Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

High Elves

Moderatorzy: Albo_Albo, Asassello

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Re: Jak odbije się na nas VIIIed. / Nowe modele HE...

Post autor: Ice-T »

IMO poza nowym rydwanem HE i herosami z lustri gdzie naprawdę gw pokazało klasę, to naprawdę modele he nie mają za grosz pierdolniecia, widać że nie dawno co weszła na ich playlistę Lady Gaga.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Moim zdaniem podstawowym problemem było to, że tak naprawde cała para poszła w herosów- osobiście uważam, że nowy smok czy box nobli- szczególnie noble konny są bardzo dobrymi figurkami, ale spokojnie można było oprzeć się na tych z Lustrii. W efekcie z normalnych oddziałów dostaliśmy tylko rydwan i SW (przy czym w 2 przypadku zupełnie niepotrzebnie bo starzy SW byli bardzo udani), co w porównaniu z innymi armiami wygląda raczej słabo.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

dragon princi są cudowni, mi się ich figurki baaardzo podobają podobnie jak SW, ale oczywiście ci z VIed. WL przeciętny, mogą być, reszta dość slaba.
Nie mówię tutaj o herosach i rydwanach nowych bo są bardzo ladne, ale i tak o stokroć ladniejsi sa herosi metalowi. Jak widać, to zupelnie kwestia gustu :)
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
Ukalez
Falubaz

Post autor: Ukalez »

Natomiast moim skromnym zdaniem najsłabsze są figurki ER. Nie trawie poprostu tych modeli i do tej pory ich nie posiadam. Będę ich prawdopodobnie robił z GR od leśniaków.
Mieli do wyboru wojnę, lub hańbę, wybrali hańbę, a wojnę będą mieli także.

Shino: "Rb strona67 jakbys szukal zrodla"
Żaba: "raczej 65 jeśli już"

I love this game... :D

Awatar użytkownika
Brat_Kruger
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Brat_Kruger »

ER - są po prostu stare, jeszcze kiedyś mieli tarcze - a teraz te same figurki w kodeksie są bez tarcz.... to po prostu żal. jak będzie nowy kodeks - to na pewno ich zmienią .... na plastiki

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

na ellyrianów są iedalni glade raidersi z V ed. super figsy :)

ja tam mam 3x5 fasty

5x glade ridersi z 5 ed
5x konwersje koników elfich(oczywiscie bez bardinga) z nóżkami gr z VIed, torsem, wloczniami i glówkami spearelfów
5x gllade raidersi z VI ed z lukami :)
F.N.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

że tak naprawde cała para poszła w herosów- osobiście uważam, że nowy smok czy box nobli- szczególnie noble konny są bardzo dobrymi figurkami
Zupełnie niepotrzebnie, bo herosi z V edycji byli bardzo dobrzy. Nowi herosi są generalnie słabsi od starych. Nie ma ładniejszego maga, niż Alarielle, a starzy książęta na koniach wyglądają dużo lepiej od tych plastikowych potworków.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Jankiel pisze: Nie ma ładniejszego maga, niż Alarielle, a starzy książęta na koniach wyglądają dużo lepiej od tych plastikowych potworków.
prawda. Allarielle i Teclis to świetni magowie w klimacie wfb. Obecne figurki moze i ladne ale nie mają tego czegoś.

Co do starych ksiażąt chyba poskupuje z allegro tak z 12 i zrobie z nich dragon princów (a może silverów jak 8 edycja ich wskrzesi) :D
ladne i ciekawe modele, w konwencji kliamtu wfb, nowe figsy tego nie mają, chociaż same z siebie są abrdzo ladne :)
F.N.

Awatar użytkownika
Bestialski_Brokuł
Oszukista

Post autor: Bestialski_Brokuł »

Jak zawsze w takich przypadkach wszystko rozbija się o gusta- wśród starych magów Alarielle jest dla mnie jedynym jasnym punktem, a reszta w tym mój "ulubieniec" z gestem metalowca :wink: jest słaba, Tetrisa zaś nie lubię zarówno w starym i nowym wcieleniu. Wolę magów z Lustrii, a wszystkich (oprócz Alarielle :wink: ) biją na głowę magowie z Reapera.

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

Bestialski_Brokuł pisze:a reszta w tym mój "ulubieniec" z gestem metalowca
:lol2:
Haha ten jest dobry, też go lubie :D
A z tych GW to jeszcze lubię tą czarodziejkę na kuli z żywiolakami. Reszta jest średnia.
I sold my soul for rock'n roll

noggin
Chuck Norris

Post autor: noggin »

Jak już tak mówicie o tych wzorach - macie może jakąś stronkę gdzie można prześledzić wzory figurek z różnych edycji? Bo tak czytam co piszecie o starych wzorach i niestety nie znam ich kompletnie.

Relosu
Kretozord

Post autor: Relosu »

Master of reality pisze:
Bestialski_Brokuł pisze: A z tych GW to jeszcze lubię tą czarodziejkę na kuli z żywiolakami. Reszta jest średnia.
dokladnie sam mam ta czarodziejke i jest swietna.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

ta na płomieniu z feniksem też świetna, jak się pozbyć feniksa :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

ta...? nie wiem czy myślimy o tym samym modelu, ale to jest chyba on... taki mag na słupie ognia z feniksem na podstawce? chodzi o ten model http://www.games-workshop.com/gws/catal ... rod1130325 ? wydaje mi się że to facet ;D
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Awatar użytkownika
Ice-T
Kretozord

Post autor: Ice-T »

o ile się nie mylę, a znam doskonale modele HE to występują tylko 3 rodzaje kobiet w armi HE made by GW Alarielle, Maiden Guards, i magiczka na kuli z Lustrii.

Reszta to faceci.

Awatar użytkownika
Havelock
Kradziej

Post autor: Havelock »

u mnie robi za mało urodziwą czarodziejkę ;) wiadomo że u HE to kwestia dyskusyjna :)
Ludvik pisze:Wystawianie np. Black Knightów jako Blood Knightów uważam za osobistą obrazę

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Ice-T pisze:o ile się nie mylę, a znam doskonale modele HE to występują tylko 3 rodzaje kobiet w armi HE made by GW Alarielle, Maiden Guards, i magiczka na kuli z Lustrii.

Reszta to faceci.

Była jeszcze magini na unicornie w 4 edycji.

A wracajac do modeli to wg mnie z 6-7 edycji niezłe modele mają:
Metalowe figurki bohaterów i magów
Dragon Princesi
Shadow Woriorsi z 6 edycji (nie rozumiem po cholerę zmieniali modele, mogli wydać np nowych swordmasterów)
Phenix Guardzi (chyba najładniejsze figurki z 6 i 7 edycji)
Metalowe Bolt Throwery z 6 ed

Jak się komus nie podobaja spermeni to są bardzo ładne figurki Lothern Sea guardów metalowych wydane na przełomie 5 i 6 edycji, czasami spotykane na allegro, i metalowi łucznicy z 5 edycji

Resztę przydało by się zmienić. Tylko pewnie i tak bedę wolał stare model, bo choć brzydsze to są przynajmniej z metalu.

A wracajac jak odbije się edycja na HE to wydaję się że HE stracą jeżeli plotki się potwierdzą. Oczywiście wystarczy zmiana jednej zasady, aby było inaczej. Np jak by okazało się że rozbudowali specjalne zasady dla broni, i np włucznia działa jak pika :) A podobno maja cos zmienić w zasadach włuczni i halabard. Tak że na razie nie ma co biadolić

Awatar użytkownika
Master of reality
Oszukista

Post autor: Master of reality »

turalyon pisze:(nie rozumiem po cholerę zmieniali modele, mogli wydać np nowych swordmasterów)
A ja tam lubię Swordmasterów, Zwlaszcza jak stoją w dużym klocku Wyglądają wtedy tak elitarnie. :wink:
turalyon pisze:Jak się komus nie podobaja spermeni to są bardzo ładne figurki Lothern Sea guardów metalowych wydane na przełomie 5 i 6 edycji, czasami spotykane na allegro, i metalowi łucznicy z 5 edycji
Haha udało mi się ostatnio kupić 10 i są zajebardzofajni :mrgreen:
I sold my soul for rock'n roll

Awatar użytkownika
Mortipher
"Nie po to jadę"

Post autor: Mortipher »

Master of reality pisze: Haha udało mi się ostatnio kupić 10 i są zajebardzofajni :mrgreen:
wrzuc fotki tych figurek do galerii he bo szukam alternatywy a nie znam tych modeli - ups juz tam są a ja nie sprawdzilem ale coby nie bylo ze offtop to dodam że mam pewne obawy iz nadchodzące zmiany nie do końca będa zmianami na lepsze.

turalyon
Mudżahedin

Post autor: turalyon »

Mortipher pisze:
Master of reality pisze: Haha udało mi się ostatnio kupić 10 i są zajebardzofajni :mrgreen:
wrzuc fotki tych figurek do galerii he bo szukam alternatywy a nie znam tych modeliquote]

Tu są zdjęcia:

http://coolminiornot.com/pics/img3d1e33c6df4dd.jpg
http://coolminiornot.com/pics/pics8/img ... 9186b3.jpg

Wg mnie jedne z ładniejszych figórek HE. Niestety były wydane w krótkiej serii wieć ciezko je dostać

ODPOWIEDZ