Jak malować CZARNYM?

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Jak malować CZARNYM?

Post autor: tedzio »

Jak efektywnie posługiwać się tym kolorem, aby uzyskać np: czarny płaszcz?

Awatar użytkownika
gerald_tarrant
Masakrator

Post autor: gerald_tarrant »

malujesz czarnym tak jak różowym, żółtym, czy każdym innym chyba?
albo coś pomieszałem... :roll:

Awatar użytkownika
saji
Warzywo

Post autor: saji »

gerald_tarrant pisze:malujesz czarnym tak jak różowym, żółtym, czy każdym innym chyba?
albo coś pomieszałem... :roll:
Żeby wyszedł ładny czarny nie wystarczy nałożyć go na np. wspomniany płaszcz . Trzeba zrobić również rozjaśnienia np. kolorem szarym na krawędziach i najbardziej wystających częściach płaszcza. Trzeba uważać jednak żeby nie przesadzić używając zbyt jasnego szarego, wydaje mi sie że kolor nie powinien byc duzo jasniejszy od czarnego.

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Żeby dobrze wyszło, trzeba nakładać rozwodniony szary albo czarny z niewielką ilością szarego, zwiększając ilość szarego za każdą warstwą.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Czyli, rozjaśniam czarny bardzo mało kontrastowymi barwami, głównie bardzo ciemnym czarnym, taak?

Awatar użytkownika
MAĆKO
Kradziej

Post autor: MAĆKO »

Nuta niebieskiego lub granatowego też nie zawadzi jako glazy lub element mieszanki:)

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

Dodawaj do czerni stopniowo odrobine bieli, i nakladaj kolejne warstwy. Jak bedziesz widzial ze przejscia sa zbyt widoczne to naloz sobie na wszystko delikatny laserunek z czarnego i cieniuj dalej.
Jesli malujesz jakies elementy typu pancerz to za zwyczaj wystarczy 1 warstwa rozjasnienia plis krawedziowanie przyciemnieonym codex a potem czystym codex ewentualnie nawet na najbardziej wystajacych elementach bialym.
Mam nadzieje ze w miare jasno to wyjasnilem :P

ja osobiscie lubie czarny cieniowac czerwonym lub granatowym tez. Kwestia gustu, ale warto przetestowac ;)
ObrazekObrazek

patryk999
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: patryk999 »

daję ciemny szary,prawie czarny,np.dark grey 862 vmc,potem rozjaśniamy dodając szarego,potem wash w szczelinach.albo zamiast szarości używamy fioletu,czerwieni lub zielonej.kurwa jak bym miał czas bym tyle tutoriali zrobił.ojeju...
Obrazek

SexRocket
Piszczałka
Kontakt:

Post autor: SexRocket »

rob rob :D
ObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Ja zaczynam od czarnego i dodaje bleched bone - nie wychodza takie chamskie przejscia jak w polaczeniu z bialym.

Inna fajna opcja jest cieniowanie czarnego mieszajac go z graveyard earth - wychodzi wtedy taka przybrudzona brazowowa czern - idealna na uwalone ciuchy.

Awatar użytkownika
tedzio
Masakrator

Dziękuje wszystkim za pomoc :).

ODPOWIEDZ