galeria unicorna (01.05. mag na pegazie-koniec)
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
galeria unicorna (imp mag na pegazie 12.04)
może kiedyś wkleję lepsze foty...
mały up
udało mi się w ostatnim czasie pomalować 10 greatswordsmenów i 50 piechurów (!!!)
obecnie na warsztacie(biurku) jest skonwertowany mag na pegazie, lekko skonwertowany karl franz i 10 orczych arrer boyzów
dziś wstawię fotki maga na pegazie zrobionego na wzór balthasara gelta (jeźdźiec na magnes, do wyboru mag lub kapitan)
póki co to na tyle, myślę że do połowy maja powinienem się wyrobić
pozdrawiam
mały up
udało mi się w ostatnim czasie pomalować 10 greatswordsmenów i 50 piechurów (!!!)
obecnie na warsztacie(biurku) jest skonwertowany mag na pegazie, lekko skonwertowany karl franz i 10 orczych arrer boyzów
dziś wstawię fotki maga na pegazie zrobionego na wzór balthasara gelta (jeźdźiec na magnes, do wyboru mag lub kapitan)
póki co to na tyle, myślę że do połowy maja powinienem się wyrobić
pozdrawiam
- Arbiter Elegancji
- Niszczyciel Światów
Konwersja faktycznie bardzo udana, choć wg. mnie oryginału nie przebiła (jestem fanem figurki balthasara )
Barbarossa pisze:Piszesz o pozytywnych wypowiedziach ludzi z Heelenhammera, którzy "zjedli zęby na WFB" - sorry, ale zęby na WFB to zjadłem ja, a to są angielscy gracze, których wiele razy bez problemów rozjeżdżaliśmy bo nigdy nie ogarniali na takim poziomie, jak top w Polsce. Ci ludzie nie są dla mnie ekspertami, to leszcze z podcastem..
wczoraj wziąłem się za pegaza z magiem i mam małe problemy z doborem kolorów
z jednym już udało mi się poradzić (nie mogłem się zdecydować na 2kolor szaty przy magu, ale w końcu po koło 10 zmianach koloru zdecydowałem się na żółte szaty )
teraz mnie męczy dobór koloru pasów na pegazie. Myślałem żeby na pierwszą warstwę dać jasnoniebieski(tak jak jest teraz), następnie nałożyć 2warstwy rozwodnionego niebieskiego washa i rozjaśniać do bardzo jasnego niebieskiego(niemalże białego). Teraz wydaje mi się że może to kiepsko wyglądać. Moglibyście napisać jak wam się podoba, ew doradzić inny dobór koloru?
póki co wygląda to tak:
i przy okazji, nie mogłem się zdecydować czy skleić 3działo, czy pierwszego mortara, więc trochę się pobawiłem wiertarką i magnesami :
pozdrawiam i liczę na pomoc i komentarze
z jednym już udało mi się poradzić (nie mogłem się zdecydować na 2kolor szaty przy magu, ale w końcu po koło 10 zmianach koloru zdecydowałem się na żółte szaty )
teraz mnie męczy dobór koloru pasów na pegazie. Myślałem żeby na pierwszą warstwę dać jasnoniebieski(tak jak jest teraz), następnie nałożyć 2warstwy rozwodnionego niebieskiego washa i rozjaśniać do bardzo jasnego niebieskiego(niemalże białego). Teraz wydaje mi się że może to kiepsko wyglądać. Moglibyście napisać jak wam się podoba, ew doradzić inny dobór koloru?
póki co wygląda to tak:
i przy okazji, nie mogłem się zdecydować czy skleić 3działo, czy pierwszego mortara, więc trochę się pobawiłem wiertarką i magnesami :
pozdrawiam i liczę na pomoc i komentarze
BTW ładnie
metaliki ?
metaliki ?
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą
na żywo prezentują się lepiejZwolin pisze:BTW ładnie
metaliki ?
niebieski jest wyciągnięty prawie do białego, również wina fotyRasti pisze:Niebieski bym powyciągał
takie było założenie, nie chciałem dużego kontrastu (tu nie ma winy fotki )tedzio pisze:Moim zdaniem, żółty jest za płaski.
dzięki za komentarze
+1admolikkk pisze:fajne malowanie
btw. może się mylę ale pegaz chyba powinien być biały;P
Unicorn pisze:w rzeczywistości jest biały, tak jakoś na fotce wypadł
Pegaz w takiej formie ma swój urok,w połączeniu z resztą modelu dobrze się prezentuje.Szaty jeźdźca bardzo ładne,żółty szczególnie dobry.Na fruwaczu przydałoby się machnąć cuś po żółtej stronie.Działko - bardzo ciekawa koncepcja.