WE na 800pkt.

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pitul
Mudżahedin

WE na 800pkt.

Post autor: Pitul »

Heros:

Branchwraith (115 pkt.)
-general [0]
-a cluster of radiants [25]
-a pageant of shrikes [25]

Core:

8 Dryads (96)

8 Dryads (96)

8 Dryads (96)

Special:

3 Tree Kin (195)

3 Tree Kin (195)

Co o tym myślicie???
"Aby być niepospolitym graczem, trzeba zacząć od pospolitego grania."

WE 12/13/8
ChD 0/1/0
VC 4/3/2

emiel_regis
Oszukista

Post autor: emiel_regis »

Jakbym zobaczył taką rozpiskę, tobym się ucieszył... wydaje się strasznie słaba - siłą WE są łucznicy i driady. Poza tym, co to za klimat - same duchy? ta armia to WE a nie forest spirits...

Awatar użytkownika
Pitul
Mudżahedin

Tak masz poniekąd rację :oops: , otóż ten lokal na ,którego idę ma ograniczenie jednostek strzelających :cry: (0-20) ,pozatym maszyny sa 0-1 i zakaz LT. Grałem taką rozpa,z HE, i wyszło nieźle (20-0 dla mnie :mrgreen: ).Trzeba jednak przyznać ,że przeciwnik miał pecha.

WE 12/13/8
ChD 0/1/0
VC 4/3/2

Awatar użytkownika
Dzidzia
Mudżahedin

Post autor: Dzidzia »

Rozpiska naprawde słaba. Na te zasady, które podałeś, znacznie fajniej by się spisało coś w stylu

Wardencer z blades of loec 140 pkts

2xłuki 240 (jedne z muzykiem bo zostaje 6pkts)

1x9dryads

1x5wildzi

7xWardencerów

Orzeł

I takim czymś możesz już spokojnie grać. Tą twoją rozpe, ta powinna pocisnąć naprawde solidnie, masz tutaj bowiem lepsze strzelanie, uderzenie i szybkość, a także możliwość odginania szarży. Graj czymś takim, serio. Jeśli zaś koniecznie obstajesz przy swojej wersji same forest spiryty, to zamiast tych treekinów daj 4 oddział driad i 2xwildów, otrzymasz taką mocno naporową rozpiskę, ale dużo dynamiczniejszą.

Pzdr
Parravon pisze:
mi_hau pisze:w RB nie ma ze Terki to Flaing Skirmisza jedynie - cold blod, Poison, flaing cavalary
Człowieku jaka " Flaing Skirmisza" #-o mają zasadę Flying Cavalry a w rulebook-u poczytaj sobie o zasadach Flyers od strony 68 czytaj wszystkie zasady to nie będziesz miał takich problemów.

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

A mnie się podoba :) Ładna i klimatyczna;) Najlepiej zagraj z kilkoma przeciwnikami. Jak się będzie sprawdzać to na pewno warto zostawić. Treekiny to rzadko używane jednostki, więc możesz dowieść ich mocy ;) A nuż się uda?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
Szemkel
Chuck Norris

Post autor: Szemkel »

Z treekinami możesz dowieśc co najwyżej, że są średnie, a dla niektórych to freefrag.
Naród polski jest wspaniały! Tylko ludzie kur...

Awatar użytkownika
Pitul
Mudżahedin

nindza77 pisze:A mnie się podoba :) Ładna i klimatyczna;) Najlepiej zagraj z kilkoma przeciwnikami. Jak się będzie sprawdzać to na pewno warto zostawić. Treekiny to rzadko używane jednostki, więc możesz dowieść ich mocy ;) A nuż się uda?
Spróbuje jutro może być ciekwie , postaram się wrzucić jakiś raportcik 8)

WE 12/13/8
ChD 0/1/0
VC 4/3/2

Matis99
Chuck Norris

Post autor: Matis99 »

Na takie punkty proponuje coś takiego:

alter, hoda, helm of the hunt
caddy, scroll
trzy oddziały driad
dwa oddziału łuczników

Masz na te punkty mega herosa do walki :) (w szarży jest zabójczy, może też wypuścić hodę), dwa oddziały najlepszych łuczników w grze i trzy oddziały najlepszego i najbardziej niedoszacowanego skirmisha w grze. Naprawdę ładnie można pocisnąć, zwłaszcza, że nie ma large targetów...

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

na zasady turniejowe - jeden hero... i ograniczona ilość specjali/rarów....
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Matis99
Chuck Norris

Korhil pisze:na zasady turniejowe - jeden hero... i ograniczona ilość specjali/rarów....
Autor wspomniał tylko o "ma ograniczenie jednostek strzelających (0-20) ,pozatym maszyny sa 0-1 i zakaz LT", wiem skąd mam wiedzieć, jakie są inne ograniczenia? Poza tym, w mojej rozpisce są tylko cory i herosi :).

Awatar użytkownika
Korhil
Chuck Norris

Post autor: Korhil »

nie musisz wiedzieć - dlatego piszę, wiem na jaki turniej kolega idzie - wiem jakie są ograniczenia...
Imperial stormtroopers can never die. They can only go to hell and regroup.

Matis99
Chuck Norris

Heh, to już chyba po turnieju. Choć nadal uważam, że noble z hodą, cztery dziewiątki driad oraz dwa oddziały łuczników ładnie by się sprawdziły. Wood elfy na te punkty są jedną z najmocniejszych armii...

Awatar użytkownika
Pitul
Mudżahedin

Grałem inną wersją (nobel HoDA 2x10 łuków 2x8 dryjad 2x5 wildów)i zajałem 16 miejsce (jak na mnie to całkiem dobrze :mrgreen: ).Między mną a 5 miejscem był różnica 9 punktów, więc walka była zacięta :D

WE 12/13/8
ChD 0/1/0
VC 4/3/2

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Czyli standard którym każdy rzyga ;) Troszkę przykro, że nie zechciałeś wypróbować czegoś bardziej oryginalnego, ale cieszym się, że poszło Ci dobrze :D
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

ODPOWIEDZ