Skład na ETC 2010
Moderator: swieta_barbara
Re: Skład na ETC 2010
Dzieki Lucas za ta wypowiedz, Tobie akurat wierze (gdyby to Furion napisal , nie uwierzylbym), moje watpliwosci i mam nadzieje, ze innych tez zostaly rozwiane.
Lucas zabronił mi się wypowiadać w tym temacie, bo stwierdził że wywołam flejma.Ziemko pisze:Dzieki Lucas za ta wypowiedz, Tobie akurat wierze (gdyby to Furion napisal , nie uwierzylbym), moje watpliwosci i mam nadzieje, ze innych tez zostaly rozwiane.
Więc ja tak po prostu bez komentarza
http://www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos
Zupełnie jak J. Kaczyński
Im mniej go w mediach i mniej się odzywa tym poparcie mu rośnie
Im mniej go w mediach i mniej się odzywa tym poparcie mu rośnie
RIP
Ziemko pisze:Ja Robert Mrozek kajam się przed Wami wszystkimi, zrobiłem błąd, chcemy bardzo wygrać, ale nie zrobiliśmy tego umyślnie, padamy na kolana - WYBACZCIE
Furion pisze:Lucas zabronił mi się wypowiadać w tym temacie, bo stwierdził że wywołam flejma.Ziemko pisze:Dzieki Lucas za ta wypowiedz, Tobie akurat wierze (gdyby to Furion napisal , nie uwierzylbym), moje watpliwosci i mam nadzieje, ze innych tez zostaly rozwiane.
Więc ja tak po prostu bez komentarza
http://www.youtube.com/watch?v=_QyYaPWasos
Lubie Lucasa jeszcze bardziej zatem
Napiszę tutaj, bo pewnie to bardziej interesuje osoby czytające ten temat.
Dostajemy z Krzyśkiem maile/PM'ki, że taki a taki turniej po czasie nadesłał wyniki.
Odpowiadam:
Nie wszystkie turnieje zaliczone do ligi nadesłały wyniki w terminie(również mastery). Zawsze z Krzyśkiem wychodziliśmy z założenia, że liga jest dla graczy, a nie na odwrót i nawet jeśli wyniki były parę dni po czasie to zaliczaliśmy je. Jeśli ktoś zacznie teraz robić flame z tego tytułu, bo może mieć miejsce w top 5, 10, cokolwiek gdyby któryś turniej nie był zaliczony, to ostrzegam, że poświęcę 2 dni i wykasuje wszystkie nie nadesłane w terminie wyniki. A możecie mi wierzyć, że sporo by to zmieniło. Także krzykaczy, protesty i inne tego typu gorzkie żale zachować dla siebie.
Mam nadzieję, że wyraziłem się bardzo jasno.
Dostajemy z Krzyśkiem maile/PM'ki, że taki a taki turniej po czasie nadesłał wyniki.
Odpowiadam:
Nie wszystkie turnieje zaliczone do ligi nadesłały wyniki w terminie(również mastery). Zawsze z Krzyśkiem wychodziliśmy z założenia, że liga jest dla graczy, a nie na odwrót i nawet jeśli wyniki były parę dni po czasie to zaliczaliśmy je. Jeśli ktoś zacznie teraz robić flame z tego tytułu, bo może mieć miejsce w top 5, 10, cokolwiek gdyby któryś turniej nie był zaliczony, to ostrzegam, że poświęcę 2 dni i wykasuje wszystkie nie nadesłane w terminie wyniki. A możecie mi wierzyć, że sporo by to zmieniło. Także krzykaczy, protesty i inne tego typu gorzkie żale zachować dla siebie.
widze ze 'cipkowanie' przenioslo sie na kanaly nieoficjalneadeon pisze: Dostajemy z Krzyśkiem maile/PM'ki, że taki a taki turniej po czasie nadesłał wyniki. .
Furion zwycajnie pocisnal 3 lokale w czasie kiedy kto inny snuł Masterowe plany i sojusze, wyszedl jego spryt i zdolnosci do utrzymywania suspensu
Nie oszukujmy się- takie akcje są co roku. Po prostu w tym sezonie chcę dać jasny sygnał już na starcie, żeby przygasić zapędy co poniektórych.
Dla mnie nie ma tematu.
Dla mnie nie ma tematu.
Adeon, generalnie +1
o to w takim razie mozna doslac stare wyniki?adeon pisze:Napiszę tutaj, bo pewnie to bardziej interesuje osoby czytające ten temat.
Odpowiadam:
bo byly u nas sytuacje, ze wyniki nie byly doslane i przez to nie wpisane a to by sporo zmienialo
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
tak, na 3 sezony do tylu najlepiej.
Beasts of Chaos - circa 5k
Warriors of Chaos - circa 5k
Daemons of chaos - circa 3,5k
W Poznaniu walnęliśmy jebitną parówkę widmo, tylko u nas na turniej "widmo" przychodzi 40kilka osób i 2 niegrających sędziów, a i tak nie udało się uwalić Furiona i wygrał. Jakkolwiek źle to może wyglądać chłopak się sprężył na finiszu i zagrał co mógł. Info na BP było, to że organizator nie wypowiadał się w temacie to jego prawo. http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=24&t=22914
- szafa@poznan
- Rulzdaemon
40 graczy-widmo i 2 psełdosedziów to jeszcze nic - furion pół weekendu siedział nad fotoszopem i fabrykował zdjęcią żeby uwiarygodnić swój oszukańczy sukces (bo tych tez troche jest z turnieju)
Beasts of Chaos - circa 5k
Nie. Pisząc, że wychodziliśmy naprzeciw orgom mam na myśli, że nie czepialiśmy się opóźnieniom np. tygodniowym. Większe się nie zdarzały. W tej chwili przyjmujemy jeszcze wyniki do piątku i tylko dla turniejów o statusie '-'.Shino pisze: o to w takim razie mozna doslac stare wyniki?
bo byly u nas sytuacje, ze wyniki nie byly doslane i przez to nie wpisane a to by sporo zmienialo
Adeonie tak jak pisale, potrzebuje liste wszystkich lokali "zaliczonych do ligi" w tym sezonie, bo na podstawie tego bede sprawdzal, kto zostaje na LL, a kto robi out. Dobrze, zeby ta lista byla gdzies podpieta, bo ludzie tez beda potrzebowali mi napisac, te conajmniej 3 nazwy turniejow z ID.
Jest zakładka "odbyte turnieje" na stronie ligi - znalezienie tam turnieju po numerze ID to kwestia sekund.
Orgowie wysyłający wyniki najczęściej mają ID swojego turnieju, bo trzeba je podac jako nazwę pliku z wynikami. Jeśliby zgubili, to tak samo łatwo odnaleźć swój turniej na stronie Ligi: po miejscowości, nazwie turnieju itp. (opcja "znajdź" w przeglądarce). Piszę po prostu z doświadczenia, bo sam tak wyszukuję / sprawdzam turnieje. Naprawdę wszystkie dane są na stronie Adeona, ale niech on sam się wypowie czy jest konieczość tworzenia osobnej listy.
Ludzie Ci przyślą ID turniejów, kopiuj/wklej do "znajdź" na stronie ligi i już wiesz wszystko. Czy zaliczony czy nie, kto był organizatorem (czy ktoś się nie podszywa) itp.
Orgowie wysyłający wyniki najczęściej mają ID swojego turnieju, bo trzeba je podac jako nazwę pliku z wynikami. Jeśliby zgubili, to tak samo łatwo odnaleźć swój turniej na stronie Ligi: po miejscowości, nazwie turnieju itp. (opcja "znajdź" w przeglądarce). Piszę po prostu z doświadczenia, bo sam tak wyszukuję / sprawdzam turnieje. Naprawdę wszystkie dane są na stronie Adeona, ale niech on sam się wypowie czy jest konieczość tworzenia osobnej listy.
Ludzie Ci przyślą ID turniejów, kopiuj/wklej do "znajdź" na stronie ligi i już wiesz wszystko. Czy zaliczony czy nie, kto był organizatorem (czy ktoś się nie podszywa) itp.
To niech orgowie sobie szukaja, a jak gdybym dostal mimo wszystko ta liste byloby mi naprawde latwiej i szybciej ( na LL jest ok 40 graczy x3 turnieje to mam 120 turniejow do lookniecia - troche duzo, zwykly org wystarczy jak 3 sobie wyszuka)
Sprawdzenie jednego turnieju zajmuje około 5-6 sekund… 120x6 = 12 minut...
swoją drogą mam plik w którym są spisane wszystkie turnieje zaliczone do ligi ale sprawdzanie tego tam nie różni się od sprawdzania na stronie ligi - i tak trzeba dać ctrl+f.
swoją drogą mam plik w którym są spisane wszystkie turnieje zaliczone do ligi ale sprawdzanie tego tam nie różni się od sprawdzania na stronie ligi - i tak trzeba dać ctrl+f.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
Ale to dokładnie mam na mysli. Org wyszukuje sobie 3 turnieje, przysyła Ci ich ID, wraz z nazwą swojego klubu, Ty weryfikujesz w kilka sekund (naprawdę, wiem bo teraz robię podobne rzeczy co weekend ) na stronie ligi i jest git. W sumie nie potrzebujesz całej listy, bo i po co. Chyba że chcesz sprawdzić, kto jeszcze mógłby miec miejsce na LL i uprzejmie go zapraszać. Albo do czegoś jeszcze innego, czego nie załapałem.Ziemko pisze:zwykly org wystarczy jak 3 sobie wyszuka
Tak zresztą jest opisane w "kalendarzu czynności LL" czy jak go nazwać, że sami orgowie podsyłają PMki z ID.
EDIT: Trochę nam sie offtop zrobił i zamieszanie. Prośba do moda o przeklejenie do odpowiedniejszego wątku.
Proszę:Ziemko pisze:Adeonie tak jak pisale, potrzebuje liste wszystkich lokali "zaliczonych do ligi" w tym sezonie, bo na podstawie tego bede sprawdzal, kto zostaje na LL, a kto robi out. Dobrze, zeby ta lista byla gdzies podpieta, bo ludzie tez beda potrzebowali mi napisac, te conajmniej 3 nazwy turniejow z ID.
http://c4h10.pl/wfb/turnieje/t-table.htm
Tylko turnieje zaliczone do ligi.
Pending to takie, których wyniki mogą zostać jeszcze zgłoszone.
Pozwoliłem sobie na lekką obróbkę danych literówki itp.
Można sortować po nagłówkach.