Tfurczość BEM - Damselka 29.07

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Re: Tfurczość BEM - Mannfred von C. skończony 19.04

Post autor: Klafuti »

To nie na mojego skilla. Prędzej popsuję :P
Zatem zwiększ skilla.

No, Bem, czuć agresję :evil: =D> Jeszcze tylko podstawkę pociśnij (może jakieś płonące czachy wychodzące spod ziemi?) a będzie jeszcze lepiej.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Post autor: bem »

I znowu. Miałam nie malować, bo jutro matura, zaraz egzaminy sratatata. Po prostu nie mogę trzymać niepomalowanych figurek w domu. I tak oto zamiast powtórki, do której zbierałam się od miesiąca, mam pomalowane figurki. Życie.

Uno. Wilki dla Wojtka (w końcu je domęczyłam :D) - nigdy więcej malowania dzikiej hordy za darmo. Chłopak jeszcze poprawi podstawki.
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Due. Skink. Nie wiem konkretnie, co to za model, ale jest strasznie stary i mój własny :) Trzeba będzie mu zrobić lepszą sesję. Niefotogeniczny jest.
Obrazek
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Wulfy świetne, powiedz jak malujesz ten siwy grzbiet :> Podtawki faktycznie do poprawy. Skinek ciekawie pomalowany, aczkolwiek jego grzebień mi nie leży ;/

Awatar użytkownika
Skavenblight
Naczelna Prowokatorka
Kontakt:

Post autor: Skavenblight »

Wilczki bardzo przyjemne, efekt trochę taki, jakby je przyprószono popiołem - co bardzo fajnie wygląda :)
Skink natomiast taki, no... szalony. Co to za model? Wygląda na nieźle naćpanego, takie oczka ;)
Kolorystyka fajna, skóra ładna, szkoda że zdjęcie tylko jedno.

A, a maturą się nie martw ;) Ja teraz sobie pluję w brodę, że nie malowałam figsów tylko się uczyłam przed moją ;)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Grzbiet to po prostu skull white + black primer (rms), ale z chaos black wyszłoby pewnie identycznie.

Natomiast skink, nie dam głowy, ale możliwe, że to skink chief z 5 ed.
Es ist wirklich phantastisch. Es ist wirklich ehrlich phantastisch. Es ist so phantastisch phantastich, ich glaube, ich würde es gerne klauen.

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Wilki okropne, wygląda jakbyś niedokładnie posprejowała białym spodkładowane figurki :/
A skink w porządku.

Awatar użytkownika
Tutajec
Postownik Niepospolity

Post autor: Tutajec »

tak to jest albo champion skinków albo jakiś heros, z 5 edycji (wtedy gdzie były skinki z łukami atak klonów).

co do wilczków do fajne, pasowało by im jakieś śnieżne podstawki

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Te Dire Wolves... obawiam się, że na niektórych turniejach mogłyby być uznane za proxy, bo w niczym nie różnią się od wilków spod Goblinów :) No i w niczym też Dire Wolves nie przypominają niestety. Przyznam że malowanie sprawia jednak całkiem miłe wrażenie :) Mimo, że proste, to realistyczne. Wilki wyglądają jak takie prosto z lasu :D
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Dire Wolves chyba kiedyś tak wyglądały(miały metalowe głowy a reszta od gobo kawy) w tym wydaniu bardzo dobrze się prezentują,dołożyć zimowe podstawy i będzie miodzio.Skinka miał kiedyś braciak lub kumpel,model koszmarny i malowanie niestety tego nie ukryje.

Awatar użytkownika
Shyym
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Shyym »

nindza77 pisze:Te Dire Wolves... obawiam się, że na niektórych turniejach mogłyby być uznane za proxy, bo w niczym nie różnią się od wilków spod Goblinów
Twój post sugeruje, że kompletnie nie znasz realiów 6. edycji, gdzie figurki dire wolfów były rzadkością i 95% graczy wampirów robiło wilki z goblińskich. Goblińskie na wszystkich turniejach są akceptowane a nawet mile widziane. No, chyba że pokażesz mi organizatora, który powie, że to prox i raus ze stołu / punkty w dupę, wtedy zwrócę honor.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Skink to 5edcycjny metalowy champion oddzialu z lukami.

nindza77
Wodzirej

Post autor: nindza77 »

Oczywiście, że nie znam realiów 6 edycji bo wtedy nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak WFB ;) Wyraziłem więc tylko swoje zdanie. Skoro dopuszczane, to ok, chociaż ja np pokusiłbym się o dodanie czegoś co zrobiło by je bardziej strasznymi... może czerwone oczyska? jakaś gęsta ślina kapiąca z pyska?
Natomiast wszystkim prawicowym purystom ideologicznym, co to rehabilitują nacjonalizm, moge powiedziec że odróżanianie nacjonalizmu od faszyzmu, przypomina poznawanie rodzajów gówna po zapachu;-)).

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

nindza77 pisze:Oczywiście, że nie znam realiów 6 edycji bo wtedy nawet nie wiedziałem, że jest coś takiego jak WFB ;) Wyraziłem więc tylko swoje zdanie. Skoro dopuszczane, to ok, chociaż ja np pokusiłbym się o dodanie czegoś co zrobiło by je bardziej strasznymi... może czerwone oczyska? jakaś gęsta ślina kapiąca z pyska?
Fuj. Nie lubię malować obrzydliwości :P

Awatar użytkownika
ANtY
Kretozord
Kontakt:

Post autor: ANtY »

Shyym pisze:
nindza77 pisze:Te Dire Wolves... obawiam się, że na niektórych turniejach mogłyby być uznane za proxy, bo w niczym nie różnią się od wilków spod Goblinów
Twój post sugeruje, że kompletnie nie znasz realiów 6. edycji, gdzie figurki dire wolfów były rzadkością i 95% graczy wampirów robiło wilki z goblińskich. Goblińskie na wszystkich turniejach są akceptowane a nawet mile widziane. No, chyba że pokażesz mi organizatora, który powie, że to prox i raus ze stołu / punkty w dupę, wtedy zwrócę honor.
Właśnie mile widziane. Sędziowie, którzy grali w 6 ed. to właśnie dają dodatkowe punkty za goblińskie wilki, a teraz to ich wartość nawet przekracza metalowe oryginały, bo właśnie są mile widziane.

Awatar użytkownika
jamakot
Wodzirej

Post autor: jamakot »

DOBRZE JEST :D =D>
]arrrr

Awatar użytkownika
Shyym

ANtY pisze:Właśnie mile widziane. Sędziowie, którzy grali w 6 ed. to właśnie dają dodatkowe punkty za goblińskie wilki, a teraz to ich wartość nawet przekracza metalowe oryginały, bo właśnie są mile widziane.
NIe powiedziałem, że są niemile widziane. Chyba, że miałeś na myśli "właśnie - mile widziane[...]", wtedy ok ;p

Awatar użytkownika
Shyym

No, cóż poradzić, jeśli komuś faktycznie podobają się stare metalowe modele dw... Prawie poczułem się dotknięty :)

Awatar użytkownika
bem
Kradziej

Szymski, własnoręcznie Cię jutro zabiję za ten spam w moim wątku!

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Wilki ciekawie wyszły, takie białe, chociaż ja bym dał jakiś wash na górę, bo trochę płasko wygląda. Skink ma OBSCENICZNY ryj, ja nie mogę, co za ryj... :D #-o

PS. Jaki temat na maturze wybrałaś? :mrgreen:
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

ODPOWIEDZ