8 Edycja Warhammera I
Re: 8 Edycja Warhammera
Czyli na 2k będę musiał wystawić minimum 3 klocki za maximum 500 punktów?
-
- Masakrator
Możliwe, zważywszy, iż Corowe oddziały będą zapewne miały ważną rolę w pewnych scenariuszach.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Jeśli już to minimum przecież nie będą określać ilości maksymalnej na tym polegają cory- jak chcesz to bierzesz do oporu.
No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
Mi też się nie podobją te potki o nowej edycji. Przecież to juz całkiem WElfy osłabi. Jak dopakują piechote i bedzie tylko jedna ochrona to będzie dupa ;/ No chyba że wydadzą szybko nowego AB pod 8 ed.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
And Satan said 'That's what I was thinking'.
Ziemko pisze:No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
Co jak co, to scenariusze dały 40k kopa.kubon pisze:Mi też się nie podobją te potki o nowej edycji. Przecież to juz całkiem WElfy osłabi. Jak dopakują piechote i bedzie tylko jedna ochrona to będzie dupa ;/ No chyba że wydadzą szybko nowego AB pod 8 ed.
Poczekajcie do 8ed, pograjcie parę bitew, a nie od razu jęczcie jak stare baby.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Właśnie czekam i mówi tylko że te zmiany mi osobiście się nie pdobająHobbit pisze:Poczekajcie do 8ed, pograjcie parę bitew, a nie od razu jęczcie jak stare baby.
... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.
Mam do was pytanie dlaczego liczycie, że w 8 edycji wartości punktowe będą takie same, przecież co edycja to zawsze było inaczej. Gram od czwartej edycji i zapewniam, że najlepiej się czułem w 5ed pomimo tych tzw ograniczników tj wartości % podziału armii oraz np limitowi przedmiotów na bochatera - poza tym uważam że piechota jest solą ziemi to tam można spotkać największych bochaterów czyli zapowiadasię bardziej granie klimatyczne niż matematyczne i uważam że to jest dobre/lepsze?! Taka była 5edycja i zapewniam, że smoki były na stołach i to bardzo często choć nic nie wyglądalepiej niż szarża driad w cieniu strzal wystrzelonych z łuków leśnych elfów (które spiewają inaczej jak to powiedział bochater jednej z książek serii warhamera). I to powinno się liczyć + wojenny zaśpiew tancerzy wojny - przepis na dobrą zabawę. Co do uproszczenia zasad to myślę, że jest to jak najbardziej możliwe bo patrząc po reakcji młodego pokolenia (patrz mój syn, siostrzeniec i ich koledzy) oraz ogólne podejście młodzieży w angli to liczą na szybki wygrzew bez zbytniego liczenia
Elfy górą
Niestety muszę się zgodzić. Od 4ed. liczę, że GW w końcu zrobi coś porządnie (zmiany, które pomogą WFB) i chyba się nie doczekam.Ziemko pisze:No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
"Three things make the Empire great: faith, steel and gunpowder".
- Magnus the Pious
- Magnus the Pious
No, nie inaczej !!!Dymitr do Lohosta pisze:Wrocław nie jest częścią Śląska, który jest powszechnie rozumiany jako Górny Śląsk, geograficzny matole
zmień armie, a nie gadaj głupot jak nie ogarniaszkubon pisze:Mi też się nie podobją te potki o nowej edycji. Przecież to juz całkiem WElfy osłabi. Jak dopakują piechote i bedzie tylko jedna ochrona to będzie dupa ;/ No chyba że wydadzą szybko nowego AB pod 8 ed.
mi te zmiany całkowicie pasują
Zobaczymy cwaniaku jak będziech chciał ruszyc jakis klocek z + 10 do CR na wstępie
A armi nie będę mieniał bo lubie elfiaki z lasu
A armi nie będę mieniał bo lubie elfiaki z lasu
-
- Kretozord
Było Hord nie sprzedawaćZiemko pisze:No jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
Troszku nieregulaminowo za duża ta sygnaturka była, nie sądzisz? -- Tomash
To będzie super. Wreszcie chuja będą mogły abominacje, bloodthirstery czy enginy. Jak nie umiesz corową piechotą zająć objectiva, to przerzuć się na hordyNo jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jankiel pisze:To będzie super. Wreszcie chuja będą mogły abominacje, bloodthirstery czy enginy. Jak nie umiesz corową piechotą zająć objectiva, to przerzuć się na hordyNo jeszcze niech zrobia debilne scenariusze jak w w40k, ze zajmowane tokeny sa po 500 VP i wfb stanie sie juz totalnie gra z dupy... Wybaczcie pesyzmizm, ale nic co uslyszalem w plotkach odnosnie 8ed mi sie nie podoba.
Niekazdy ma zajebista corowa piechote
Ja ma tylko 2 cory do wyboru (swarmow nie licze) - zajebongo.
Kurka - MK II mnie sklonilo do tego wlasnie oraz to, ze ten system juz w Polsce dogorywa. Przynajmniej 70% odzyskalem co wlozylem (a mialem wszystkie modele do orborosu jakie wyszly, wiec jakbym teraz sprzedawal w plecy bym byl sporo)
Najwyzej w koncu odkurze moich Deamonhunterow