UltraGaleria Jacka -27.06.10 - wild rider
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
UltraGaleria Jacka -27.06.10 - wild rider
Witojcie!
Na początek postanowiłem wrzucić mojego treemana.
Ogólnie robiłem go na podstawie drzewa ze SPIM'a.
Do tego miał mieć brzydką mordę i wyglądać na strasznego. No i wyszło mi coś takiego:
Ale w czasie robienia koncepcja trochę mi się zmieniła. Uznałem,
że jakoś ta jego twarz do dupy wygląda i postanowiłem mu dorobić nos.
No a jak nos to jeszcze może wąsy, brodę, brwi, większe oczy i w rezultacie przypomina trochę enta z LOTRa.
I teraz mam do Was kilka pytań na temat tego drzewka:
1. Dać mu głaz do tej otwartej łapy?
2. Zrobić przed nim biegnącą driadę?
3. Ogólnie co by w nim zmienić
Następną figurka jest konwersja kislevskiego Bojara firmy dwarf tales. Zmiana polega na tym, że wpierwiej był na nogach.
Na razie tyle. W najbliższym czasie dam zdjęcia imperalnego bohatera na koniu,
driad na PMOTM i (jak tylko będzie mi się chciało) moją prawie gotową armię dwarfów.
Pozdrawiam!
Na początek postanowiłem wrzucić mojego treemana.
Ogólnie robiłem go na podstawie drzewa ze SPIM'a.
Do tego miał mieć brzydką mordę i wyglądać na strasznego. No i wyszło mi coś takiego:
Ale w czasie robienia koncepcja trochę mi się zmieniła. Uznałem,
że jakoś ta jego twarz do dupy wygląda i postanowiłem mu dorobić nos.
No a jak nos to jeszcze może wąsy, brodę, brwi, większe oczy i w rezultacie przypomina trochę enta z LOTRa.
I teraz mam do Was kilka pytań na temat tego drzewka:
1. Dać mu głaz do tej otwartej łapy?
2. Zrobić przed nim biegnącą driadę?
3. Ogólnie co by w nim zmienić
Następną figurka jest konwersja kislevskiego Bojara firmy dwarf tales. Zmiana polega na tym, że wpierwiej był na nogach.
Na razie tyle. W najbliższym czasie dam zdjęcia imperalnego bohatera na koniu,
driad na PMOTM i (jak tylko będzie mi się chciało) moją prawie gotową armię dwarfów.
Pozdrawiam!
Ostatnio zmieniony 27 cze 2010, o 20:51 przez Jacuchna, łącznie zmieniany 6 razy.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
No w sumie dziadek mróz i borowy dziadek to leprze porównanie od enta
Z tą brodą to myślałem żeby ją pokryć tym samym meszkiem co gałęzie. Tylko nie jestem pewien efektu, a jak już go przykleję to nie będzie odwrotu. A lepszej brody nie umiem ulepić
Z tą brodą to myślałem żeby ją pokryć tym samym meszkiem co gałęzie. Tylko nie jestem pewien efektu, a jak już go przykleję to nie będzie odwrotu. A lepszej brody nie umiem ulepić
Nie, po drucie dałem warstwę bibuły nasączonej wikolem, a dopiero potem masę modelarską. Łatwiej się nakłada, bo masz równą powierzchnię. I nie robiłem tego GS'em tylko taką szarą masą o nazwie procreate(z green stuffu jest tylko twarz) . Fajne, bo kosztuje coś koło 40zł, a jest w opakowaniu 70g(a Gsu masz 24g). Tak więc zeszło mi na to... z 1/4-1/5 opakowania.
Jak dla mnie ten treeman ma za bardzo człowieczy kształt. Przydałyby się jeszcze jakieś gałęzie, które by zamieniły bardziej w drzewo. Poza tym całkiem niezła kora, ale broda (poza tym, że jest zabawna ) ma imho za jadowity kolor.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.
No trochę taki monotonny - dodaj troszkę gałęzi zrób coś aby tam się nieco działo, kamyczek do ręki może jeszcze jakieś gałązki na "barkach"? No i jakiś taki człowieczy jest. Poza tym to gratuluję dobra robota, malowanie też OK
Spoko, to jeszcze z nim pokombinuje. Dodam jakieś gałęzie, kamyk w łapę i może duszki, chociaż wątpię, żeby mi dobrze wyszły.
Tak jak zapowiadałem: imperialny bohater na koniu dla kumpla(tylko podstawka bez trawki jeszcze):
hę?
Tak jak zapowiadałem: imperialny bohater na koniu dla kumpla(tylko podstawka bez trawki jeszcze):
hę?
Wszystko super - ładny metal, ale złoto jeszcze byś mógł wycieniować. Tak to super - tylko lepsze zdjęcia by się przydały ale... kto nie ma tego problemu
Podstawka - koniecznie zrobić bo teraz to nic nie ma na niej
Podstawka - koniecznie zrobić bo teraz to nic nie ma na niej
Ale to subtelnie ująłeś Faktycznie, ten koń od imperialnego bohatera jest moim pierwszym pomalowanym modelem konia, a od bojara drugi. Do tej pory malowałem same krasnoludyjak pomalujesz jeszcze ze 100 koni to Ci będą naprawdę spoko wychodzić.
Teraz tak: Driady na PMOTM. Docelowo ma być ich 8(jak się wyrobię do końca tygodnia)
I glade ridersi z dredami
co zmienić, jak się podoba, blablabla..
Mi sie brzozowe dryjady podobają bardzo ale niestety te liście wyglądają troche sztucznie ale to pewnie widac tylko na fotkach na stole powinno byc ok:) Pomysl z dredami na tym jezdzcu bardzo mi sie podoba ale niestety nienaturalnie przylegają do czaszki tz. zle je rozplanowales bo wyrastaja nawet z szyi:P ogolnie zalozenie armii bardzo mi sie podoba:)
pozdrawiam:)
pozdrawiam:)
Brzózki git,przydałoby się zrobić poświatę wokół oczek i będzie jeszcze lepiej.Nad sową radziłbym jeszcze trochę posiedzieć,oczy nienaturalne i czerwony dziób troszeczkę nie pasuje.Pomysł dredziestych (o ile tak można to ująć)jeźdźców świetny .
Brzozy mi się nie podobają. Strasznie nie lubię tak malowanych driad.
A jeżeli chodzi o dredy to:
-ścinaj trochę główki
-dredy powinny być cieńsze
-Najlepiej jak po prostu zrobisz kilka takich główek i je odlejesz
Ps. Zawsze śmiać mi się chce jak wspominam zeszłe lato. Napieranie z Runpriestem w Herosów V do 9 rano. Przez kilkanaście godzin siedział podczas moich tur i wałkował miliardy dredów. Po czym gdy je przyklejał, to ledwo starczało na kilka modeli.
A jeżeli chodzi o dredy to:
-ścinaj trochę główki
-dredy powinny być cieńsze
-Najlepiej jak po prostu zrobisz kilka takich główek i je odlejesz
Ps. Zawsze śmiać mi się chce jak wspominam zeszłe lato. Napieranie z Runpriestem w Herosów V do 9 rano. Przez kilkanaście godzin siedział podczas moich tur i wałkował miliardy dredów. Po czym gdy je przyklejał, to ledwo starczało na kilka modeli.