Jak rozpuścić klej?
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Jak rozpuścić klej?
Witam
Chciałbym pegazom odczepić skrzydła. Niestety przyjleiłem je az za dobrze
Jak to moge rozpuscic? Klejone były cyjanoakrylem.
pzdr!
Chciałbym pegazom odczepić skrzydła. Niestety przyjleiłem je az za dobrze
Jak to moge rozpuscic? Klejone były cyjanoakrylem.
pzdr!
Kupię bretońskie modele z 5tej edycji:
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
Metalowi quesci,
French Games Day Knight 'L'Hermite De Malemont' !! ,
4ed rycerze na piechotę.
Snot Fanpage <<--- , klikać!
wrzątek, tylko nie przesadź i nie pozwól by plastik dotknął gorącego dna naczynia bo może lekko acz ohydnie się wygiąć i np. koń będzie miał połowy twarzy płaską i zdeformowaną
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii
wrzuć cały model do DOT4, farba i wszystkie plastikowe części porozchodzą się.
istnieje prawdopodobieństwo że te skrzydła będzie trzeba chirurgicznie odczepić bo cyjanoakryl rozpuszcza plastik przez co wiązanie jest mocniejsze
istnieje prawdopodobieństwo że te skrzydła będzie trzeba chirurgicznie odczepić bo cyjanoakryl rozpuszcza plastik przez co wiązanie jest mocniejsze
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Raczej odradzam.likaon pisze:wrzątek, tylko nie przesadź i nie pozwól by plastik dotknął gorącego dna naczynia bo może lekko acz ohydnie się wygiąć i np. koń będzie miał połowy twarzy płaską i zdeformowaną
Aceton rozpuszcza również plastikaceton dobrze rozpuszcza cyjanoakryl, nie wiem jak z plastikiem (możliwe, że też go rozpuszcza ;p )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
Wydaje mi sie że DOT4 tutaj nie pomoże , ten specyfik raczej nie radzi sobie z cyjanoakrylem , wrzątek też odradzam - według mnie jedyny sensowny sposób to "miętoszenie" / "wyrywanie" skrzydeł.RAFIX pisze:wrzuć cały model do DOT4, farba i wszystkie plastikowe części porozchodzą się.
Sprawa nie jest taka prosta ale trzymam kciuki , miejmy nadzieje że Ci sie uda.