Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello
Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...
IMO poza nowym rydwanem HE i herosami z lustri gdzie naprawdę gw pokazało klasę, to naprawdę modele he nie mają za grosz pierdolniecia, widać że nie dawno co weszła na ich playlistę Lady Gaga.
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Moim zdaniem podstawowym problemem było to, że tak naprawde cała para poszła w herosów- osobiście uważam, że nowy smok czy box nobli- szczególnie noble konny są bardzo dobrymi figurkami, ale spokojnie można było oprzeć się na tych z Lustrii. W efekcie z normalnych oddziałów dostaliśmy tylko rydwan i SW (przy czym w 2 przypadku zupełnie niepotrzebnie bo starzy SW byli bardzo udani), co w porównaniu z innymi armiami wygląda raczej słabo.
dragon princi są cudowni, mi się ich figurki baaardzo podobają podobnie jak SW, ale oczywiście ci z VIed. WL przeciętny, mogą być, reszta dość slaba.
Nie mówię tutaj o herosach i rydwanach nowych bo są bardzo ladne, ale i tak o stokroć ladniejsi sa herosi metalowi. Jak widać, to zupelnie kwestia gustu
Nie mówię tutaj o herosach i rydwanach nowych bo są bardzo ladne, ale i tak o stokroć ladniejsi sa herosi metalowi. Jak widać, to zupelnie kwestia gustu
Natomiast moim skromnym zdaniem najsłabsze są figurki ER. Nie trawie poprostu tych modeli i do tej pory ich nie posiadam. Będę ich prawdopodobnie robił z GR od leśniaków.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"
I love this game...
- Brat_Kruger
- "Nie jestem powergamerem"
ER - są po prostu stare, jeszcze kiedyś mieli tarcze - a teraz te same figurki w kodeksie są bez tarcz.... to po prostu żal. jak będzie nowy kodeks - to na pewno ich zmienią .... na plastiki
na ellyrianów są iedalni glade raidersi z V ed. super figsy
ja tam mam 3x5 fasty
5x glade ridersi z 5 ed
5x konwersje koników elfich(oczywiscie bez bardinga) z nóżkami gr z VIed, torsem, wloczniami i glówkami spearelfów
5x gllade raidersi z VI ed z lukami
ja tam mam 3x5 fasty
5x glade ridersi z 5 ed
5x konwersje koników elfich(oczywiscie bez bardinga) z nóżkami gr z VIed, torsem, wloczniami i glówkami spearelfów
5x gllade raidersi z VI ed z lukami
Zupełnie niepotrzebnie, bo herosi z V edycji byli bardzo dobrzy. Nowi herosi są generalnie słabsi od starych. Nie ma ładniejszego maga, niż Alarielle, a starzy książęta na koniach wyglądają dużo lepiej od tych plastikowych potworków.że tak naprawde cała para poszła w herosów- osobiście uważam, że nowy smok czy box nobli- szczególnie noble konny są bardzo dobrymi figurkami
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
prawda. Allarielle i Teclis to świetni magowie w klimacie wfb. Obecne figurki moze i ladne ale nie mają tego czegoś.Jankiel pisze: Nie ma ładniejszego maga, niż Alarielle, a starzy książęta na koniach wyglądają dużo lepiej od tych plastikowych potworków.
Co do starych ksiażąt chyba poskupuje z allegro tak z 12 i zrobie z nich dragon princów (a może silverów jak 8 edycja ich wskrzesi)
ladne i ciekawe modele, w konwencji kliamtu wfb, nowe figsy tego nie mają, chociaż same z siebie są abrdzo ladne
- Bestialski_Brokuł
- Oszukista
Jak zawsze w takich przypadkach wszystko rozbija się o gusta- wśród starych magów Alarielle jest dla mnie jedynym jasnym punktem, a reszta w tym mój "ulubieniec" z gestem metalowca jest słaba, Tetrisa zaś nie lubię zarówno w starym i nowym wcieleniu. Wolę magów z Lustrii, a wszystkich (oprócz Alarielle ) biją na głowę magowie z Reapera.
- Master of reality
- Oszukista
Bestialski_Brokuł pisze:a reszta w tym mój "ulubieniec" z gestem metalowca
Haha ten jest dobry, też go lubie
A z tych GW to jeszcze lubię tą czarodziejkę na kuli z żywiolakami. Reszta jest średnia.
I sold my soul for rock'n roll
ta...? nie wiem czy myślimy o tym samym modelu, ale to jest chyba on... taki mag na słupie ognia z feniksem na podstawce? chodzi o ten model http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1130325 ? wydaje mi się że to facet ;D
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.
Ice-T pisze:o ile się nie mylę, a znam doskonale modele HE to występują tylko 3 rodzaje kobiet w armi HE made by GW Alarielle, Maiden Guards, i magiczka na kuli z Lustrii.
Reszta to faceci.
Była jeszcze magini na unicornie w 4 edycji.
A wracajac do modeli to wg mnie z 6-7 edycji niezłe modele mają:
Metalowe figurki bohaterów i magów
Dragon Princesi
Shadow Woriorsi z 6 edycji (nie rozumiem po cholerę zmieniali modele, mogli wydać np nowych swordmasterów)
Phenix Guardzi (chyba najładniejsze figurki z 6 i 7 edycji)
Metalowe Bolt Throwery z 6 ed
Jak się komus nie podobaja spermeni to są bardzo ładne figurki Lothern Sea guardów metalowych wydane na przełomie 5 i 6 edycji, czasami spotykane na allegro, i metalowi łucznicy z 5 edycji
Resztę przydało by się zmienić. Tylko pewnie i tak bedę wolał stare model, bo choć brzydsze to są przynajmniej z metalu.
A wracajac jak odbije się edycja na HE to wydaję się że HE stracą jeżeli plotki się potwierdzą. Oczywiście wystarczy zmiana jednej zasady, aby było inaczej. Np jak by okazało się że rozbudowali specjalne zasady dla broni, i np włucznia działa jak pika A podobno maja cos zmienić w zasadach włuczni i halabard. Tak że na razie nie ma co biadolić
- Master of reality
- Oszukista
A ja tam lubię Swordmasterów, Zwlaszcza jak stoją w dużym klocku Wyglądają wtedy tak elitarnie.turalyon pisze:(nie rozumiem po cholerę zmieniali modele, mogli wydać np nowych swordmasterów)
Haha udało mi się ostatnio kupić 10 i są zajebardzofajnituralyon pisze:Jak się komus nie podobaja spermeni to są bardzo ładne figurki Lothern Sea guardów metalowych wydane na przełomie 5 i 6 edycji, czasami spotykane na allegro, i metalowi łucznicy z 5 edycji
I sold my soul for rock'n roll
wrzuc fotki tych figurek do galerii he bo szukam alternatywy a nie znam tych modeli - ups juz tam są a ja nie sprawdzilem ale coby nie bylo ze offtop to dodam że mam pewne obawy iz nadchodzące zmiany nie do końca będa zmianami na lepsze.Master of reality pisze: Haha udało mi się ostatnio kupić 10 i są zajebardzofajni
wrzuc fotki tych figurek do galerii he bo szukam alternatywy a nie znam tych modeliquote]Mortipher pisze:Master of reality pisze: Haha udało mi się ostatnio kupić 10 i są zajebardzofajni
Tu są zdjęcia:
http://coolminiornot.com/pics/img3d1e33c6df4dd.jpg
http://coolminiornot.com/pics/pics8/img ... 9186b3.jpg
Wg mnie jedne z ładniejszych figórek HE. Niestety były wydane w krótkiej serii wieć ciezko je dostać