Gallery by Ryu

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Post autor: Ryu »

A teraz coś z innej beczki.

W końcu zmusiłem się żeby pomalować koledze obiecanego slan - a zmusiłem bo za llizakami nie przepadam a dodatkowo dostałem jakieś dziwne wytyczne odnośnie kolorów. Zresztą oceńcie sami ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Dla mnie bomba, wygląda jak zrobiony z lodu. Złoto mi za bardzo kontrastuje, widziałbym tu raczej ciemną stal/srebro... ale takie wytyczne dostałeś ;)

Skóra jest świetna, ładnie wycieniowana i starannie pomalowana :) Jedynie brzuch bym jeszcze taki odmrożony (różowo-siny) zrobił :)

Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Technicze super ,kolor super .... tylko IMHO do zaby nie pasuje (raczej taki skinkowy wyszedl ;)) .
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

Obrazek

dla mnie zabcia super

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

fajnie wyglada
ale to nie slann tyllko grubasny skink z tymi kolorami]:->

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Piękny model, Ryu, czy skrzydła z carriona będą pasowały do slanna? :wink:

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Kawal porzadnego Slana trza to przyznac :D
Ja bym tylko oczy jeszcze dopracowal, moze w jakims kontrastujacym kolorze?
pzdr!
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Mysle ze gdyby ten zloty byl NMM to efekt by byl znacznie lepszy. Niemniej jednak malowanie na wysokim poziomie a przejscia z niebieskiego do bialego bardzo fajne. Jesli cala armia jest w podobnym schemacie kolorystycznym to pewnie i na stole prezentuje sie super.

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

@ Sławol - czy stalowy by pasował to nie wiem... - akurat ten kontrast mi się widzi. Natomiast zupełnie mi się nie widzi kolor brzucha i oczęta :) Osobiście myślałem o fiolecie przechodzącym w biel, ale... Niektórym nie wytłumaczysz że nie mają racji i należy się słuchać starszych ;)

BTW: cieszą mnie Twoje komentarze - nie dość, że za każdym razem napisane jest czy fajne czy nie, to jeszcze co, gdzie i jak widzisz - wielkie dzięki :]
Katylina pisze:Piękny model, Ryu, czy skrzydła z carriona będą pasowały do slanna?
To propozycja? :twisted: Lepiej nie kuś... ;)
Chaoschild pisze:Ja bym tylko oczy jeszcze dopracowal, moze w jakims kontrastujacym kolorze?
Ja też... Razem z brzuchem, ale... ;)

@Esco - nie probowałem jeszcze nigdy NMM i pewnie jeszcze nie spróbuję... A czy cała armia taka będzie - to zależy od kolegi. Ja mu pomalowałem 1 model... Całej armii mu nie dziabnę bo TK a potem ChD czekają, nie mówiąc o innych hm... modelach po drodze :]

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

@ Ryu
Nie propozycja a pytanie - mam kandydata na exalted demona nurgla :wink:

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Wiec odpowiem - wg mnie nie... Slan to za duże dupsko to podniesienia przez wątłe skrzydełka... Ale wiesz... Ja fachman nie jestem w takich sprawach... Ale... ;)

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ryu pisze:
BTW: cieszą mnie Twoje komentarze - nie dość, że za każdym razem napisane jest czy fajne czy nie, to jeszcze co, gdzie i jak widzisz - wielkie dzięki :]
Te typy tak mają ;) Nie ma za co :) Ja za to Ci się odpalę tekstem: "prawdziwa sztuka krytyk się nie boi", bo wszystkie sugestie i słowa krytyki czytasz z uwagą i zawsze masz do nich rzetelny i rzeczowy stosunek :)

Dla mnie "krytyka" to szerokie pojęcie, a nie tylko "popraw płaszcz", "nie podoba mi się", "ładna skóra" i kropka ;) Staram się z możliwie wielu stron spojrzeć na problem, uwzględniając swoje umiejętności, wiedzę i pomysły. Mnie przecież też oceniają. Ostatnio nie mam czasu na malowanie (nie mówiąc o galerii na BP, poza jednym modelem), więc chociaż się w teorii udzielam od czasu do czasu ;) A co do gustów, to uważam, że na forum dobrze jest widzieć pomysły innych, inspirować się nimi, dodawać swoje, wymieniać poglądy. W końcu forum to takie "wirtualne spotkanie przy piwie" (teraz mam akurat kubek - zimnej już - herbaty obok monitora :D) i pogawędka ludzi na ten sam temat, nie? ;) A że lubię i muszę się zawsze nagadać (każdy mi to mówi), to i tak to u mnie wygląda :)

Dobra, do spania! Bleh, herbata do zlewu...

Do następnego :)
Pozdrawiam
Sławol
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Ryu pisze: @Esco - nie probowałem jeszcze nigdy NMM i pewnie jeszcze nie spróbuję... A czy cała armia taka będzie - to zależy od kolegi. Ja mu pomalowałem 1 model... Całej armii mu nie dziabnę bo TK a potem ChD czekają, nie mówiąc o innych hm... modelach po drodze :]
Trza bylo pomalowac tak jak pomalowales, tylko zamiast z Tin Bitz wyjsc z koloru Bubonic Brown i nie cieniowac zlotym metalikiem tylko Golden Yellow (na koniec Golden Yellow + Skull White) :P

A ja to bym wogole tego slana calego aerografem pojechal i poszedl na piwo... :P

Awatar użytkownika
Ryu
Chuck Norris

Panowie, Panie... (muszę zacząć miło co byście jeszcze mieli siły na oglądanie tego samego ;) ) Oto moje nowy wypociny...

Słowo wstępu: po 40 szkieletach pomalowanych przeze mnie dla kolegi powiem, że mam dość... Niestety taka natura TK, że tam nic innego nie ma więc się zmusiłem jeszcze raz i pewnie jeszcze nie raz zmuszę ;)

Małe przedstawienie: od lewej...
a) mały ukłon w stronę rządu... Geje bo trzymają się za ręce... Jak "Żwirek i Muchomorek", "Bolek i Lolek" i reszta. Ogólnie miało być tak, że jeden drugiemu pomaga wyjść na powierzchnię, ale...
b) trzeci to "zwykły banan"...
c) czwarty to ukłon w stronę komiksu na którym się wychowałem... "Thorgal"... Może starsi pamiętają :)
d) piąty to ukłon w stronę Szekspira i jego "być albo nie być..."

Obrazek

Obrazek

Jeżeli macie jakieś pomysły na konwersje proszę dawajcie... Byleby było min. zielonej masy... ;) Chętnie skorzystam z pomocy 8)

Daro
Oszukista

Post autor: Daro »

Gratki - świetnie się prezentują :)

Pozdro

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

najbardziej podoba mi sie Bolek i Lolek :wink:
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

wyglądają zaje....fajnie poprostu super :wink:
a co do pomysłów w klimacie TK to polecam obejrzeć taki stary film "mumia"
tam tomb guardzi tak fajnie po ścianach latali :lol:

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Super szkielety :) Podziwiam, że Ci się chce każdą kość z osobna..:)

Co do pomysłów..
Może taki, który stoi na czaszce "kumpla" wychodzącego z ziemi i trzyma wysoko łuk w górze?
Bardzo podoba mi się motyw pt. "Get out of my grave" ale to bardziej dla VC.

Jeszcze jedno - takie proste kreski na łuku to kwestia praktyki, czy jakiś trik? Za nic nie umiem takich prostych zrobić na krzywej powierzchni :/

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

Szkieleciki cudeńka. Nie dość, że świetne konwersje, to do tego czyste i klimatyczne malowanie.

Ruy, podaj mi proszę swój przepis na malowanie kości i łuków.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

przesympatyczne:D no juz dawno nie widzialem tak zabawnych szkieletorow. To najbardziej cenie w konwersjach: humor i prostote :)

ODPOWIEDZ