ansi C z wykorzystaniem biblioteki graficznej allegro. Kod jest w pelni autorski i od zera, ale za to grafike lokacji musialem zaczerpnac z internetu, stad pewne skojarzenia z GMami sa w pelni zrozumialeArqueek pisze:A tak spytam troche z innej beczki w czy to piszesz? Po screenie wydaje mi sie, ze to jakis GM.
Historia pewnego slayera
Moderatorzy: Arbiter Elegancji, Rakso_The_Slayer
-
- Mudżahedin
Re: Historia pewnego slayera
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Mudżahedin
W gruncie rzeczy gra jest skonczone.
Mam tylko maly problem z kompilacja, tzn u osob ktore maja na komputerze zainstalowane takie srodowiska programistyczne jak ja dziala bez zarzutu, u innych zdarzaja sie pewne wyjatki. Jutro akurat bede mial okazje zajrzec do mojej siostry (ktora stanowczo nic programistycznego u siebie nie ma), to potestuje na jej kompie jakie magiczne sztuczki trzeba zrobic zeby dzialalo i jesli mi sie uda zaradzic to na dniach wrzuce na forum linka : )
Pozdrawiam
Mam tylko maly problem z kompilacja, tzn u osob ktore maja na komputerze zainstalowane takie srodowiska programistyczne jak ja dziala bez zarzutu, u innych zdarzaja sie pewne wyjatki. Jutro akurat bede mial okazje zajrzec do mojej siostry (ktora stanowczo nic programistycznego u siebie nie ma), to potestuje na jej kompie jakie magiczne sztuczki trzeba zrobic zeby dzialalo i jesli mi sie uda zaradzic to na dniach wrzuce na forum linka : )
Pozdrawiam
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
-
- Mudżahedin
Chyba udalo mi sie juz pokonac wszelakie problemy techniczne... takze... ta da da dam !
PS. Gra zzera nieprzyzwoicie duzo CPU jak na taki projekt - jestem tego niestety w pelni swiadomy. Fakt ten wynika z ograniczen, ktore zostaly mi odgornie nalozone (nie moglem uzywac pewnych zabawek ktore optymalizuja gry wlasnie) - ale nawet na netbookach asusowych gra sie odpala wiec nie jest zle W najgorszym razie, tzn jakby komus mulilo, to polecam wylaczyc przegladarke internetowa i inne zbedne glupoty.
Jakby ktos jakies bledy znalazl - najchetniej bym prosil o robienie screenow i podsylanie na kuba.stefaniak@mensa.org.pl
Pozdrawiam
Krasnoludzie! Odnajdz swoje przeznaczenie!
Swoja hanbe mozesz zmyc tylko w morzu krwi zielonoskorych - wiec na co czekasz? Wyrusz w epicka, ostatnia podroz! Siekaj przedstawicieli dwunastu gatunkow potworow roznymi toporami, zdobadz trzy unikalne artefakty, wsluchaj sie w pelne realizmu glosy postaci i zachwyc sie nietuzinkowa grafika!
Premiera: dzisiaj! Teraz!
Gra do sciagniecia pod adresem: http://w408.wrzuta.pl/plik/7S0wfgi5dJL/ ... dymsciciel
PS. Gra zzera nieprzyzwoicie duzo CPU jak na taki projekt - jestem tego niestety w pelni swiadomy. Fakt ten wynika z ograniczen, ktore zostaly mi odgornie nalozone (nie moglem uzywac pewnych zabawek ktore optymalizuja gry wlasnie) - ale nawet na netbookach asusowych gra sie odpala wiec nie jest zle W najgorszym razie, tzn jakby komus mulilo, to polecam wylaczyc przegladarke internetowa i inne zbedne glupoty.
Jakby ktos jakies bledy znalazl - najchetniej bym prosil o robienie screenow i podsylanie na kuba.stefaniak@mensa.org.pl
Pozdrawiam
Głosy podłożone rozwalają xD
EDIT: Mam pytanko - czy zmiana broni ogólnie coś daje. Zauważyłem, że może jedną trafiam częściej jakiegoś przeciwnika niż drugą, ale pewien nie jestem. Równie dobrze mógłby to być tylko walor estetyczny - zabijanie snotlingów, toporem, którym zabiłem swojego pierwszego elfa. Jak to jest naprawdę?
EDIT: Mam pytanko - czy zmiana broni ogólnie coś daje. Zauważyłem, że może jedną trafiam częściej jakiegoś przeciwnika niż drugą, ale pewien nie jestem. Równie dobrze mógłby to być tylko walor estetyczny - zabijanie snotlingów, toporem, którym zabiłem swojego pierwszego elfa. Jak to jest naprawdę?
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Aron_Banalny
- Masakrator
dobra, zaciągnąłem juz gierę, ale nie chce mi się zainstalować
windows nie czyta żadnego pliku, o co może chodzić?
windows nie czyta żadnego pliku, o co może chodzić?
-
- Mudżahedin
gra sie nie instaluje, jest wykonywalna - tzn jak klikniesz main.exe (po rozpakowaniu tego rara ktorego sciagasz) to sie wlacza po prostu.
@Mac:
walory estetyczne Na poczatku miala byc opcja wyboru topor/mlot/miecz itd, i kazdy mial jakos delikatnie wplywac na cechy... Ale pare okrzykow jest w stylu 'co twoj topor robi w moje bebechy?', wiec pomysl w trakcie realizacji upadl i zostala sama estetyka:P
@Mac:
walory estetyczne Na poczatku miala byc opcja wyboru topor/mlot/miecz itd, i kazdy mial jakos delikatnie wplywac na cechy... Ale pare okrzykow jest w stylu 'co twoj topor robi w moje bebechy?', wiec pomysl w trakcie realizacji upadl i zostala sama estetyka:P
Muszę powiedzieć, że nocne gobliny są strasznie pakerne i niezłe wciry się od nich dostaje. Zdecydowanie uniki i obrona się przydają i w sam atak raczej nie radzę wkładać punktów
"Remember, a Dwarf's only as big as his beard."
- Aron_Banalny
- Masakrator
a ja nadal mam problem z plikiem. mówi że jest źle skonfigurowany... men, a tak bym sobie pograł!!!