Idź i szerz spam
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Mod zaingeruje, jeżeli offtop będzie rażący lub ktoś przegnie pałę. Nie zamierzam z każdym pojedynczym przypadkiem lecieć do śmietnika. Jak przegniecie będziemy ciąć, póki co bawcie się dobrze.dyskusja ciekawa i warta kontynuowania, ale czuję już na karku oddech moda...
- New empire cavalry already in production, the horses are like the chaos ones (perhaps will be different boxes for each type of knights)
- In July 6, will be in the GW website all the pdf files for the armies and the updates. (Spain only)
- The rulebook it’s a hardback 526 pages full colour one. There will be a chapter for all the questions and doubts, where all the game situations are explained, the rules, etc.
- The rulebook will cost 50 €.
- Terrain pieces now can affect effectively the units, giving them bonus or dangers. For example when a unit try to get into a forest, you have to roll dice… because the fantasy world may has devoured your unit in the forest… the hills are like a random force generators, all Skaven within 4 inches from a hill will have fire attacks.
- GW will do some tournaments in each country, and they are considering to do an oficial tournament for all Europe.
- Units can fire in 2 ranks.
- The CC are Always resolved by initiative.
- Double bonus for bigger units. As an example: “Now a 5 chaos knights unit will bounce off against a horde.
- Percentage: 25% for carácter, 40-50% for core units. The previous limitations are gone. (That’s: You can choose all the units you want while you keep the percentage limit)
- The miscasting can affect the unit where was the wizard, for example, al the unit can be destroyed.
las pożera dokładnie 2d6 modeli...Virgo pisze:- For example when a unit try to get into a forest, you have to roll dice… because the fantasy world may has devoured your unit in the forest…
i giną wszystkie unity w promieniu 2d6 caliVirgo pisze:- The miscasting can affect the unit where was the wizard, for example, al the unit can be destroyed.
że co ??the hills are like a random force generators, all Skaven within 4 inches from a hill will have fire attacks.
No co Ty. To stagnacja. Jak wyjdzie babol, sprzedaje WFB i kupuje 40K.Kołata pisze:Natomiast jeśli się okaże, że nowe zasady są totalnie do dupy, to się zrobi alternatywne zasady w naszym środowisku i tyle.
Dlatego nie pisze o swoim podejsciu, tylko o podejsciu GW. Nie zrozumiales mnie. GW moze miec w dupie potrzeby graczy turniejowych, ale dla wlasnego dobra powinno pamietac, ze jest to duza rzesza klientów ktora jest wazna nie o tyle, ze moze kupic nowe modele, ale dlatego, ze moze sprzedac swoje stare modele, ktorych ma w ch... A wysyp modeli na aukcjach sprawi, ze ceny tych modeli beda takie, jak modeli z BFSP i nikt przez dlugi czas kasy GW nie zasili. Jarzysz, cwaniaku?swieta_barbara pisze:bless, Ty sie naprawde z choinki urwales. GW nie ma pojecia jak podchodzisz do tej gry. Ja, gdy chcialbym sprzedac mnustfo figurkuf, to nie nastawialbym sie na walkerskie srodowisko turniejowe, ktore juz ma morze pacyn, tylko na dzieciaki, ktore lubia przezywac ekscytujace momenty siarajac 2 kostkami na zasieg szarzy. Poza tym najlepszy produkt to nie VC ani Demony, tylko Space Marines.
Zawsze można olać nową edycję i grać na 7swieta_barbara pisze:No co Ty. To stagnacja. Jak wyjdzie babol, sprzedaje WFB i kupuje 40K.Kołata pisze:Natomiast jeśli się okaże, że nowe zasady są totalnie do dupy, to się zrobi alternatywne zasady w naszym środowisku i tyle.
Masz znacznie bardziej optymistyczną wizję tego jak by to rozwiązać niż ja. Z tego co zauważyłem podejście do zasad GW jest jak podejście do polityki. Każdy ma swoje jedyne słuszne zdanie i gdzie jeden chce zrobić tak by gra była wyważona, drugi będzie darł mordę, że to ingerencja w święte zasady GW i że gramy w Polhammera. Tym samym jeśli GW spiepszy 8 edycję ponad pewien próg nie widzę możliwości by ją w jakikolwiek sposób miało naprawić środowisko polskiego battla, LS i LL po prostu się obsra pod nawałem krzykaczy i malkontentów. Nie wierzę też w to, żeby ludzie chcieli pozostać np przy 7 edycji niezależnie od tego jak wielką kupę wypuściło by GW w 8.Kołata pisze:Natomiast jeśli się okaże, że nowe zasady są totalnie do dupy, to się zrobi alternatywne zasady w naszym środowisku i tyle.
Mam Cie pobic? Wiem, gdzie mieszkasz.bless pisze:Jarzysz, cwaniaku?