bar, pice rzeczy procentowych :D

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Re: bar, pice rzeczy procentowych :D

Post autor: Dymitr »

niebezpieczna bliskość imprezowania?
hmmm...ja tam zawsze byłem przekonany, że mam to wpisane w obowiązki na umowie:)
tryb nocny jest nawet przyjemny - nie widzisz codziennego brudu i szarosci
ale fakt, żona i dziecko zmieniaja nieco sposób spogladania na życie, choć nie ukrywam że jest to dość dochodowe zajęcie
@Ziemko ja sie staram właśnie o kredyt i chce marzenie spełnic własna knajpa w klimacie produktów GW:)
ale to prawda - ja tez mam wciąz problemy z zasypianiem o tak wczesnej porze jak 01:00 i to o suchym pysku
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Panowie barmani, nie ma co się popisywać drinkami gdzie ze składników to studenciaki rozpoznają jedynie sok pomarańczowy i lód ;-) Takie rzeczy to można porobić jak się ma pod ręką barek ;p

Oto przepis na zajebiaszczego drinola, którego świetnie wspominam z czasów studenckich. Zwala z nóg nawet nie wiadomo kiedy. Tani, prosty w wykonaniu, i co ważne laski lubią go pić :D

ATOMNYJ ZRYW
2 szampany Sowieckoje Igrnisnoje (po 5pln w markecie)
0,7 wódki
można ew. dodać po plasterku cytryny

Nie czuć tutaj wódki, smakuje jak szampan, a klepie iście atomowo. Pite we trójkę kończy się urwaniem filmu conajmniej jednej z osób. Pite we czwórkę przynosi miłe rezultaty :D
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Hurtmaker
Chuck Norris

Post autor: Hurtmaker »

Karli - z t tym plasterkiem cytryny to już tak na bogato :D

Awatar użytkownika
swieta_barbara
habydysz

Post autor: swieta_barbara »

Bardzo dobre podejscie karli. Ja mam swietny przepis na drina turniejowego, bardzo latwy do sporzadzenia i bardzo praktyczny. Litrowa butelka sprajta lub koli, wylewa sie polowe, uzupelnia wodka. Do spozycia pod okiem organizatora. Odradzam odstawianie na dluzszy czas, gdyz wodka w takim stezeniu szybko rozpuszcza plastik i po jakims czasie nie nadaje sie do picia.

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Post autor: ksch »

No to niuansowo się zrobiło :mrgreen: Karli :shock: :shock: :shock:
--
Krzysztof "ksch" Schechtel
ksch@gazeta.pl
gg 7052764
http://www.veto2ed.pl

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Barbara, z tym plastikiem to tak na serio ? :shock:

Jeśli już jesteśmy w takich klimatach to oprócz takich sprajtów (też piłem, super sprawa ale nie stała ta wódka tam dłużej niż godzinę ;p) to jak jechaliśmy autobusem to Moskwy to obsługa była bardzo cięta na alkohol, więc musieliśmy się ostro z nim kitrać. Co wymyśliliśmy? Bierzemy 1l butelkę po pepsi, wylewamy połowę i uzupełniamy soplicą wiśniową :) Dobrze się komponuje smakowo i kolorystycznie. Po pierwszej butelce nie bawiliśmy się już nawet w pepsi i chaliśmy samą soplicę wiśniową z tej butelki, i powiem wam, że o dziwo mimo iż soplica jest bordowa to w litrowej butelce wygląda IDENTYCZNIE jak pepsi :D
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Soplica wiśniowa to ogólnie zacny napój jest :D .
Kiedyś muszę spróbować "teleporta", bo jeszcze nie miałem okazji (jakieś tanie winko+wóda w szklance, proporcje zależne od preferencji).

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Soplica jest bardzo dobra wisniowa zarowno z spritem jak i cola.

Karli podobny punch byl kiedys w jednym z klubow w ktorym pracowalem:
0,5l wodki
0,7l taniego rosyjskiego wina musujacego
2l sprita
0,250 ml likieru Blue Curacao

Nazywal sie Zombie - nie bez powodu ;)

Ja chyba wyroslem z podejscia "nawalic sie byle najtaniej i najszybciej" , dlatego wole napic sie rzadziej ,ale czegos lepszego...

Awatar użytkownika
dziekanotr
Wodzirej

Post autor: dziekanotr »

Ziemko pisze:Ja chyba wyroslem z podejscia "nawalic sie byle najtaniej i najszybciej"
jezeli ktos jeszcze z tego nie wyrósł polecam ibuprom popity 2-3kielonami wódki .Taniej i lepiej wstawić się juz chyba nie da

Dawid
Chuck Norris

Post autor: Dawid »

Co nie zmienia faktu, że ja tam tanie wina lubię i z sentymentu i z ciekawych nazw oraz otoczki, ze smakiem różnie bywa :wink: .

Zwolin
Falubaz

Post autor: Zwolin »

nie powinienem się tu wypowiadać ale... pokusa zbyt wielka by nie zapytać :twisted:

macie może pomysł na jakieś drinki z Finlandii?
będzie żurawinowa, limonkowa, czysta i trochę spirytu - ale to na inne cele, może jakieś inne trunki ale nie wiem

mamy za tydzień spotkanie u kolegi i chcemy poeksperymentować z różnymi napitkami więc może coś macie do polecenia

co do podejścia by się nawalić najszybciej i najtaniej ... już nawet patrząc na to jaką wódkę pijemy, to ja już dawno z takiego podejścia wyrosłem
może 1-2 G. ma takie podejście ale 3 już nie :wink:
nawalenie się to imo najgorszy skutek uboczny picia alkoholu, najlepiej podtrzymywać się w stanie "wstawienie" bo wtedy jest najfajniej :twisted:
dla Emiel'a-regisa pisze:jeśli f(x), tak jak poprzednio opisuje pole widzenia jednostki, a raczej konkretnie "szerokość" widzenia w punkcie x, to całką tej funkcji będzie pole widzenia
Sf(x)= x^2+cx
funkcja ta opisuje pole objęte wzrokiem unitu
chciałeś to masz
jeśli pod x podstawisz podwojony M oddziału to masz pole obszaru zagrożonego szarżą

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Post autor: Kosa »

wiedzialem, ze można na Was liczyć :D

wlaśnie zaczynam karierę za barem i dobrze poczytać troszke rad na gorąco, a nie z suchych poradników.
Podoba mi się to niezmiernie. Dotychczas moje życie obracalo się często przy barze, ale po tej mniej odpowiedzialnej stronie ;]

Asortyment jest bogaty (no, chociaż są pewne braki co do tych drinków, które bless podrzucil, ale uśmialem się niezle, ciekawe czy ktos to rzeczywisćie pil :D ), więc pisać można wszystko, bo wszystko da się zrobić.

Ziemko, Dmtrij wielkie dzięki.

Jeszcze prośba. Nie pilem wielu alkoholi z powodu bycia studentem ;) (chociaż jak na przeciętnego studenciaka to i tak znam o wiele więcej smaków od innych, bo zamiast jakiegoś jednego piwa zawsze wolalem walnąć jakiegoś shota, whisky jakąś czy drinka, ale to i tak wciąż malo) więc ich smak mi jest obcy. Dlatego prosilbym o ogólne przybliżenie co jak co smakuje, jaki to będzie drink, kwaśny, slodki, trzepiący beret etc :D
"Człowiek jest czemś, co pokonanem być winno"
F.N.

Moja Galeria Pomalowanych Ludków

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

Ziemko - pełna zgoda z tym piciem, znaczy z tym rzadziej to bym się nie rozpędzał, ale nie po to, żeby się najebać jak świnia :mrgreen:

Kosa - pisz gdzie - wpadniemy ze Skavenem narobić Ci obciachu :mrgreen:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

chyba chlopaki nie chcielibyście tam przyjsć :P . Tower, jedna z glównych melin krakowskich, z resztą pewnie wiesz (bo popka ciezko przebić ;) ) :D

zapraszam w czwartek do 17, stoje za barem :)
ewentualnie jutro gdzieś od bardzo póżnych godzin nocnych/porannych ;)
F.N.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Ja sie boje mojego powrotu do Polski, bo juz kolejki sie ustawiaja zeby sie napic ze mna ;)

Kosa pytaj co cchesz wiedziec, za barem pracuje/owalem od 3 lat w lepszych i owczesnie najlepszych klubach/restauracji w Bydgoszczy.
http://www.gallery.bydgoszcz.pl/
http://www.euphoriaclub.pl/
http://www.moralist.pl

Generalnie jesli zaczynasz przygode z barmanstwem to podstawa jest nauczenie koktajli tradycyjnych, tych najbardziej znanych, lubianych, najczesciej zamawianych - po prostu klasyka ;)

Tu masz liste koktajli imho kazdy barman must know:

Godfather
Mojito
Cairpirinha
Tom Collins
Margarita
Tequila Sunrise
Vodka Sour
Cuba Libre
Daiquiri
White Russian
Pina Colada
Manhattan
Negroni
Cosmopolitan
Long Island Ice Tea
Sex on the Beach
Kir Royale
B-52

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Z tego co słyszałem w Towerze raczej drinków się nie pija. :D
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Pytal o driny to mu napisalem ;)
JEsli to taki lokal to ucz sie szybko nalewac piwo do pokali, a niech nalewak bedzie twoim przyjacielem. ;)

Polewac szybko 40tki wodki, tez wazny skill , ktory na pewno Ci sie przyda ;)

Awatar użytkownika
Kosa
Pan Spamu

Kalesoner pisze:Z tego co słyszałem w Towerze raczej drinków się nie pija. :D
to witaj wśród gronie ludzi calkowicie zaskoczonych :D
też tak myślalem, a idzie ich tam bardzo sporo :)

Ziemko,
też tak sądzę, większość z nich kojarze i znam, teraz tylko ogarnąć.
Dzięki za listę, bardzo potrzebne. Piwo lać się leje glównie, ale wdizisz to jest knajpa doslownie w rynku, więc i Angoli pelno przylazi i znajomi szefa, starego, 70 letniego satanisty ponoć ;] są nieżle nadziani, a ma ich pelno.

No i w sumie traktuję to miejsce jako kopalnia początkowego doświadczenia, aby wybić sie w coś bardziej, chociaż klimat i ludzie bardzo mi się podobaja i lubie tam siedzieć. Ot, wlaśnie wychodzę tam na jednego browarka. A widomą rzeczą jest, ze knajpa jest dobra, jeśli pracownicy w wolnym czasie tam idą pić :D
F.N.

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Jakbys chcial cos wiedziec to pytaj smialo, o barmanstwie moge 24h gadac ;)

Awatar użytkownika
ksch
Masakrator
Kontakt:

A teraz Kosa ja Cię zaskoczę - byłem kiedyś w Towerze na jakiejś imprezce - kumpel był tam dosyć kojarzoną postacią :mrgreen: Śmisznie było. Nie tak fajnie, jak wtedy gdy kumpel mi źle opisał knajpę i w koszuli wraz ze sztruksową marynarką trafiłem na hardcorowy koncert Punkowy :mrgreen: Ale w sumie ja to się prawie wszędzie dogaduje także chętnie do Ciebie będziemy zaglądać. Co prawda Skaven pasuje do tamtejszego wystroju jeszcze mniej niż ja, ale... :wink:
--
ksch@gazeta.pl
gg 7052764

ODPOWIEDZ