8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pieta
Chuck Norris

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: Pieta »

Czyli na 2k będę musiał wystawić minimum 3 klocki za maximum 500 punktów?

Varinastari
Masakrator

Post autor: Varinastari »

Możliwe, zważywszy, iż Corowe oddziały będą zapewne miały ważną rolę w pewnych scenariuszach.

Awatar użytkownika
oczko
Falubaz

Post autor: oczko »

mam nadzieje bo inaczej bedzie cienko.tak swoja droga to cory beda 25% czy min 25%??

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Jeśli już to minimum przecież nie będą określać ilości maksymalnej na tym polegają cory- jak chcesz to bierzesz do oporu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

Mam nadzieje że od dłuższego czasu GW pracuje nad nową edycją.
Jeżeli to będzie taki maksymalny skok "za mateczkę Rosyję!", z milionem nowych zasad to na bank będzie z dupy.
Współczuje w tedy LS :D
Obrazek

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Mi też się nie podobją te potki o nowej edycji. Przecież to juz całkiem WElfy osłabi. Jak dopakują piechote i bedzie tylko jedna ochrona to będzie dupa ;/ No chyba że wydadzą szybko nowego AB pod 8 ed.
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Hobbit
Falubaz

Post autor: Hobbit »

Ziemko pisze:No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
kubon pisze:Mi też się nie podobją te potki o nowej edycji. Przecież to juz całkiem WElfy osłabi. Jak dopakują piechote i bedzie tylko jedna ochrona to będzie dupa ;/ No chyba że wydadzą szybko nowego AB pod 8 ed.
Co jak co, to scenariusze dały 40k kopa.

Poczekajcie do 8ed, pograjcie parę bitew, a nie od razu jęczcie jak stare baby.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Hobbit pisze:Poczekajcie do 8ed, pograjcie parę bitew, a nie od razu jęczcie jak stare baby.
Właśnie czekam i mówi tylko że te zmiany mi osobiście się nie pdobają
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
bidex1975
Plewa

Post autor: bidex1975 »

Mam do was pytanie dlaczego liczycie, że w 8 edycji wartości punktowe będą takie same, przecież co edycja to zawsze było inaczej. Gram od czwartej edycji i zapewniam, że najlepiej się czułem w 5ed pomimo tych tzw ograniczników tj wartości % podziału armii oraz np limitowi przedmiotów na bochatera - poza tym uważam że piechota jest solą ziemi to tam można spotkać największych bochaterów czyli zapowiadasię bardziej granie klimatyczne niż matematyczne i uważam że to jest dobre/lepsze?! Taka była 5edycja i zapewniam, że smoki były na stołach i to bardzo często choć nic nie wyglądalepiej niż szarża driad w cieniu strzal wystrzelonych z łuków leśnych elfów (które spiewają inaczej jak to powiedział bochater jednej z książek serii warhamera). I to powinno się liczyć + wojenny zaśpiew tancerzy wojny - przepis na dobrą zabawę. Co do uproszczenia zasad to myślę, że jest to jak najbardziej możliwe bo patrząc po reakcji młodego pokolenia (patrz mój syn, siostrzeniec i ich koledzy) oraz ogólne podejście młodzieży w angli to liczą na szybki wygrzew bez zbytniego liczenia [-X :^o
Elfy górą

Awatar użytkownika
Solider
Falubaz

Post autor: Solider »

Ziemko pisze:No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
Niestety muszę się zgodzić. Od 4ed. liczę, że GW w końcu zrobi coś porządnie (zmiany, które pomogą WFB) i chyba się nie doczekam.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".

- Magnus the Pious
Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
No, nie inaczej !!!

Doman-
Wodzirej

Post autor: Doman- »

kubon pisze:Mi też się nie podobją te potki o nowej edycji. Przecież to juz całkiem WElfy osłabi. Jak dopakują piechote i bedzie tylko jedna ochrona to będzie dupa ;/ No chyba że wydadzą szybko nowego AB pod 8 ed.
zmień armie, a nie gadaj głupot jak nie ogarniasz
mi te zmiany całkowicie pasują :D :D

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Zobaczymy cwaniaku jak będziech chciał ruszyc jakis klocek z + 10 do CR na wstępie :roll:
A armi nie będę mieniał bo lubie elfiaki z lasu :mrgreen:

kurka_z_podworka
Kretozord

Post autor: kurka_z_podworka »

Było Hord nie sprzedawać :mrgreen:
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

zawsze mozna zostac przy starszej edycji :P
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
To będzie super. Wreszcie chuja będą mogły abominacje, bloodthirstery czy enginy. Jak nie umiesz corową piechotą zająć objectiva, to przerzuć się na hordy :mrgreen:
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Już się ciesze dwarfami na to :D

Aż trzymam kciuki, żeby były scenariusze - przebiegnij na drugą stronę mapy :lol2:

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Dla dwarfów to przecież możliwe ;p
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

spoko, nie będzie tak źle.
póki co nic nie zamierzam sprzedawać ani przerzucac sie na inny system-no dobra, ta armia Dark Angelsów na 2k to wypadek przy pracy :D
z niecierpliwością czekam na 8 edycję...

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Jankiel pisze:
To będzie super. Wreszcie chuja będą mogły abominacje, bloodthirstery czy enginy. Jak nie umiesz corową piechotą zająć objectiva, to przerzuć się na hordy :mrgreen:

Niekazdy ma zajebista corowa piechote ;)
Ja ma tylko 2 cory do wyboru (swarmow nie licze) - zajebongo.

Kurka - MK II mnie sklonilo do tego wlasnie oraz to, ze ten system juz w Polsce dogorywa. Przynajmniej 70% odzyskalem co wlozylem (a mialem wszystkie modele do orborosu jakie wyszly, wiec jakbym teraz sprzedawal w plecy bym byl sporo)

Najwyzej w koncu odkurze moich Deamonhunterow ;)

ODPOWIEDZ