile punktów w procentowym systemie wejdzie smok xD Bo przy przykładowym 25% na hero mieści się na 2800 dopiero i to jako jedyny bohater xD
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

niekoniecznie bo zależy jaki smok i co damy lordowi na nim siedzącemu. Wesja EKO(sam niemagiczny ekwipunek)

Dark Elfów - 497 pkt
High elf lord - 538 pkt

Więc jeden bohater w zamian za potęgę smoka na 2000 się zmieści. Na 2250 jakiś magiczny ekwipunek wejdzie już.
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Raczej patrzyłem z perspektywy WoCh :wink: Klepacz na smoku na wypasie kosztuje pod 700 punktów a mag nawet ponad
Bez magic itemów i marków kosztuje 588 ale jakoś nie widzę grania nim.
Hordes of Chaos.... To było to....

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Może to i dobrze. Bomusy do statica za monstera, do tego jeżdziec który kosi i mamy samograja ganiającego klocki. A tak naprawdę pojedyńcze potężne jednostki (mam namyśli herosów na monsterach) będą dostępni dopiero przy większtych punktach (wielki i potężny generał który prowadzi do walki swoją armię, będzie występował tylko w epickich bitwach).

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Ale mimo wszystko monstery zostaną też nieźle osłabione. Teraz zawsze odda im 8 modeli (co przy GW może się dla nich źle skończyć)

ODPOWIEDZ