8 Edycja Warhammera I

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
misha
Wielki Nieczysty Spamer

Re: 8 Edycja Warhammera

Post autor: misha »

hehe biorąc pod uwagę inicjatywę to VC też nie będą miały lekko :) ale jak to mówią w kupie siła, w przypadku zobmich dosłownie i w przenośni :D
50% na core zapchać to ładna ilość modeli wychodzi heh, może te małe latające syfki się wykorzysta w końcu, bo jeszcze nawet nie widziałem ich figurek na oczy.
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Post autor: kubon »

Ta alter będzie teraz pewnie widywany raczej ze słomką niż z dwurakiem ale zobaczymy co czas pokarze ;)
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

And Satan said 'That's what I was thinking'.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

szafa@poznan pisze:
egzekutozy wypłacający 14A z hatred, killingblow i armour piercing rozkręcą prawie wszystko.

A na pewno uderzą pierwsi...?
W aktualnym stanie rzeczy nie ma to znaczenia - musi tylko być ich wystarczająco dużo, żeby nie zginęli w szarży wszyscy.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Fakt - wydaje mi się, że na takich zasadach DE zyskują sporo - dotychczas byli mocni, a we wzmacnianych obszarach mają ogromny potencjał ze względu na relację koszt/pierdolnięcie piechoty. Gwardia czy execy walący z jednego szeregu byli srodzy.

Mi się te zmiany nie podobają, bo prowadzą do sytuacji taktycznych, których nie rozwiązujesz sensowną dobra grą, ale sztuczkami + na zasadzie kamienie-papier-nożyce. Np: klocek 25 skotłowanych egzeków jest deathstarem nie do ruszenia w CC, szarża czegokolwiek od dowolnej strony wyparowuje, więc trzeba będzie wystrzelać, wymagować, załatwić głupimi sztuczkami typu szarże na clipping albo porabanymi jednostkami typu wraithy.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Taa, nie ma to jak maszerować BG do skotłowanych kraśków i dostać od organków i złożyć się od razu. Jednostka za 300pts wyparowała :|
Są dobrzy, ale w CC
PS: Użyłem BG jako przykład, aczkolwiek Exeki giną równie szybko od organków.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

BG są łątwi do wystrzelania, z T3 i Asv 5+ no nawet moi łucznicy ich kładą ;P
Na nich w CC tylko Treeman :mrgreen:
‎... And then God said 'Let metal bands have the most insanely awesome, twisted, kickass music videos known to man'.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Taa, nie ma to jak maszerować BG do skotłowanych kraśków i dostać od organków i złożyć się od razu. Jednostka za 300pts wyparowała
Jednostka za 300 pts wymaga co najmniej trzech salw organów. Na inkwizycji mój kloc 20 z herosami ani razu nie wyparował ze strzelania i prawie zawsze wchodził do combatu. A dwa razy z kraśkami grałem.
Fakt - wydaje mi się, że na takich zasadach DE zyskują sporo - dotychczas byli mocni, a we wzmacnianych obszarach mają ogromny potencjał ze względu na relację koszt/pierdolnięcie piechoty
Jakie widzisz argumenty, aby poświęcić shadów na rzecz egzeków, gwardii czy witchek?
szarża czegokolwiek od dowolnej strony wyparowuje, więc trzeba będzie wystrzelać
Dokładnie. Więc nic się nie zmieni - już teraz rozpy składają się zazwyczaj z jednego kloca nie do ruszenia i masy śmiecia.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
bigpasiak
Ciśnieniowiec

Post autor: bigpasiak »

Druchii pisze:Żaba, nie przesadzaj ;)
56 Ataków z hejtem od 14 BG.
Albo 42 Ataki z hejtem i KB.
14 Witchek 70 ataków z poisonem i hejtem w szarży.
Kto w to będzie grał? ;)
Jeśli będzie strzelanie z 2 szeregów to się nie bój, te witchki nigdy nie dojdą do combata...
Szczególnie przy 50% w corach 8)
The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...

Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

50% armii w harpiach Pasiaku chyba da radę zabezpieczyć dojście egzeków do combatu :D

Awatar użytkownika
Siweusz
Kretozord

Post autor: Siweusz »

I powstanie BP 1.7. :wink:
GrimgorIronhide pisze:
Ziemko pisze:Cholera jak od lapowek sie lysieje to gdzie moje miliony :(
Tą logiką Kudłaty jest wzorem uczciwości i nieprzekupności :mrgreen:

Awatar użytkownika
likaon
Kretozord

Post autor: likaon »

Mroczniakami bym się nie martwił(są słabe :D ), już widzę multum kloców bloodletterów i horrorów.
Z tego co zrozumiałem to jednostki nie biją z dwóch szeregów tylko że modele z drugie przechodzą do pierwszego, zastępując zabite modele, dobrze zrozumiałem?
"Księga Armii Nocnych Goblinów"( 09.11.2011
http://www.docstoc.com/docs/94525591/No ... 99ga-Armii

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Ooooo nie. W nowej edycji będzie numeracja od 2.0. Ale sądzę, że wpierw będą ze 2 miesiące zabawy w open WFB - warto dać nowym zasadom szansę. A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.

Awatar użytkownika
kubon
Falubaz

Barbarossa pisze:50% armii w harpiach Pasiaku chyba da radę zabezpieczyć dojście egzeków do combatu :D
A komu będzie się chciało tyle robić :lol2:

Awatar użytkownika
Celedor
Kretozord

Post autor: Celedor »

A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.
Jakże nieprawdopodobnie to brzmi. :wink:

Poczekamy, zobaczymy. Rulebook się pojawi w waszych łapkach to pomyślicie. :)
Blog o malowanych przeze mnie figurkach. http://celedorverminhorde.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Rafał_Pękala
Mudżahedin

Post autor: Rafał_Pękala »

Myślę że balansu raczej nie będzie ale może BP już nie będzie aż tak potrzebny (mam taką nadzieję ;) )

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Siweusz pisze:I powstanie BP 1.7. :wink:
I tak właśnie powstał Chocapik

Awatar użytkownika
MORFI
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: MORFI »

Tak będzie strzelania z 2 rzędów ale też pisali ze będzie mniej modyfikatorów do sava czyli okey strzela 10 typów tylko zamiast on sava 4+ będzie miał 3+ albo zamiast 6+ 4+ w przypadku handgunerów
„Jedźcie i walczcie. Szkolcie się i zwyciężajcie! Bracia Krwawego Smoka od dziś misję swoja już znacie, na chwałę Abhorasha, wypełnijcie ją i bądźcie wolni!”- Kirthor Bathed-in-Blood- Rycerz Krwawego Smoka z Mousilion do swych Thrali

Awatar użytkownika
Grazbird
Kretozord

Post autor: Grazbird »

przy 78 thundach i 4 organkach to słabo widze tych egzeków czy tez witchki... :D

Awatar użytkownika
-SaH-
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: -SaH- »

Przy tym to wszystko słabo widać.... Dym i proch zasłania :D
To fight Chaos on the battlefields, not to grow rich and fat in the golden halls of the capital, that is the purpose of our Cult! - Boomed Luthor's voice at the Council

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Ale sądzę, że wpierw będą ze 2 miesiące zabawy w open WFB - warto dać nowym zasadom szansę. A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.
Robimy pierwszego mastera na nową edycję. Nie dopuszczę żadnych potworków. Ograniczenie lataczy pewnie zostanie, podobnie z potworami (trzy hydry to imo za dużo, a mieszczą się idealnie).

ODPOWIEDZ