Adamek vs Gołota i inne walki tysiąclecia

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Piotr3K
Kretozord

Re: Adamek vs Gołota i inne walki tysiąclecia

Post autor: Piotr3K »

ksch pisze:Jakby było z Arreolą? Andrzej wychodzi z szatni - zacięta mina, skupienie. Wchodzi do ringu, anonser wyczytuje kolejne informacje, Gołota robi się coraz bardziej oszołomiony - podnosi rękę, kiedy słyszy własne nazwisko. Przeciwnicy podchodzą do siebie - Arreola - mina killera, Andrzej błądzi wzrokiem pomiędzy sędzią a żoną Mariolą. Marzy o tym, żeby to już się skończyło. Koszmar uśmiecha się drwiąco. Sędzia życzy dobrej walki, chociaż wie co zaraz będzie miało miejsce. Nasz bohater myli narożniki, sędzia za rękę prowadzi go do właściwego - mój Boże zaraz się zacznie - myśli Andrzej. Przyjmuje klasyczną postawę - miękkie nóżki, sztywny korpus, nieprzytomne spojrzenie. Gong. Arreola już leci, Gołota patrzy ostatni raz w stronę narożnika - czy trener ma biały ręcznik w zanadrzu? Boże święty - oby nie zapomniał...bam...bam...bam, wyłup oczu, czerwone lico, Andrzej już leży, ale podnosi się jakoś - ma taki odruch wańki-wstańki, chociaż wie, że to tylko zwiększy liczbę sińców i opuchlizn - z dwa tygodnie będę wyglądał jak własna dupa - se myśli zanim mało sympatyczny Chris podlatuje, kiedy sędzia kończy liczyć..
Hahaha, sad but true :D

Adamek stoczył kolejną świetną walkę. Miło się oglądało ;) Jeszcze tylko popracuje nad tym, wypominanym przez wszystkich, mocnym ciosem i świat należy do niego.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

No tak jest panowie z tym Gołotą, nie inaczej. Wszystko zaczęło mi pasować do siebie, kiedy jego dawny kolega z kadry amatorskiej opowiadał o nim, po kolejnej przegranej walce. Szło to mniej więcej tak: Andrzej nigdy nie lubił boksu, umiał to robić, ale nie lubił. Jakby na przekór wszystkim jeszcze mocniej ćwiczył i pakował, żeby być największy, najlepszy etc. Ale nigdy nie miał mentalności wojownika. Czego Adamkowi odmówić nie można.

Macie też rację z tym uderzeniem - bije nie słabo, ale też i jak na ciężką niezbyt piorunująco. Z Hayem mogłoby to wystarczyć (za to kłopot będzie z obroną przed nim), ale na Kliczków już raczej nie.
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Żaba
Masakrator

Post autor: Żaba »

w każdym sporcie walki psychika to podstawa - masa czy technika mogą ją do pewnego stopnia zniwelować ale wystarczy psychika + jedno z drugiej pary by dawać radę :wink:

pozdro,
Ż.

P.S. katola Adamka nie lubię, ale jest profesjonalistą w każdym calu, wyjątkiem od starej reguły: "bez masy nie ma klasy" :wink:

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

Post autor: Aron_Banalny »

Co do Michalczewskiego to on unikał Roya Jonesa, ale i on się do walki z Darkiem nie palił. Zresztą on nie mógł unikać walk, bo bronił tytuł mistrza świata bodaj 20 razy, a tam są określone przepisy dotyczące rywali.

no tak, ale wiesz. niemieckie gale to niemieckie gale. promotorzy zza zachodniej granicy maja "machlojka" na drugie.
bez masy nie ma klasy
masa jest, tylko nie zalana

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Odświeżam temat z racji sobotniej gali. Jakieś typy? Znacie poziom Fragomeniego? Ja nie jestem pewien, czy jakąś jego walkę widziałem.
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

był mistrzem, nie ma jakiegos kosmicznego ciosu, ma 40 pare lat i mocną głowę, mańkut. póki co przegrał przez TKO z Hayem i decyzją z Erdejem. ogólnie twardy sukinsyn ale Włodarczyk jest w stanie go pokonać co udowodnił na poprzedniej gali we włoszech

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

beka z tych ring announcerow :mrgreen: jednak HBO Boxing Night to to nie jest.

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

CzarnY pisze:beka z tych ring announcerow :mrgreen: jednak HBO Boxing Night to to nie jest.
Zdecydowanie.
Włodarczyk wygrał :D .Pierwsze dwie rundy koszmar ale jaka śliczna końcówka :D .

Awatar użytkownika
Grodzio
Chuck Norris

Post autor: Grodzio »

Zmęczył Włocha i wygrał. Przemyślana taktyczna rozgrywka i piękny pierwszy knockdown :mrgreen:
Mamy miszcza :mrgreen:

Awatar użytkownika
eliah91
Masakrator

Post autor: eliah91 »

I w dodatku jakiego elokwentnego :lol2: :lol2: :lol2:
Obrazek

Awatar użytkownika
r0m
Chuck Norris

Post autor: r0m »

świetna walka!

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

eliah91 pisze:I w dodatku jakiego elokwentnego :lol2: :lol2: :lol2:
Wypowiedzi to mógłby sobie darować #-o .
Grodzio pisze:Przemyślana taktyczna rozgrywka i piękny pierwszy knockdown
Początkowo byłem w dużym szoku ,jakby ktoś inny boksował,ale po pierwszym dobrze trafionym wszystko się wyjaśniło :twisted: .

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Dobra walka! Było wszystko to co lubię w boksie: taktyka, technika, knockdowny i szybkie bicie. No i nasz wygrał.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
CzarnY
Falubaz

Post autor: CzarnY »

w sumie jak na takiego chudzielca (wizualnie), to ma pie**olniecie. Pierwszy knockdown ekstra.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Początkowo wydawało mi się, że jest źle. Nawet nie w tym sensie, że przegra, tylko że nudnie walczy, a to już może być poważna przeszkoda w dużej karierze. Ale kiedy przyspieszył =D> Super. Martwi mnie tylko jedno: nawet kiedy Włocha już "miał" to bardziej myślał o obronie niż agresywnym dobiciu go, co pozwoliło Fragomeniemu wyjść z wcześniejszych opresji. To nie dobrze wróży, ze względu na widowiskowość właśnie. Oczywiście z taktycznego punktu widzenia jest to mądre, ale umówmy się: większość z nas lubi, kiedy bokser "poczuje krew" i ostro dobija ofiarę :wink:

Czasy dla polskiego boksu znakomite się zrobiły. Diablo z pewnością dostanie szansę na dobrego rywala (szkoda, że w junior ciężkiej praktycznie ich nie ma), może ponownie Cunningham, może Erdei. No a Adamek jeszcze walka, dwie i zetrze się z Hayem. I będzie dobrze 8)
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

Taa krew dla boga krwi!
Ja to jestem łeb, zapomniałem zupełnie o tej walce, cholera... Szkoda.
I dobrze, że Włodarczyk wygrał ! :)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Od czego jest twojatuba? :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Piotras
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Piotras »

ksch pisze:Od czego jest twojatuba? :wink:
Spoko, już obejrzałem ;) Ale to nie to samo co usiąść przed TV z dobrym piwem :D

Awatar użytkownika
Aron_Banalny
Masakrator

może Erdei. No a Adamek jeszcze walka, dwie i zetrze się z Hayem. I będzie dobrze
Erdei powrócił do swojej kategorii wagowej

z hayem powinien walczyć jak najszybciej, bo jak Haye zawalczy z ukraińskim bractwem i się zesra (ja w każdym bądź razie nie będę mu kibicował). a V&W są w tym momencie poza możliwościami adamka

a walka była spoko, pierwsze dwie rundy dla włocha moim zdaniem ale potem Diablo dokręcił śrubę. dużo czystego boksu, żadnych fauli i zdrowa atmosfera, duże brawa dla Fragomeniego, ma 40 lat, mocny łeb, refleks i serce do walki. reszta gali taka sobie

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Zwłaszcza ta dobitka Janika dla upadającego Włocha .... trochę nie fair.

ODPOWIEDZ