8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
"po 2 ci lepsi gracze Dwarfów już ich i tak wystawiają"
to jestem w tych lepszych ?
as Jankiel said- klocek warriorów krasiowych z dwurakami nabiera sensu..
to jestem w tych lepszych ?
as Jankiel said- klocek warriorów krasiowych z dwurakami nabiera sensu..
skończy się era przegiętej kawy a mostery wreszcie zajmą należne im miejsce
jak do wszystkich plotek podchodzę z dysansem dostanę booka w łapki to zacznę się martwić
a tak BTW to mój obecny standard spokojnie łapie się w procentowych ograniczeniach - przy założeniu że erosi tak jak do tej pory mieliby mieć 50% - natomiast wizja 4 organek mnie przeraża albo bolcy za 25% armiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........... IMHO ograniczenia % ssą - chyba że będą dodatkiem do slotów.
pozdro,
Ż.
jak do wszystkich plotek podchodzę z dysansem dostanę booka w łapki to zacznę się martwić
a tak BTW to mój obecny standard spokojnie łapie się w procentowych ograniczeniach - przy założeniu że erosi tak jak do tej pory mieliby mieć 50% - natomiast wizja 4 organek mnie przeraża albo bolcy za 25% armiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii........... IMHO ograniczenia % ssą - chyba że będą dodatkiem do slotów.
pozdro,
Ż.
Jeśli się nie mylę, to w jednej z plotek właśnie było to wspomniane - mają być równolegle ze slotami.
Będę musiał wreszcie domalować WE. Speciale i rare taniutkie, herosi tak samo, a cory nie są słabe.IMHO ograniczenia % ssą - chyba że będą dodatkiem do slotów.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Cory są świetne – ja wystawiam 7 na 2350.Jankiel pisze:Będę musiał wreszcie domalować WE. Speciale i rare taniutkie, herosi tak samo, a cory nie są słabe.IMHO ograniczenia % ssą - chyba że będą dodatkiem do slotów.
Speciale są tanie a co do rarów - brokuł nie, reszta tak.
Laik jak wystawiasz 7 to niewiele.ja wystawiam minimum 60 lukow do tego 3x driady i jeszcze czasem gladowLaik pisze:Cory są świetne – ja wystawiam 7 na 2350.Jankiel pisze:Będę musiał wreszcie domalować WE. Speciale i rare taniutkie, herosi tak samo, a cory nie są słabe.IMHO ograniczenia % ssą - chyba że będą dodatkiem do slotów.
Speciale są tanie a co do rarów - brokuł nie, reszta tak.
a co do orkow to nie wiem czy bedzie tak wesolo. co do szamanow to zapominasz ze zmieni sie magiai dokonca nie wiadomo jak bedzie teraz dzialac. rydwanow tych goblinskich zbyt sie nie obawiam. wiec zostaje tylko problem czak. bardziej chyba balbym sie bestii one maja rydwany w corach i znacznie mocniejsze choc wolniejsze. do tego moze minosów:p
Jak mogę prosić o tłumaczenie tych zagadnień na język polski
* Strength in Depth/ Stepping up
* 40mm models moving to 3 model-wide ranks.
* Giving irresistible force a downside
* Something rumoured is carrying over power dice, but holding too many could lead to a ‘magic backlash’.
* Dispel attempts to be made by specific wizards (presumable your casting level is beneficial for dispelling spells)
*No word on the impact for High Elves.
* One Save to ruin them all!
Models will only ever get one save (be it ward, mundane or magical armour). No word yet on whether regeneration is included. From Alessio himself!
* 40mm models
40mm models moving to 3 model-wide ranks. Ogre sized models are officially being put into their own size category (finally).
* As it happens to be the same rumour; fewer armour save modifiers.
* Something rumoured is carrying over power dice, but holding too many could lead to a ‘magic backlash’.
* Dispel attempts to be made by specific wizards (presumable your casting level is beneficial for dispelling spells)
Models will only ever get one save (be it ward, mundane or magical armour). No word yet on whether regeneration is included. From Alessio himself!
* 40mm models
40mm models moving to 3 model-wide ranks. Ogre sized models are officially being put into their own size category (finally).
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
a) chodzi o to ze w razie gdyby zginely modele z pierwszego ranku to oddaja te z drugiego
b)modele na podstawkach 40mm maja szeregi od trzech kolesi
e) dispeluje konkretny mag
g) masz tylko jeden rzut na save wybirasz ten wyzszy. czyli jak masz aror 2+ i ward 3+ to rzucasz tylko armor savea
b)modele na podstawkach 40mm maja szeregi od trzech kolesi
e) dispeluje konkretny mag
g) masz tylko jeden rzut na save wybirasz ten wyzszy. czyli jak masz aror 2+ i ward 3+ to rzucasz tylko armor savea
wolne tłumaczenie
siła w głębi (chodzi o szyk)/uzupełnienie wyrw
figsy 40 mm przechodzą do 3 szerokich na modele szeregów WTF
minusy dla IF
plotki twierdzą że możliwe jest przenoszenie kostek mocy kosztem ryzyka "magicznego wycieku"
próby rozpraszania czarów wykonują konkretni czarodzieje - ich poziom ma na to wpływ
nie wiadomo jak zmiany wpłyną na HE
jeden rzut obronny nie licząc regenki, allesio to potwierdził
mniej modyfikatorów do testów pancerza
pozdro,
Ż.
siła w głębi (chodzi o szyk)/uzupełnienie wyrw
figsy 40 mm przechodzą do 3 szerokich na modele szeregów WTF
minusy dla IF
plotki twierdzą że możliwe jest przenoszenie kostek mocy kosztem ryzyka "magicznego wycieku"
próby rozpraszania czarów wykonują konkretni czarodzieje - ich poziom ma na to wpływ
nie wiadomo jak zmiany wpłyną na HE
jeden rzut obronny nie licząc regenki, allesio to potwierdził
mniej modyfikatorów do testów pancerza
pozdro,
Ż.
dobra dzięki już wiem wszystko
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali
Ciekawe zatem, jak będzie można rozpraszać czary grając bez magów i kto będzie ponosił konsekwencjeŻaba pisze:* Dispel attempts to be made by specific wizards (presumable your casting level is beneficial for dispelling spells)
moze nie bedziesz mial 2 DD armijnych.
ciekaw jestem jak w takim razie rozwiaza sprawe dwarfow.
ciekaw jestem jak w takim razie rozwiaza sprawe dwarfow.
DragoMir pisze:Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
podejrzewam że MR(2) na wszystkim
Nowa edycja zapowiada sie maksymalnie slabo. O ile 7 uwazam, za bardzo fajna i sporo lepsza od 6tej, to 8ma mam wrazenie bedzie powrotem do 5 dodajac kilka zasad z w40k.