Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Beastmen

Moderator: Dibo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...

Post autor: Stan »

W szarzy i tak atakujesz pierwszy, bez względu na to czy masz GW czy spear :wink:

CAR2N
Chuck Norris

Post autor: CAR2N »

Stan pisze:W szarzy i tak atakujesz pierwszy, bez względu na to czy masz GW czy spear :wink:
a czy always strike first tego nie zmienia ? Pozatym niedlugo 8ed i ma zniknac jakikolwiek bonus z szarzy ,ale strike last pozostanie i bedzie kupa :evil:
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
Stan
Postownik Niepospolity

Post autor: Stan »

Jak przeciwnik ma ASF to wtedy i włócznia i oburak uderzają ostatni. Więc słaby argument.

A do 8 edycji jeszcze trochę, zresztą wg mnie nie warto ufać tym plotkom - będzie co ma być.

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec
Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>

Post autor: Khuman »

Stan pisze:A do 8 edycji jeszcze trochę, zresztą wg mnie nie warto ufać tym plotkom - będzie co ma być.

zgadzam się ale niektóre z nich napawają optymizmem :D

ps.: właśnie kupiłem 10 harpii z starej edycji, ale są kosmiczne 8) może miej dokładne i mniej subtelne od nowych ale bardziej pasują do bestii :twisted:

CAR2N
Chuck Norris

Jak bedzie 50% pkt na special to wyobrazcie sobie te hordy harpii latajace i niszczace ;) O biegajacych swiniakach nie wspomne :mrgreen:
WFB playing since 1994

war2bone
Chuck Norris

Post autor: war2bone »

czy wie ktoś może czy był AB do beastów w 5 ed ?

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

a wie w końcu ktoś ile to ma być pkt. na standardową grę? do słyszałem 2 wersje 3000 albo 2999, sam wolał bym grać na 2999 bo zawsze nie wiem co zrobić z 2 lordem najczęściej go nie wystawiam, a 750 ( chyba ) jakie ma być na bohaterów już na to nie pozwoli raczej :?

Awatar użytkownika
GarG
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: GarG »

CAR2N pisze:Jak bedzie 50% pkt na special to wyobrazcie sobie te hordy harpii latajace i niszczace ;) O biegajacych swiniakach nie wspomne :mrgreen:
Sloty mają zostać.

Zalecane z tego co słyszałem 3k. i bardzo dobrze wieksze bitwy wiekszy fun. A co trudnoego zrobić doombulla/ beastlorda i szamana?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ? :)
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...

Awatar użytkownika
minosso
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: minosso »

war2bone pisze:czy wie ktoś może czy był AB do beastów w 5 ed ?
Tak byl ale w pudelku Realms of chaos. A w AB znajdowaly sie 3 armie, wojownicy, demonki i bestyjki. Mozna bylo mieszac cale to towarzystwo jakos procentowo. Ale ja gralem tylko na bestiach i to 2 woundowych gorach wiec zamiataly z halabardami ;]. W 4 ed nie wiem czy byl do nich book ale watpie.

Pozdrawiam

CAR2N
Chuck Norris

Stare bestie tak jak kolega powyzej pisze mialy staty jak terazniejsze gory ale 2W i +1S z halabardy i byly dosyc twarde w klockach , centatury mialy wtedy 8/3/4/4/3/2/3/2/7 (lipa ze T3) , minoski 6/4/3/4/4/3/3/2/9 (jak widac spory Ld,ale slabsza silka i mniej atakow)itd
WFB playing since 1994

Awatar użytkownika
minosso

CAR2N pisze:centatury mialy wtedy 8/3/4/4/3/2/3/2/7 (lipa ze T3)
A to chyba w inna edycje gralismy bo u mnie w ksiazce nie widze wogole centaurow ;] One pojawily sie chyba dopiero w RH albo w 6 ed. Ale wydaje mi sie ze Realm of chaos to V ed :)

Awatar użytkownika
Murmandamus
Niszczyciel Światów

Post autor: Murmandamus »

Podręcznik do 5ed z 1996 roku. tu są centaury

http://img10.imageshack.us/i/chaos1996.jpg
zapraszam na Polskie Forum Kings of War

https://kow.fora.pl/

Awatar użytkownika
minosso

To w ktorej edycji bylo realm of chaos bo sie juz pogubilem z lekka :?

Awatar użytkownika
Jasiuuu
Undead, Flying, Lucky Git

Post autor: Jasiuuu »

realm of chaos: Lost and damned ? w 4ed

sporo materiałów jest w liber chaotice przepisanych : ]
Obrazek
T

Awatar użytkownika
minosso

Ja mam realm of chaos by Tuomas Pirinen & Rick Priestley i tym gralem w V edycji :/ a gdzie tu centaury:/ Chyba ze zgubilem gdzies jedna edycje :P

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

minosso pisze:
Tak byl ale w pudelku Realms of chaos. A w AB znajdowaly sie 3 armie, wojownicy, demonki i bestyjki. Mozna bylo mieszac cale to towarzystwo jakos procentowo. Ale ja gralem tylko na bestiach i to 2 woundowych gorach wiec zamiataly z halabardami ;]. W 4 ed nie wiem czy byl do nich book ale watpie.

Pozdrawiam
No nie zabradzo dalo sie pomieszac rzeczy byly ograniczenia i to spore. :)
Musze sobie przypomniec ale raczej nie bylo tak fajnie by byla mozliwosc dania bestyjskiego herosa warriorsow :)

Awatar użytkownika
minosso

^Karpiu^ pisze:
minosso pisze:
No nie zabradzo dalo sie pomieszac rzeczy byly ograniczenia i to spore. :)
Musze sobie przypomniec ale raczej nie bylo tak fajnie by byla mozliwosc dania bestyjskiego herosa warriorsow :)

Tak tak nie dalo sie mieszac za to mi sie pomieszalo ;) Poniewaz jak sie wybieralo Lorda do za tyle samo lub wiecej punktow trzeba bylo wybrac jego poplecznikow czyli jakis oddzial lub wiecej, i potem z kazdym herosem powtarzac czynnosc aby ze zbieraniny zrobila sie armia :P

Awatar użytkownika
^Karpiu^
Kretozord

Post autor: ^Karpiu^ »

minosso pisze: Tak tak nie dalo sie mieszac za to mi sie pomieszalo ;) Poniewaz jak sie wybieralo Lorda do za tyle samo lub wiecej punktow trzeba bylo wybrac jego poplecznikow czyli jakis oddzial lub wiecej, i potem z kazdym herosem powtarzac czynnosc aby ze zbieraniny zrobila sie armia :P

Yap dpkladnie plus do tego z tego co pamietam to nie mozna bylo wlasnie mieszac demonow, bestii i warriorsow. Takie rozwiazanie zostalo wprowadzone dopiero z nadejsciem booka do 6.ed

Awatar użytkownika
Khuman
Ciśnieniowiec

ile jest rodzai główek Minotaurów tych metalowych?

Awatar użytkownika
Cyklop

Post autor: Cyklop »

Witam
mam prozbe czy mogl by mi ktos podeslac pdf z podrecznikiem do nowych bestii? bo ten ktory mam jest strasznie nieczytelny

ODPOWIEDZ