Mass Effect

Moderator: Zaklinacz Kostek

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Mass Effect

Post autor: swieta_barbara »

Kolejna gierka z kuzni BioWare. Gralo mi sie mega, wczoraj skonczylem soldierem, w weekend biore sie za ME2.
Duza latwosc walk, ale to przez to, ze tak nisko ja ustawilem - w ME2 pocisne na hardzie.

Dynamika walki zajebista, Dragon Age wysiada. Fabula tez niczego sobie, choc bylo pare rzeczy, ktore mnie wkurzaly (zwlaszcza inventory i mapka na glownym ekranie - bez zarysu korytarza).

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

Zgadza sie, fajna gierka - nie mialem okzaji jeszcze grac w dwojke- ale jak popawili ekwipunek, ktory imho najbardziej kulał, to bedzie zajebiscie. No i przyklejanie sie plecami do przeszkód tez mnie czasem strasznie wkurzało.

Awatar użytkownika
Pokutnik
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Pokutnik »

ME i ME2 przeszedłem na najwyższym i grało się mega.W ME przyklejanie bardzo wkurzało np.uciekasz przed gethami i nagle przyklejasz się do ściany 1 kula i po tobie.A co do ekwipunku zależy jak byś chciał żeby wyglądało,według mnie w 2 jest lepszy.Jedyny minus 2 to Polski dubbing...
Ku*** trudno znaleźć oryginalny podpis...

Awatar użytkownika
Bania
Falubaz
Kontakt:

Post autor: Bania »

A mnie od serii odstraszyl wlasnie system walki, tak jak w Dragon Ageu mozna mowic o mini taktyce w trakcie walki tak tutaj pseudo fpp zabija caly fun, chowasz wychylasz, strzelasz idziesz dalej, a zrobione jest to gorzej niz w typowych fpp. Po prostu nie ludzie mieszania gatunkow.
Obrazek

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

ME 2 to bardzo udana epicka space opera, choć Dragon Age wyraźnie lepszy - klimat fantasy jest jednak the best 8) niestety w sterowaniu widać że to gra pod konsole :( no i przyklejanie do przeszkód dalej jest a do Gears of war to jej mimo wszystko baaardzo daleko. Ale ponieważ gramy w nią bo jest dobrym RPG a nie kiepskim FPS-em :wink: to ogólnie jest nieźle, mało tego - jest dużo lepiej niż w 1 a ta nie była zła :mrgreen:

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

fabula w ME mnie rozwalila na tyle, ze aktualnie gram trzeci raz (na najwyzszym poziomie trudnosci - roznica jest masakryczna) tym razem jako ten zly. jak gralem pierwszy raz to story line tak mnie wciagnelo, ze dwie nocki z rzedu niespalem tylko siedzialem przed kompem ;)
infiltratorem sie gra przyjemnie - zawsze lubilem sciagac przeciwnikow ze snajperki; soldier - to taki easy mode, problemy mialem tylko na poczatku gry; vanguard - ta klasa gram obecnie, specjalnie najciezsza klase zostawilem sobie na najwyzszy poziom trudnosci :) jest trudno ale fajnie sie gra.
oczywiscie gierka ma pare niedociagniec - jak wspominane wczesniej przyklejanie sie do przeszkod, czy upgrade'y do broni ale mozna na to przymknac oko.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Rince
Ciśnieniowiec

Post autor: Rince »

Kacy, Wasenty dzis zaczal grac :)
Obrazek
Z życia europejskiego battlowca: "im going to play on UB cause we have a bomb in school, so unexpectedly some free time".

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

W sobote zaczalem ME2 i jest mega. W ogole snajperka to bron zupelnie inna niz w ME - rzadzi. Shepard dalej jest chujkiem i uwielbiam go za to, ekwipunek troche latwiej potraktowany, ciekawe sa tez motywy deszyfrowania. Fajne nowe rasy i klajmat, klajmat!

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Deszyfrowanie sprawia na poczatku sporo frajdy ale monotonnia pozniej nudzi. Mi sie podobaja prawie wszystkie zmiany z wyjatkiem tych "naboi"(pochłaniaczy ciepła).Poprzednie rozwiązanie było fajniejsze imho.
Obrazek

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Bylo giete IMO.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

niestety amunicji/pojemności magazynka jest w 2 za mało... tu dali ciała :(

pozdro,
Ż.

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

To są pochlaniacze ciepła żabson :P Zależy na jakim poziomie grasz. Mi tak na styk starczało,często mocami nadrabiałem.
Obrazek

Awatar użytkownika
Pokutnik

Z pochłaniaczami ciepła na najwyższym różne rzeczy są raz zużyłem całą amunicję na pretoriana(czy jak to coś się zwało)

Awatar użytkownika
Morsereg
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Morsereg »

tylko tak gwoli przypomnienia, jeszcze nie wszyscy grali w dwojke (np. ja :P ) wiec prosze bez spoilerow ;)
zreszta do jedynki tez bez spoilerow bo inni mogli by chciec zagrac ;)

--- edit ---
nie nie, chodzilo mi o to, ze temat sie powoli zliza w ta strone ;) nikt (chyba) jeszcze nic nie powiedzial.
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2010, o 18:48 przez Morsereg, łącznie zmieniany 1 raz.
DragoMir pisze:
Vallarr pisze:Dopiero zobaczylem date pierwszego posta. Nekromancja krasi to zboczenie :evil:
Jaka kurna nekromancja? Krasie nie używają magii ogarze! To nie Dragon age!

Awatar użytkownika
Pokutnik

wiesz myślę że nie kapniesz się co to jest :D Ale na najwyższym poziomie nawet z zwykłych przeciwnikiem jest kłopot(np.diablo,strategie itd.)

Awatar użytkownika
SoplicA
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: SoplicA »

A ja ME przeszedłem inżynierem i żołnierzem, gra ma tak zawalistą fabule ze się mało na końcu nie poplakałem.

Dawno też tak dobrze sie nie bawilem na singlu(bo niestety teraz gram głównie w MMORPG). A co do wkurzających rzeczy ,to nie ekwipunek nie mapa ale jazda MAKO ,momentami szału dostawałem. :twisted:
Myślisz że jesteś niezłym zawodnikiem mylisz się---> http://patrz.pl/filmy/koszykarskie-triki-xxxx

Myślisz że że wszystko wiesz o kościach, mylisz się---> http://patrz.pl/filmy/niesamowite-triki-z-koscmi-do-gry

Brak komorki tylko priv na BP

Awatar użytkownika
Przemcio
Postownik Niepospolity

Post autor: Przemcio »

Koniec ME 2 jest wedłóg mnie zajebiście klimatyczny i stanowi super wprowadzenie do części trzeciej...
We Bust in, Fight Through the Carnage, let the BOOMSTIK do the Talking...

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Dobry bug wczoraj odkrylem. Jak sie juz zdobedzie snajperke co ma 12 kul, to mozna spamowac strzal zamiast trzymac klawisz/czekac na dobre klikniecie, zwlaszcza mordercze w polaczeniu z adrenalina. Wystarczy namierzyc, 3-4 szybkie klikniecia i do piachu.
Chociaz z giwer so far to i tak najbardziej zlowrogi jest collectors beam... Masakra co on robi z przeciwnika.

W ogole to podoba mi sie, ze w ME2 nie ma az tyle broni co w ME1 - za to roznice sa wyrazne miedzy poszczegolnymi rodzajami spluw. Mam nadzieje, ze jeszcze duzo przede mna, bo gierka jest kozaczna.

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

typa co w 1 i 2 wymyślił "MINI GIERKI" - to K... powinni przez wieczność smażyć w oleju, najlepiej kazać przy tym bez końca w nie grać... jak sobie pomyśle że dziś znów mam do przeskanowania X planet to mnie ch... strzela :?
a i jest to pierwsza gra w której autentycznie żałuje że nie gram złym bohaterem....
mało amunicji - muszę się k... ukrywać i czekać aż R&F dokończą robotę :shock:
tylko zajebisty świat i fabuła ratują tę gierkę... grrrrrrrrrrr :evil:
to są efekty robienia gier na konsole i PC :(

żółw,
Ż.

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Tetryczejesz Zabson. Wczoraj skonczylem i bylo mi z tego powodu naprawde przykro - mialem nadzieje, ze nie skoncze nigdy. Amunicji na 3 poziomie nie brakowalo mi nigdy, ale uzywalem duzo mocy.

Skanowanie planet jest faktycznie slabe, za bardzo uproszczony jest tez inventory, ale moim zdaniem sa to jedyne zle strony tej gry.

Gralem przez caly czas renegatem i dla mnie jest to gra na poziomie warcrafta 3 i fallouta 2, czyli najlepsza na swiecie.

ODPOWIEDZ