50% na core zapchać to ładna ilość modeli wychodzi heh, może te małe latające syfki się wykorzysta w końcu, bo jeszcze nawet nie widziałem ich figurek na oczy.
W aktualnym stanie rzeczy nie ma to znaczenia - musi tylko być ich wystarczająco dużo, żeby nie zginęli w szarży wszyscy.szafa@poznan pisze:
egzekutozy wypłacający 14A z hatred, killingblow i armour piercing rozkręcą prawie wszystko.
A na pewno uderzą pierwsi...?
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jednostka za 300 pts wymaga co najmniej trzech salw organów. Na inkwizycji mój kloc 20 z herosami ani razu nie wyparował ze strzelania i prawie zawsze wchodził do combatu. A dwa razy z kraśkami grałem.Taa, nie ma to jak maszerować BG do skotłowanych kraśków i dostać od organków i złożyć się od razu. Jednostka za 300pts wyparowała
Jakie widzisz argumenty, aby poświęcić shadów na rzecz egzeków, gwardii czy witchek?Fakt - wydaje mi się, że na takich zasadach DE zyskują sporo - dotychczas byli mocni, a we wzmacnianych obszarach mają ogromny potencjał ze względu na relację koszt/pierdolnięcie piechoty
Dokładnie. Więc nic się nie zmieni - już teraz rozpy składają się zazwyczaj z jednego kloca nie do ruszenia i masy śmiecia.szarża czegokolwiek od dowolnej strony wyparowuje, więc trzeba będzie wystrzelać
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
Jeśli będzie strzelanie z 2 szeregów to się nie bój, te witchki nigdy nie dojdą do combata...Druchii pisze:Żaba, nie przesadzaj
56 Ataków z hejtem od 14 BG.
Albo 42 Ataki z hejtem i KB.
14 Witchek 70 ataków z poisonem i hejtem w szarży.
Kto w to będzie grał?
A komu będzie się chciało tyle robićBarbarossa pisze:50% armii w harpiach Pasiaku chyba da radę zabezpieczyć dojście egzeków do combatu
Jakże nieprawdopodobnie to brzmi.A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.
I tak właśnie powstał ChocapikSiweusz pisze:I powstanie BP 1.7.
Robimy pierwszego mastera na nową edycję. Nie dopuszczę żadnych potworków. Ograniczenie lataczy pewnie zostanie, podobnie z potworami (trzy hydry to imo za dużo, a mieszczą się idealnie).Ale sądzę, że wpierw będą ze 2 miesiące zabawy w open WFB - warto dać nowym zasadom szansę. A nuż okażą się samoistnie zbalansowane.