Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
Moderator: Dibo
Re: Beast of CHAOS, pytania poczatkujacego...
W szarzy i tak atakujesz pierwszy, bez względu na to czy masz GW czy spear 

a czy always strike first tego nie zmienia ? Pozatym niedlugo 8ed i ma zniknac jakikolwiek bonus z szarzy ,ale strike last pozostanie i bedzie kupaStan pisze:W szarzy i tak atakujesz pierwszy, bez względu na to czy masz GW czy spear

WFB playing since 1994
- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
Stan pisze:A do 8 edycji jeszcze trochę, zresztą wg mnie nie warto ufać tym plotkom - będzie co ma być.
zgadzam się ale niektóre z nich napawają optymizmem

ps.: właśnie kupiłem 10 harpii z starej edycji, ale są kosmiczne

- Khuman
- Ciśnieniowiec
- Lokalizacja: Wrocławskie pastwiska / The Gamblers ()====[]>>>>>>>>>>>>
a wie w końcu ktoś ile to ma być pkt. na standardową grę? do słyszałem 2 wersje 3000 albo 2999, sam wolał bym grać na 2999 bo zawsze nie wiem co zrobić z 2 lordem najczęściej go nie wystawiam, a 750 ( chyba ) jakie ma być na bohaterów już na to nie pozwoli raczej 

Sloty mają zostać.CAR2N pisze:Jak bedzie 50% pkt na special to wyobrazcie sobie te hordy harpii latajace i niszczaceO biegajacych swiniakach nie wspomne
Zalecane z tego co słyszałem 3k. i bardzo dobrze wieksze bitwy wiekszy fun. A co trudnoego zrobić doombulla/ beastlorda i szamana?
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Tak byl ale w pudelku Realms of chaos. A w AB znajdowaly sie 3 armie, wojownicy, demonki i bestyjki. Mozna bylo mieszac cale to towarzystwo jakos procentowo. Ale ja gralem tylko na bestiach i to 2 woundowych gorach wiec zamiataly z halabardami ;]. W 4 ed nie wiem czy byl do nich book ale watpie.war2bone pisze:czy wie ktoś może czy był AB do beastów w 5 ed ?
Pozdrawiam
Stare bestie tak jak kolega powyzej pisze mialy staty jak terazniejsze gory ale 2W i +1S z halabardy i byly dosyc twarde w klockach , centatury mialy wtedy 8/3/4/4/3/2/3/2/7 (lipa ze T3) , minoski 6/4/3/4/4/3/3/2/9 (jak widac spory Ld,ale slabsza silka i mniej atakow)itd
WFB playing since 1994
- Murmandamus
- Niszczyciel Światów
No nie zabradzo dalo sie pomieszac rzeczy byly ograniczenia i to spore.minosso pisze:Tak byl ale w pudelku Realms of chaos. A w AB znajdowaly sie 3 armie, wojownicy, demonki i bestyjki. Mozna bylo mieszac cale to towarzystwo jakos procentowo. Ale ja gralem tylko na bestiach i to 2 woundowych gorach wiec zamiataly z halabardami ;]. W 4 ed nie wiem czy byl do nich book ale watpie.war2bone pisze:czy wie ktoś może czy był AB do beastów w 5 ed ?
Pozdrawiam

Musze sobie przypomniec ale raczej nie bylo tak fajnie by byla mozliwosc dania bestyjskiego herosa warriorsow

^Karpiu^ pisze:minosso pisze:No nie zabradzo dalo sie pomieszac rzeczy byly ograniczenia i to spore.war2bone pisze:czy wie ktoś może czy był AB do beastów w 5 ed ?
Musze sobie przypomniec ale raczej nie bylo tak fajnie by byla mozliwosc dania bestyjskiego herosa warriorsow
Tak tak nie dalo sie mieszac za to mi sie pomieszalo

minosso pisze: Tak tak nie dalo sie mieszac za to mi sie pomieszaloPoniewaz jak sie wybieralo Lorda do za tyle samo lub wiecej punktow trzeba bylo wybrac jego poplecznikow czyli jakis oddzial lub wiecej, i potem z kazdym herosem powtarzac czynnosc aby ze zbieraniny zrobila sie armia
Yap dpkladnie plus do tego z tego co pamietam to nie mozna bylo wlasnie mieszac demonow, bestii i warriorsow. Takie rozwiazanie zostalo wprowadzone dopiero z nadejsciem booka do 6.ed