Gallery by Ryu
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Dla mnie bomba, wygląda jak zrobiony z lodu. Złoto mi za bardzo kontrastuje, widziałbym tu raczej ciemną stal/srebro... ale takie wytyczne dostałeś
Skóra jest świetna, ładnie wycieniowana i starannie pomalowana Jedynie brzuch bym jeszcze taki odmrożony (różowo-siny) zrobił
Pozdrawiam
Sławol
Skóra jest świetna, ładnie wycieniowana i starannie pomalowana Jedynie brzuch bym jeszcze taki odmrożony (różowo-siny) zrobił
Pozdrawiam
Sławol
Technicze super ,kolor super .... tylko IMHO do zaby nie pasuje (raczej taki skinkowy wyszedl ) .
fajnie wyglada
ale to nie slann tyllko grubasny skink z tymi kolorami]:->
ale to nie slann tyllko grubasny skink z tymi kolorami]:->
- Chaoschild
- Chuck Norris
Kawal porzadnego Slana trza to przyznac
Ja bym tylko oczy jeszcze dopracowal, moze w jakims kontrastujacym kolorze?
pzdr!
Ja bym tylko oczy jeszcze dopracowal, moze w jakims kontrastujacym kolorze?
pzdr!
Mysle ze gdyby ten zloty byl NMM to efekt by byl znacznie lepszy. Niemniej jednak malowanie na wysokim poziomie a przejscia z niebieskiego do bialego bardzo fajne. Jesli cala armia jest w podobnym schemacie kolorystycznym to pewnie i na stole prezentuje sie super.
@ Sławol - czy stalowy by pasował to nie wiem... - akurat ten kontrast mi się widzi. Natomiast zupełnie mi się nie widzi kolor brzucha i oczęta Osobiście myślałem o fiolecie przechodzącym w biel, ale... Niektórym nie wytłumaczysz że nie mają racji i należy się słuchać starszych
BTW: cieszą mnie Twoje komentarze - nie dość, że za każdym razem napisane jest czy fajne czy nie, to jeszcze co, gdzie i jak widzisz - wielkie dzięki :]
@Esco - nie probowałem jeszcze nigdy NMM i pewnie jeszcze nie spróbuję... A czy cała armia taka będzie - to zależy od kolegi. Ja mu pomalowałem 1 model... Całej armii mu nie dziabnę bo TK a potem ChD czekają, nie mówiąc o innych hm... modelach po drodze :]
BTW: cieszą mnie Twoje komentarze - nie dość, że za każdym razem napisane jest czy fajne czy nie, to jeszcze co, gdzie i jak widzisz - wielkie dzięki :]
To propozycja? Lepiej nie kuś...Katylina pisze:Piękny model, Ryu, czy skrzydła z carriona będą pasowały do slanna?
Ja też... Razem z brzuchem, ale...Chaoschild pisze:Ja bym tylko oczy jeszcze dopracowal, moze w jakims kontrastujacym kolorze?
@Esco - nie probowałem jeszcze nigdy NMM i pewnie jeszcze nie spróbuję... A czy cała armia taka będzie - to zależy od kolegi. Ja mu pomalowałem 1 model... Całej armii mu nie dziabnę bo TK a potem ChD czekają, nie mówiąc o innych hm... modelach po drodze :]
Te typy tak mają Nie ma za co Ja za to Ci się odpalę tekstem: "prawdziwa sztuka krytyk się nie boi", bo wszystkie sugestie i słowa krytyki czytasz z uwagą i zawsze masz do nich rzetelny i rzeczowy stosunekRyu pisze:
Dla mnie "krytyka" to szerokie pojęcie, a nie tylko "popraw płaszcz", "nie podoba mi się", "ładna skóra" i kropka Staram się z możliwie wielu stron spojrzeć na problem, uwzględniając swoje umiejętności, wiedzę i pomysły. Mnie przecież też oceniają. Ostatnio nie mam czasu na malowanie (nie mówiąc o galerii na BP, poza jednym modelem), więc chociaż się w teorii udzielam od czasu do czasu A co do gustów, to uważam, że na forum dobrze jest widzieć pomysły innych, inspirować się nimi, dodawać swoje, wymieniać poglądy. W końcu forum to takie "wirtualne spotkanie przy piwie" (teraz mam akurat kubek - zimnej już - herbaty obok monitora ) i pogawędka ludzi na ten sam temat, nie? A że lubię i muszę się zawsze nagadać (każdy mi to mówi), to i tak to u mnie wygląda
Dobra, do spania! Bleh, herbata do zlewu...
Do następnego
Pozdrawiam
Sławol
Trza bylo pomalowac tak jak pomalowales, tylko zamiast z Tin Bitz wyjsc z koloru Bubonic Brown i nie cieniowac zlotym metalikiem tylko Golden Yellow (na koniec Golden Yellow + Skull White)Ryu pisze: @Esco - nie probowałem jeszcze nigdy NMM i pewnie jeszcze nie spróbuję... A czy cała armia taka będzie - to zależy od kolegi. Ja mu pomalowałem 1 model... Całej armii mu nie dziabnę bo TK a potem ChD czekają, nie mówiąc o innych hm... modelach po drodze :]
A ja to bym wogole tego slana calego aerografem pojechal i poszedl na piwo...
Panowie, Panie... (muszę zacząć miło co byście jeszcze mieli siły na oglądanie tego samego ) Oto moje nowy wypociny...
Słowo wstępu: po 40 szkieletach pomalowanych przeze mnie dla kolegi powiem, że mam dość... Niestety taka natura TK, że tam nic innego nie ma więc się zmusiłem jeszcze raz i pewnie jeszcze nie raz zmuszę
Małe przedstawienie: od lewej...
a) mały ukłon w stronę rządu... Geje bo trzymają się za ręce... Jak "Żwirek i Muchomorek", "Bolek i Lolek" i reszta. Ogólnie miało być tak, że jeden drugiemu pomaga wyjść na powierzchnię, ale...
b) trzeci to "zwykły banan"...
c) czwarty to ukłon w stronę komiksu na którym się wychowałem... "Thorgal"... Może starsi pamiętają
d) piąty to ukłon w stronę Szekspira i jego "być albo nie być..."
Jeżeli macie jakieś pomysły na konwersje proszę dawajcie... Byleby było min. zielonej masy... Chętnie skorzystam z pomocy
Słowo wstępu: po 40 szkieletach pomalowanych przeze mnie dla kolegi powiem, że mam dość... Niestety taka natura TK, że tam nic innego nie ma więc się zmusiłem jeszcze raz i pewnie jeszcze nie raz zmuszę
Małe przedstawienie: od lewej...
a) mały ukłon w stronę rządu... Geje bo trzymają się za ręce... Jak "Żwirek i Muchomorek", "Bolek i Lolek" i reszta. Ogólnie miało być tak, że jeden drugiemu pomaga wyjść na powierzchnię, ale...
b) trzeci to "zwykły banan"...
c) czwarty to ukłon w stronę komiksu na którym się wychowałem... "Thorgal"... Może starsi pamiętają
d) piąty to ukłon w stronę Szekspira i jego "być albo nie być..."
Jeżeli macie jakieś pomysły na konwersje proszę dawajcie... Byleby było min. zielonej masy... Chętnie skorzystam z pomocy
Super szkielety Podziwiam, że Ci się chce każdą kość z osobna..
Co do pomysłów..
Może taki, który stoi na czaszce "kumpla" wychodzącego z ziemi i trzyma wysoko łuk w górze?
Bardzo podoba mi się motyw pt. "Get out of my grave" ale to bardziej dla VC.
Jeszcze jedno - takie proste kreski na łuku to kwestia praktyki, czy jakiś trik? Za nic nie umiem takich prostych zrobić na krzywej powierzchni :/
Co do pomysłów..
Może taki, który stoi na czaszce "kumpla" wychodzącego z ziemi i trzyma wysoko łuk w górze?
Bardzo podoba mi się motyw pt. "Get out of my grave" ale to bardziej dla VC.
Jeszcze jedno - takie proste kreski na łuku to kwestia praktyki, czy jakiś trik? Za nic nie umiem takich prostych zrobić na krzywej powierzchni :/
Szkieleciki cudeńka. Nie dość, że świetne konwersje, to do tego czyste i klimatyczne malowanie.
Ruy, podaj mi proszę swój przepis na malowanie kości i łuków.
Ruy, podaj mi proszę swój przepis na malowanie kości i łuków.