Skład na ETC 2010

Moderator: swieta_barbara

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Re: Skład na ETC 2010

Post autor: Ziemko »

Dzieki Lucas za ta wypowiedz, Tobie akurat wierze (gdyby to Furion napisal , nie uwierzylbym), moje watpliwosci i mam nadzieje, ze innych tez zostaly rozwiane.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Ziemko pisze:Dzieki Lucas za ta wypowiedz, Tobie akurat wierze (gdyby to Furion napisal , nie uwierzylbym), moje watpliwosci i mam nadzieje, ze innych tez zostaly rozwiane.
Lucas zabronił mi się wypowiadać w tym temacie, bo stwierdził że wywołam flejma.
Więc ja tak po prostu bez komentarza ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos

Robson
Niszczyciel Światów

Post autor: Robson »

Zupełnie jak J. Kaczyński :D
Im mniej go w mediach i mniej się odzywa tym poparcie mu rośnie :P
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Furion pisze:
Ziemko pisze:Dzieki Lucas za ta wypowiedz, Tobie akurat wierze (gdyby to Furion napisal , nie uwierzylbym), moje watpliwosci i mam nadzieje, ze innych tez zostaly rozwiane.
Lucas zabronił mi się wypowiadać w tym temacie, bo stwierdził że wywołam flejma.
Więc ja tak po prostu bez komentarza ;)

http://www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos

Lubie Lucasa jeszcze bardziej zatem ;)

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Post autor: adeon »

Napiszę tutaj, bo pewnie to bardziej interesuje osoby czytające ten temat.

Dostajemy z Krzyśkiem maile/PM'ki, że taki a taki turniej po czasie nadesłał wyniki.
Odpowiadam:
Nie wszystkie turnieje zaliczone do ligi nadesłały wyniki w terminie(również mastery). Zawsze z Krzyśkiem wychodziliśmy z założenia, że liga jest dla graczy, a nie na odwrót i nawet jeśli wyniki były parę dni po czasie to zaliczaliśmy je. Jeśli ktoś zacznie teraz robić flame z tego tytułu, bo może mieć miejsce w top 5, 10, cokolwiek gdyby któryś turniej nie był zaliczony, to ostrzegam, że poświęcę 2 dni i wykasuje wszystkie nie nadesłane w terminie wyniki. A możecie mi wierzyć, że sporo by to zmieniło. Także krzykaczy, protesty i inne tego typu gorzkie żale zachować dla siebie.

Mam nadzieję, że wyraziłem się bardzo jasno.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

adeon pisze: Dostajemy z Krzyśkiem maile/PM'ki, że taki a taki turniej po czasie nadesłał wyniki. .
widze ze 'cipkowanie' przenioslo sie na kanaly nieoficjalne ;)

Furion zwycajnie pocisnal 3 lokale w czasie kiedy kto inny snuł Masterowe plany i sojusze, wyszedl jego spryt i zdolnosci do utrzymywania suspensu ;)

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Nie oszukujmy się- takie akcje są co roku. Po prostu w tym sezonie chcę dać jasny sygnał już na starcie, żeby przygasić zapędy co poniektórych.
Dla mnie nie ma tematu.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Adeon, generalnie +1

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

adeon pisze:Napiszę tutaj, bo pewnie to bardziej interesuje osoby czytające ten temat.

Dostajemy z Krzyśkiem maile/PM'ki, że taki a taki turniej po czasie nadesłał wyniki.
Odpowiadam:
Nie wszystkie turnieje zaliczone do ligi nadesłały wyniki w terminie(również mastery). Zawsze z Krzyśkiem wychodziliśmy z założenia, że liga jest dla graczy, a nie na odwrót i nawet jeśli wyniki były parę dni po czasie to zaliczaliśmy je. Jeśli ktoś zacznie teraz robić flame z tego tytułu, bo może mieć miejsce w top 5, 10, cokolwiek gdyby któryś turniej nie był zaliczony, to ostrzegam, że poświęcę 2 dni i wykasuje wszystkie nie nadesłane w terminie wyniki. A możecie mi wierzyć, że sporo by to zmieniło. Także krzykaczy, protesty i inne tego typu gorzkie żale zachować dla siebie.

Mam nadzieję, że wyraziłem się bardzo jasno.
o to w takim razie mozna doslac stare wyniki?

bo byly u nas sytuacje, ze wyniki nie byly doslane i przez to nie wpisane :) a to by sporo zmienialo :mrgreen:

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

tak, na 3 sezony do tylu najlepiej.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

W Poznaniu walnęliśmy jebitną parówkę widmo, tylko u nas na turniej "widmo" przychodzi 40kilka osób i 2 niegrających sędziów, a i tak nie udało się uwalić Furiona i wygrał. Jakkolwiek źle to może wyglądać chłopak się sprężył na finiszu i zagrał co mógł. Info na BP było, to że organizator nie wypowiadał się w temacie to jego prawo. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=22914

Awatar użytkownika
szafa@poznan
Rulzdaemon

Post autor: szafa@poznan »

40 graczy-widmo i 2 psełdosedziów to jeszcze nic - furion pół weekendu siedział nad fotoszopem i fabrykował zdjęcią żeby uwiarygodnić swój oszukańczy sukces (bo tych tez troche jest z turnieju) :P
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

szafa@poznan pisze:tak, na 3 sezony do tylu najlepiej.
3 sezony do tylu nie da miejsca na ll za lokale :roll:

czasem pomysl zanim napiszesz bo nie wszystko musi byc zlosliwe :roll:

Awatar użytkownika
adeon
Wodzirej
Kontakt:

Shino pisze: o to w takim razie mozna doslac stare wyniki?

bo byly u nas sytuacje, ze wyniki nie byly doslane i przez to nie wpisane :) a to by sporo zmienialo :mrgreen:
Nie. Pisząc, że wychodziliśmy naprzeciw orgom mam na myśli, że nie czepialiśmy się opóźnieniom np. tygodniowym. Większe się nie zdarzały. W tej chwili przyjmujemy jeszcze wyniki do piątku i tylko dla turniejów o statusie '-'.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Adeonie tak jak pisale, potrzebuje liste wszystkich lokali "zaliczonych do ligi" w tym sezonie, bo na podstawie tego bede sprawdzal, kto zostaje na LL, a kto robi out. Dobrze, zeby ta lista byla gdzies podpieta, bo ludzie tez beda potrzebowali mi napisac, te conajmniej 3 nazwy turniejow z ID.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Jest zakładka "odbyte turnieje" na stronie ligi - znalezienie tam turnieju po numerze ID to kwestia sekund. :)
Orgowie wysyłający wyniki najczęściej mają ID swojego turnieju, bo trzeba je podac jako nazwę pliku z wynikami. Jeśliby zgubili, to tak samo łatwo odnaleźć swój turniej na stronie Ligi: po miejscowości, nazwie turnieju itp. (opcja "znajdź" w przeglądarce). Piszę po prostu z doświadczenia, bo sam tak wyszukuję / sprawdzam turnieje. :) Naprawdę wszystkie dane są na stronie Adeona, ale niech on sam się wypowie czy jest konieczość tworzenia osobnej listy.
Ludzie Ci przyślą ID turniejów, kopiuj/wklej do "znajdź" na stronie ligi i już wiesz wszystko. Czy zaliczony czy nie, kto był organizatorem (czy ktoś się nie podszywa) itp. :)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

To niech orgowie sobie szukaja, a jak gdybym dostal mimo wszystko ta liste byloby mi naprawde latwiej i szybciej ( na LL jest ok 40 graczy x3 turnieje to mam 120 turniejow do lookniecia - troche duzo, zwykly org wystarczy jak 3 sobie wyszuka)

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Sprawdzenie jednego turnieju zajmuje około 5-6 sekund… 120x6 = 12 minut...

swoją drogą mam plik w którym są spisane wszystkie turnieje zaliczone do ligi ale sprawdzanie tego tam nie różni się od sprawdzania na stronie ligi - i tak trzeba dać ctrl+f.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
KrzysiekW
Wielki Śląski Ninja

Post autor: KrzysiekW »

Ziemko pisze:zwykly org wystarczy jak 3 sobie wyszuka
Ale to dokładnie mam na mysli. :) Org wyszukuje sobie 3 turnieje, przysyła Ci ich ID, wraz z nazwą swojego klubu, Ty weryfikujesz w kilka sekund (naprawdę, wiem bo teraz robię podobne rzeczy co weekend :D ) na stronie ligi i jest git. W sumie nie potrzebujesz całej listy, bo i po co. Chyba że chcesz sprawdzić, kto jeszcze mógłby miec miejsce na LL i uprzejmie go zapraszać. ;) Albo do czegoś jeszcze innego, czego nie załapałem. :)
Tak zresztą jest opisane w "kalendarzu czynności LL" czy jak go nazwać, że sami orgowie podsyłają PMki z ID.

EDIT: Trochę nam sie offtop zrobił i zamieszanie. Prośba do moda o przeklejenie do odpowiedniejszego wątku. :)

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Ziemko pisze:Adeonie tak jak pisale, potrzebuje liste wszystkich lokali "zaliczonych do ligi" w tym sezonie, bo na podstawie tego bede sprawdzal, kto zostaje na LL, a kto robi out. Dobrze, zeby ta lista byla gdzies podpieta, bo ludzie tez beda potrzebowali mi napisac, te conajmniej 3 nazwy turniejow z ID.
Proszę:
http://c4h10.pl/wfb/turnieje/t-table.htm

Tylko turnieje zaliczone do ligi.
Pending to takie, których wyniki mogą zostać jeszcze zgłoszone.
Pozwoliłem sobie na lekką obróbkę danych literówki itp.

Można sortować po nagłówkach.

ODPOWIEDZ