skaven spell of ruin, wchodzi na 7+ powoduje że latające jednostki nie mogą latać tylko łażą z bazowym ruchem, i strzelanie dostaje karę -1 do hita + normalnie pozostałe modyfikatory np. za daleki zasięg. Czar nie działa na skaveny.jamakot pisze:Ej co to ten Howling Warpgale?
mam Pl ab
Początkujący generał
Moderator: Hoax
Re: Początkujący generał
- Infernal Puppet
- Masakrator
Z 1. Długousi mają co prawda zasade pozwalajacą im bić z jednego szeregu wiecej niż normalnie ale tak jak włócznie działa ona tylko w walce od frontu.Czy elfy mogą korzystać z włóczni i walą z 3 rządków, czy bije tylko jeden?
Ach te uroki bycia ciągle głodnym .Mad Mike pisze:To nie wypali. Zanim wjedzie, to sytuacja ulegnie odwróceniu i tort będzie w środku Cezarakwaku pisze:nawet gdyby miał tam wjechać tort z Cezarym w środku.
-
- Powergamer Rozpiskowy
Jestem nowy zaczynam grać zdecydowałem się na szczurki i jak nimi się gra i co kupić.
-
- Powergamer Rozpiskowy
a co jest lepsze na elfy wysokie lizaki wood elfy.
-
- Powergamer Rozpiskowy
no ja dopiero zaczynam wiem o co chodzi ale nie wiem jak nimi się gra i wogule nie znam taktyki w tym jestem niewiedzący nic.
www.marnadrukarnia.com - druki 3D i turnieje.
Temat przeglądałem jakby co, jakieś 10 stron wstecz, podobnego pytania nie znalazłem.
Zastanawiam się nad rozpoczęciem zbierania m.in. skavenów właśnie. Tyle że wyczytałem, że za parę miechów pojawić się ma nowy AB. I tu pojawia się pytanie - czy opłaca się kupować jeszcze tą edycję podręcznika i figurki pod nią, czy tyle może się zmienić, że lepiej zaczekać? Podejrzewam, że takie clanraty zawsze się przydadzą, ale cała reszta?
Zastanawiam się nad rozpoczęciem zbierania m.in. skavenów właśnie. Tyle że wyczytałem, że za parę miechów pojawić się ma nowy AB. I tu pojawia się pytanie - czy opłaca się kupować jeszcze tą edycję podręcznika i figurki pod nią, czy tyle może się zmienić, że lepiej zaczekać? Podejrzewam, że takie clanraty zawsze się przydadzą, ale cała reszta?
Podręcznik do Skavenów dopiero, co wyszedł, więc raczej nie pojawi się kolejny ich kodeks. Za to pojawia niebawem 8 ed RB (księgi zasad głównych) i ona może trochę zamieszać. Tak czy owak myślę, że nigdy nie zaszkodzi kupić clanratów/slavów, kilku bohaterów i jeszcze paru podstawowych jednostek. W koncu jest to chyba najdroższa armia (niestety hordowość kosztuje) i zanim skompletujesz wszystko, co akurat jest potrzebne właściwie zawsze, może zejść trochę czasu.
Aaa, dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu. Niestety martwi mnie trochę to, że z tego co czytałem, mało kto wystawia teraz Eshiny, bo są mało opłacalne. Jest jakaś nadzieja, że to się zmieni? Kiepsko by było, gdyby wystawianie oddziałów gutter runnerów miało sens tylko pod względem klimatu...
I, jak rozumiem, w tych "podstawowych jenostkach" są też plague monki?
I, jak rozumiem, w tych "podstawowych jenostkach" są też plague monki?
Ja tam Guttersów lubie i ich wystawiam. Chociaż w ostatniej bitwie jaką grałem robiły jedynie za "namieszajki" i zbytnio się nie sprawdziły. Jeden z oddziałów Guttersów zaraz po tym jak wyszedł na tyłach wroga został zmieciony przez moje kółko goniące rydwan. Tradycyjnie już rzuciłem 6 na impacty we własny oddział, ot takie przyzwyczajenie z goblińskich fanatyków
Wystawianie Plague Monków zależy od Twojej koncepcji gry.
Wystawianie Plague Monków zależy od Twojej koncepcji gry.
Ehsinowcy nie są tacy źli. Problemem jest to, że zwykle brakuje na nich punktów. Niemniej taka 15 night runnerów czy 5 gutterów daje radę.
O największy z wielkich! Co będziemy robić w tej edycji? To samo co w każdej głupcze... Opanowywać świat!
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
Opolski klub gier bitewnych "WarAcademy"
ja praktycznie zawsze wystawiam jedenastkę night runnerów, nie takie drogie, a w miarę szybkie, przeciwnicy jakoś często koncentrują się na nich wędrujących w stronę strzelców.
kanister pisze:Fajnie jest cytować siebie.
jawora pisze:Ja tam w lidze online nie startuję, bo za daleko od mojego miasta.