Wielka Inkwizycja Master 24-25.04.2010
Re: Wielka Inkwizycja Master 24-25.04.2010
Szybko żeś się za to zabrał
Moja rozpa też poszła.
Moja rozpa też poszła.
W ramach tradycyjnego masterowego spamu stwierdzam, że niektóre stoły są słabo rozkminione i preferują gejowe armie!
Na drugim stole nie da się dojechać lancami do przeciwnika, 6 stół i strona z laskami jest imba i jest tam ciasno jak w d...
Ogólnie daliście za dużo terenów. Jeśli przyjmiemy, że na stole 72x48 mamy 6-7 terenów to na 96x48 powinno być 9-10.
Tymczasem na drugiem, trzecim, czwartym i szóstym jest 12 a na reszcie 11.
Tyle ode mnie
Na drugim stole nie da się dojechać lancami do przeciwnika, 6 stół i strona z laskami jest imba i jest tam ciasno jak w d...
Ogólnie daliście za dużo terenów. Jeśli przyjmiemy, że na stole 72x48 mamy 6-7 terenów to na 96x48 powinno być 9-10.
Tyle ode mnie
w teoryhammerze tak - ale w prawdziwym bretońskie lance nigdzie nie jadą bo Dębek gra defensywną bretą (zresztą bardzo słusznie bo sam tak u schyłku kariery grałem).
liczbę terenów wydatnie zawyżają murki.
natomiast jeśli okazało by się że ze względu na nietypowe rozmiary terenów niektóre stoły są "nieprzejezdne" to na miejscu dokonam korekty sędziowskiej, jakkolwiek taka sytuacja nie powinna mieć miejsca ponieważ tak ustawione stoły były wielokrotnie testowane w praktyce.
oczywiście bardzo cenimy każdy feedback - ten turniej jest dla Was gracze
pozdro,
Ż.
liczbę terenów wydatnie zawyżają murki.
natomiast jeśli okazało by się że ze względu na nietypowe rozmiary terenów niektóre stoły są "nieprzejezdne" to na miejscu dokonam korekty sędziowskiej, jakkolwiek taka sytuacja nie powinna mieć miejsca ponieważ tak ustawione stoły były wielokrotnie testowane w praktyce.
oczywiście bardzo cenimy każdy feedback - ten turniej jest dla Was gracze
pozdro,
Ż.
- morgan10005
- Falubaz
Fisch pisze:W ramach tradycyjnego masterowego spamu stwierdzam, że niektóre stoły są słabo rozkminione i preferują gejowe armie!
Tyle ode mnie
1. Proporcje wielkości terenów z mapek nijak mają się do wielkości makiet- tereny na mapkach (szczególnie gorki i laski) mają jakieś 16" szerokości (6 wchodzi na szerokość 96")
2. Terenów jest 9-10 na stole + 2-3 płotki. Płotków nie liczyliśmy jako teren
3. Ustawienie terenu na mapce może trochę odbiegać od tego co ma przedstawiać- proponuje jeszcze raz przejrzeć z zwracaniem szczególnej uwagi na odległości
4. Ustawienie terenów jako całość się liczy a nie np same górki lub lasy
I tak jak już było napisane:
Co prawda 10 piechoty w rzędzie lub jakaś lanca z 15 modelami może mieć problem w pewnych miejscachnatomiast jeśli okazało by się że ze względu na nietypowe rozmiary terenów niektóre stoły są "nieprzejezdne" to na miejscu dokonam korekty sędziowskiej, jakkolwiek taka sytuacja nie powinna mieć miejsca ponieważ tak ustawione stoły były wielokrotnie testowane w praktyce.
Z mojej perspektywy to właśnie te murki obok zaoranych pól są wyjątkowo chamskimi i niewygodnymi terenami;]Żaba pisze:liczbę terenów wydatnie zawyżają murki.
Naściubliście naprawdę tymi terenami. Smoki rzeczywiście się bardzo opłacają.
Pozdrawiam i do zobaczenia w sobotę!
- morgan10005
- Falubaz
W ramach tradycyjnego masterowego spamu:
Fisch pisze:W ramach tradycyjnego masterowego spamu stwierdzam, że niektóre stoły są słabo rozkminione i preferują gejowe armie!
dobrze Ci idzieFisch pisze:Naściubliście naprawdę tymi terenami. Smoki rzeczywiście się bardzo opłacają.
- morgan10005
- Falubaz
a to sorry myślałem że gejowe to samo strzelanie i skirmisz bez LT
- 4 karabiny
- Beast from the East
Kto mnie przygarnie w piątek koło południa ?
Oj tam, oj tam
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Abandoned
- 4 karabiny
- Beast from the East
No nie wiem ja tak gram na 5 klockach do walki zero gejowiznyŻaba pisze: w sumie nie ma to jak nie gejowe VC czy DOCH
Nawet nad wywaleniem batów się zastanawiam. W obecnej dobie zbyt łatwe punkty dla przeciwnika na turach w Wawie. Zresztą Żaba, bez jaj vucetów gejowych to chyba nie ma. Przynajmniej ja takich nie widziałem.
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
A jak tam z sobotnią imprezą, jest , nie ma
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
ja mam pytanie apropo magii.
skoro jest ograniczenie magii do 12 kostek na jedną armię to czy do tych kostek automatycznie 2 kostki bazowe się do tego liczą.
bo powiedzmy mam 12 kostek w wampirach a 2 kości z ziemi są automatycznie dla drugiej armii
skoro jest ograniczenie magii do 12 kostek na jedną armię to czy do tych kostek automatycznie 2 kostki bazowe się do tego liczą.
bo powiedzmy mam 12 kostek w wampirach a 2 kości z ziemi są automatycznie dla drugiej armii
Arbiter Elegancji pisze:A jak tam z sobotnią imprezą, jest , nie ma
Generalnie nikt do mnie nie pisał w tej sprawie, ale prawdopodobnie zajme sie tym w trakcie 2. bitwy.
Jak zbiore odpowiednio dużo osób to śmigne na Pola Mokotowskie coś zarezerwować
Paszek... nie inaczej.
Poprawić proszę.
Poprawić proszę.
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
Abandoned
Abandoned